Užite si pokojnú dovolenku s celou rodinou v malebnej dedinke Chlum v Hoteli Vyhlídka, ktorý stojí na kopci Tábor spolu s Tichánkovou rozhľadňou. Tešte sa na skvelú polpenziu, deti zase nadchne trampolína a herňa. Okolie je ideálne pre milovníkov turistiky, výletov a prírody, vyraziť môžete aj na bežky alebo na lyže do ski areálu v Novej Pace (12 km).

O ubytovaní

Hotel Vyhlídka nájdete na vrchu Tábor, ktorý sa vypína nad neďalekým mestečkom Lomnice nad Popelkou. Toto kúzelné miesto na pomedzí Českého raja a Krkonôš je ako stvorené pre aktívny pobyt aj odpočinok v krásnej prírode.

V bezprostrednej blízkosti hotela sa nachádza pekný barokový kostol Premenenia Pána a tiež Tichánkova rozhľadňa, ktorá poskytuje nádherné výhľady na široké okolie. Do Lomnice nad Popelkou (3 km) sa ľahko dostanete autom, prípadne vlastnými silami po cyklistickej či turistickej trase. Posledný úsek vedúci k hotelu tvorí zaujímavá krížová cesta lemovaná tehlovými kaplnkami.

V historickom centre Lomnice nad Popelkou stojí za pozornosť zámok a niekoľko kostolov, v časti Karlov sa zachovali drevené domy s vyrezávanými strešnými štítmi. V neoklasicistickom Hrubém domě sa nachádza expozícia mestského múzea o histórii regiónu, etnografii a mineralógii. Nechýba ani obrazová galéria a reprezentačné izby pôvodných majiteľov domu.

Prekrásne výhľady budete mať z blízkej Alainovej veže (1,7 km) alebo z úchvatnej vyhliadky Svatopluka Čecha (12 km), odkiaľ uvidíte neďalekú zrúcaninu Trosky (13 km). Krásnym výletným cieľom sú aj ďalšie zrúcaniny hradov ako Kozlov (3,9 km), Kumburk (7 km), Brada (10 km) či Pařez (10,5 km).

Za prírodnými aj kultúrnymi krásami sa vydajte do CHKO Český ráj (15 km), kde vás uchvátia skalné mestá, romantické údolia, vyhliadky, hrady a zámky, náleziská drahých kameňov aj jedinečná ľudová architektúra. Mesto Jičín (12 km) ponúka krásne historické centrum aj množstvo zábavy pre malých aj veľkých. Navštíviť tu môžete napríklad Valdštejnský zámok, regionálne múzeum a galériu, nádhernú Valdickú bránu, rozprávkovú expozíciu Rumcajsova obuvnica alebo aqua centrum Jičín.

V zime môžete podkrkonošskú krajinu objavovať na bežkách, prípadne si pobyt spestrite lyžovaním v Ski areáli Máchovka v Novej Pake (12 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v komfortne zariadenej dvojlôžkovej či viaclôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou a WiFi pripojením. Každá z izieb je originálna a inak farebná. Izby sú pohodlné pre páry aj rodiny, no aj pre väčšie skupiny.

Na čom si pochutnáte?

V útulnej reštaurácii s barom si pochutnáte na klasickej domácej kuchyni z poctivých surovín. Pri krbe potom posedíte s pivom či pohárom vína

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je vo vnútri k dispozícii detský kútik plný hier a zábavy, vonku na nich čaká ihrisko s trampolínou a ďalšími atrakciami.

Niečo naviac

Súčasťou hotela je spoločenská miestnosť so stolným tenisom, vonku môžu hostia využiť ohnisko.

Hotel Vyhlídka

Hotel Vyhlídka

Chlum 20 , Lomnice nad Popelkou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jaroslav Cerha IČ: 07519265


+420 775 844 923

info@hotelvyhlidkalomnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,9 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
10,2 km
Zjazdovka
12 km
Bežkovanie
12 km