Prepychové zámocké izby, luxusné wellness centrum a zážitková gastronómia – pobyt v Chateau Šanov ***** je naozaj splnený sen. Tešiť sa môžete na bohaté raňajky, osviežujúce víno či prosecco aj zľavu na úžasnú gurmánsku večeru s 3 či 5 chodmi. Navyše získate neobmedzený vstup do bazéna, saunového sveta aj fitness centra. Z tejto dovolenky sa vám skrátka nebude chcieť späť.

O ubytovaní

Luxusný zámocký rezort Chateau Šanov ***** sa nachádza v stredných Čechách, v okrese Rakovník. Areál hotela určite neprehliadnete, vašu pozornosť určite upúta budova zámku s veľkým nádvorím. Vďaka skvelému wellness centru, vynikajúcej gastronómii a krásnym izbám sa vám možno ani nebude chcieť z hotela odísť, je to jednoducho ideálne miesto na romantickú dovolenku. V okolí však nájdete aj množstvo zaujímavých výletných cieľov. Môžete sa napríklad vydať na 18,4 m vysokú rozhľadňu Senecka hora (12 km) alebo na 48 m vysoký Tobiášov vrch (14,6 km).

Z okolitých miest stojí za návštevu neďaleký Rakovník (7,9 km), kde si môžete pozrieť krásnu botanickú záhradu a prejsť sa Pamätnou alejou pri Rakovnickom potoku s 540 stromami. Medzi obľúbené miestne pamiatky patrí Vysoká brána, pôvodne súčasť mestského opevnenia, Sokolovňa postavená v roku 1914 podľa plánov architekta Otakara Novotného, chrám sv. Bartolomeja alebo Veľká zvonica z 15. storočia. V lete sa môžete okúpať na Tyršovom kúpalisku, ľudovo nazývanom „na Tyršáku“.

Milovníkov histórie poteší aj výlet na starobylý hrad Krakovec (10,7 km), ktorý v súčasnosti využívajú na zimovanie 4 druhy netopierov, alebo na hrad Křivoklát (22,2 km). Bol postavený v 13. storočí a ponúka 4 prehliadkové trasy. Milovníkov piva poteší dobrá dostupnosť do Krušovíc (16,9 km), kde na nich čaká jeden z najstarších pivovarov v Českej republike spojený s barokovým zámkom a Pivovarské múzeum. Príjemnou prechádzkou sa z Krušovíc dostanete na Horu Amálie s altánkom z 19. storočia, zdatnejší jedinci sa môžu vybrať na Louštínsku náučnú trasu s 12 zastávkami.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 50 luxusných izieb zariadených v zámockom štýle. Historická architektúra sa tu snúbi s vysokým komfortom súčasnosti, každá izba má klimatizáciu, podlahové kúrenie, WiFi pripojenie a vlastnú kúpeľňu s luxusnou kozmetikou L'Occitane a ultramoderným WC s bidetom Geberit AquaClean.

Izba Romantic má rozlohu približne 29 m² a je vybavená pohodlnou manželskou posteľou, stolíkom s posedením, TV, minibarom a trezorom. V kúpeľni je sprchovací kút, sušič vlasov, župany a papuče.

Izba DeLuxe má rozlohu 40 m² a je vybavená spálňou s manželskou posteľou, čalúnenou pohovkou a kúpeľňou s priestrannou vaňou a sprchovacím kútom. K vybaveniu patrí aj TV, automat na espresso, minibar, trezor, sušič vlasov, župany a papuče.

Zámocký apartmán s rozlohou 55-70 m² zahŕňa samostatný priestor na spanie s manželskou posteľou a obývací priestor s mramorovým krbom a kreslami na sedenie. V kúpeľni je opäť voľne stojaca vaňa, sprchovací kút, sušič vlasov, župany a papuče.

Na čom si pochutnáte?

Hotelová reštaurácia sa špecializuje predovšetkým na českú kuchyňu, doplnenú najmodernejšími postupmi. Každý pokrm je tu potechou pre oko aj pre chuťové bunky. Ráno začnete raňajkami vo forme bohatého bufetu, obed si môžete vybrať z obedového menu a ak si potrpíte na vysokú gastronómiu, iste vás poteší, že sa tu každý večer servíruje 3-chodové alebo 5-chodové gurmánske menu. Po predchádzajúcej dohode je možné zaistiť individuálne menu pre hostí s bezlepkovou alebo bezlaktózovou diétou.

Kde budete relaxovať?

Perlou rezortu je wellness centrum s plochou 1 800 m², kde nájdete vnútorný zážitkový bazén s vodou s teplotou 28 °C obklopený pohodlnými ležadlami a saunový svet s fínskou, bylinnou a soľnou saunou, Kneippovým chodníkom, zážitkovou sprchou a odpočivárňou. Wellness zážitok ešte umocníte relaxačným rituálom, masážou alebo inou procedúrou z pestrej ponuky. Nechýba ani moderné fitness centrum s posilňovacími strojmi, kardio strojmi, činkami a ďalším vybavením.

Niečo naviac

K odpočinku môžete využiť priestranné nádvorie s rozlohou 900 m² s vyhrievanou terasou (300 m²) a vonkajším barom. Pre aktívnych hostí je tu aj úschovňa bicyklov.

Chateau Šanov *****

Chateau Šanov *****

Šanov 250 , Šanov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
LIONS - školící středisko Nesuchyně, s.r.o. IČ: 28510046


775 773 101

recepce@hotel-sanov.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 250 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km