Hotel Zámeček Raspenava *** v Jizerských horách ponúka ideálne ubytovanie pre milovníkov výletov, turistiky aj lyžovania. Na dosah budete mať najvyššiu horu miestnych vrchov - Smrk, ale aj Jizerskú magistrálu či Liberec a Ještěd. Čaká vás ubytovanie v komfortných izbách, raňajky formou bufetu a večere výberom z menu. V lete príde vhod vonkajší bazén.

O ubytovaní

Hotel Zámeček Raspenava sa nachádza v obci Raspenava uprostred nádherného parku s jazierkom. Užite si aktívnu dovolenku v krásnych Jizerských horách aj komfortné ubytovanie v zrekonštruovanom zámočku.

Okolie hotela pretkané turistickými trasami je ako stvorené na výlety pešo aj na bicykli. Zaujímavé informácie o regióne a jeho histórii sa dozviete pri prehliadke expozície Múzea v podstávkovom dome Raspenava (500 m). Ďaleko to nie je ani do Prírodnej rezervácie Vápenný vrch (2,5 km) s Hlinenou a Mramorovou jaskyňou alebo k prírodnej pamiatke UNESCO – Jizerskohorským bučinám. Po cyklistickej trase sa dostanete k malebnému pútnickému miestu Hejnice (7 km), ktoré sa prezýva český Mariazell. Zdolať môžete tiež najvyššiu jizerskohorskú horu Smrk (15 km) s rozhľadňou na vrchole. Za odpočinkom sa vydajte do kúpeľov Libverda (7 km), kde pacientov lieči minerálna voda so zvýšeným obsahom kyseliny kremičitej zvaná Libverdská kyselka.

Parádnym výletným cieľom je mesto Frýdlant (3 km), ktorého dominantou je rozsiahly areál hradu a zámku postavený na čadičovej skale. Za videnie stojí aj frýdlantské historické centrum s hradbami, radnicou a starými meštianskymi domami. Rodiny s deťmi a milovníkov kuriozít zaiste zaujme betlehem s viac ako 100 pohyblivými figúrkami, ktorého autorom je tunajší rodák Gustav Simon. Pekný výhľad na mesto a jeho okolie poskytuje rozhľadňa Frýdlantská výšina (5,5 km) a skalné vyhliadky Frýdlantské cimburie (12 km) a Ořešník (9 km).

Počas zimy môžete Jizerské hory preskúmavať na bežkách, prípadne si pobyt spestriť lyžovaním v neďalekých ski areáloch na Ještěde (30 km), v Bedřichove (24 km) alebo v Jozefovom dole (33 km). Za letným osviežením vyrazte na kúpalisko Raspenava (2 km).

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba Standard ponúka komfortné ubytovanie a vybavenie v podobe televízie, WiFi pripojenia a stolíka s posedením. Nechýba ani vlastná kúpeľňa.

Trojlôžková izba Standard je vybavená tromi lôžkami, televíziou, WiFi pripojením, stolíkom s posedením a vlastnou kúpeľňou.

Trojlôžková izba Standard s prístelkou je vybavená tromi lôžkami, prístelkou, televíziou, WiFi pripojením a stolíkom s posedením. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa.

Na čom si pochutnáte?

V zámockej reštaurácii si pochutnáte na lahodnej polpenzii, ktorá sa skladá z bufetových raňajok a servírovaných večerí s možnosťou výberu z menu.

Kde budete relaxovať?

Počas leta sa môžete osviežiť pri vonkajšom bazéne a odpočívať na terase s ležadlami.

Hotel Zámeček Raspenava ***

Hotel Zámeček Raspenava ***

Fučíkova 500 , Raspenava
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Bohemian Expedition s.r.o. IČ: 17274605


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Lyžiareň
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
30 m
Aquapark
42 km
Zjazdovka
27 km