Hotel Central *** leží v strede jizerskohorského mestečka Lázně Libverda len 20 m od kolonády. Užite si prechádzky po meste, popíjanie liečebných prameňov aj výlety do okolia. Ubytovaní budete v zrekonštruovanej izbe a pochutnáte si na raňajkách či polpenzii. Relaxovať môžete vo wellness centre s vírivkou a saunou.

O ubytovaní

Hotel Central *** je novo zrekonštruovaný a nachádza sa v podhorí Jizerských hôr v obci Lázně Libverda, a ako už názov napovedá, leží priamo v centre mestečka. Budete teda len kúsok (20 m) od kolonády so štýlovými kúpeľnými pavilónmi, kde môžete okúsiť miestne minerálne pramene: Máriin, Vilemínin, Eduardov, Josefinin, Bierbon a Hubertov.

Počas pobytu odporúčame navštíviť unikátnu reštauráciu Obří sud, ktorá je raritou svojho druhu. Budova, ako už názov napovedá, má tvar obrovského suda s dĺžkou 14,15 m, výškou 11,4 m a šírkou 10,5 m. Okrem vynikajúceho jedla si tu vychutnáte aj jedinečný výhľad na celú panorámu hlavného hrebeňa Jizerských hôr.

V okolí hotela nájdete hneď niekoľko turistických i cyklistických trás, ktoré vás prevedú miestnou prírodou. Zamieriť môžete napríklad na vrchol Smrk s obľúbenou rozhľadňou (9 km), ktorý nájdete u poľských susedov, k žulovým skalám Kočičí kameny (3 km) s via ferratou, na vyhliadku Paličník (8 km) alebo k vodopádu Černého potoka (14 km). Milovníci dejín sa môžu vybrať napríklad na hrad a zámok Frýdlant (9 km), k zrúcanine hradu Hamrštejn (25 km), na hrad Grabštejn (37 km) a na zámok Lemberk (42 km).

Určite sa vydajte aj do Liberca, ktorý je vzdialený iba 27 km. Nájdete tu pekné námestie s neorenesančnou radnicou, veľa historických budov, ale aj zámok. S deťmi sa vydajte do zábavného parku a aquaparku Babylon, vedecko-zábavného centra s planetáriom iQLANDIA alebo do známej Zoologickej záhrady, kde môžete vidieť biele tigre.

V zime vyrazte do ski areálov, ktorých je v Jizerských horách hneď niekoľko. Skvelé zázemie ponúka napríklad Ski areál Bedřichov (33 km), Ski areál Severák alebo Ski areál Josefův Důl (42 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 11 komfortných izieb, ktoré prešli rekonštrukciou. Vybavené sú manželskou posteľou, šatníkovou skriňou, stolíkom s posedením a samozrejmosťou je tiež vlastná kúpeľňa s toaletou a sprchovacím kútom. Každá izba disponuje televíziou a ponúka WiFi pripojenie. K dispozícii sú dve, tri, ale aj štvor a šesťlôžkové izby, takže sa na pobyt môžete vydať s celou rodinou.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno si pochutnáte v hotelovej jedálni na raňajkách formou bufetu. Vyberiete si z klasických studených aj teplých raňajkových jedál, ktoré potešia milovníkov slaných i sladkých pokrmov. V prípade polpenzie si užijete aj servírované večere s dvoma chodmi.

Kde budete relaxovať?

Relaxáciu si môžete dopriať v novom wellness centre, kde na vás čaká vírivka pre 6 osôb, parná kabína s aromaterapiou pre 6 osôb a tiež relaxačná zóna určená na odpočinok po saunovaní .

Hotel Central ***

Hotel Central ***

Lázně Libverda 143 , Lázně Libverda,
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Penziony Hejnice s.r.o. IČ: 07015691


+420 608 022 533

rezervace@pensionyhejnice.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
20 m
Vzdialenosť od kúpeľov
0 m
Zastávka
80 m
Aquapark
28 km
Zjazdovka
14,4 km
Bežkovanie
14,3 km

Tipy na výlet

Jizerské hory

Jizerské hory Tip na výlet

Najsevernejšie položeným pohorím nazvaným podľa rieky Jizery, ktorá tu pramení, sú Jizerské hory. Najvyššou horou českej časti je Smrk. Sú tu perfektné podmienky pre pešie i cyklistické výlety. Vydajte sa do prírodnej rezervácie Rašeliniště Jizerky, na Čertův kámen v Josefově dole alebo na rozhľadňu Císařský kámen pri Jablonci nad Nisou.

Čo okrem nádhernej prírody navštíviť?

  • Zámok Frýdlant
  • ZOO a Botanickú záhradu Liberec
  • Josefův důl a tunajšiu vodnú nádrž

Vzrušujúci zážitok ponúka bobová dráha v Janove nad Nisou. Navštívte tiež jedinečné Múzeum skla a bižutérie v Jablonci nad Nisou alebo Sklářskou osadu Kristiánov.

Viac informácií
Lázně Libverda
Lázně Libverda
Rozhľadňa Smrk
Rozhľadňa Smrk
Liberec
Liberec