Ubytujte sa v Clarion Grandhoteli Zlatý Lev **** v Liberci a užite si všetky lákadlá, ktoré mesto aj Jizerské hory ponúkajú. Čaká na vás komfortná izba s krásnym výhľadom a chutná polpenzia. Vďaka 10 % zľave sa zabavíte na lasergame, alebo sa s deťmi vydajte do DinoParku. Za príplatok si môžete dopriať aj relaxáciu vo wellness so saunami.

O ubytovaní

Clarion Grandhotel Zlatý Lev **** sa nachádza v historickej budove v centre Liberca. Užijete si tu bezstarostný pobyt v blízkosti historických, kultúrnych a prírodných zaujímavostí. Atraktívny región v podhorí Jizerských hôr vám ponúkne množstvo aktivít a skvelých turistických cieľov.

Vďaka výbornej polohe hotela budete mať centrum Liberca ako na dlani, takže hneď po príchode vyrazíte do ulíc objavovať krásy perly severného Česka. V centre mesta určite navštívte námestie Dr. Edvarda Beneša (240 m), ktorému dominuje impozantná Nová renesančná radnica z roku 1893. Medzi ďalšie pamiatky, ktoré stoja za návštevu, patrí liberecký zámok (110 m) alebo Waldsteinské domy (700 m) na Větrnej ulici z rokov 1678-1681.

Dovolenku v Liberci si užijú aj rodiny s deťmi vďaka množstvu zábavných atrakcií. Príjemné popoludnie môžu stráviť v Centre Babylon (1,3 km), vedeckom centre iQLANDIA (2,3 km) alebo v DinoParku (150 m). Známa je aj liberecká ZOO (2,1 km), kde môžete pozorovať šelmy, opice alebo papagáje.

Nad Libercom sa týčia vrcholy Jizerských hôr, ktorých symbolom je bezpochyby vysielač Ještěd (9,2 km), ktorý počas svojho pobytu nesmiete vynechať. Po tom, čo si vychutnáte panoramatický výhľad na okolie, môžete sa ísť najesť do miestnej reštaurácie.

Pobyt v Jizerských horách vám však prinesie oveľa viac. V lete môžete objavovať prírodné krásy regiónu na bicykli alebo pešo. V zime sa sem vyberte za skvelou lyžovačkou a upravenými bežeckými traťami.

A kam sa vybrať na výlet v Jizerských horách? Ak máte chuť na poriadnu turistiku, môžete vystúpiť na najvyšší vrch Smrk (38 km). Môžete sa tiež vydať do prírodnej rezervácie Jizerské rašelinisko (40 km) alebo za výhľadom na Cisársky kameň (12 km). Nekonečné aktivity na vás čakajú aj pri vodnej nádrži Josefův Důl (18 km).

V zime vyskúšajte miestne preslávené zjazdovky všetkých obťažností. Perfektné podmienky na vás čakajú v lyžiarskom stredisku Ještěd (8,6 km), ktoré bolo vyhlásené za tretie najlepšie lyžiarske stredisko v Českej republike. Deti si môžu užiť zimné radovánky vo FunParku Kubík. Desať skvelých zjazdoviek na vás čaká opäť v Lyžiarskom stredisku Bedřichov (10 km). Okolité hrebene lákajú k bežeckému lyžovaniu, môžete sa preháňať po 81 km bežeckých tratí Jizerskej magistrály.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej zo 117 útulných izieb. K dispozícii budete mať vlastnú priestrannú kúpeľňu s vaňou či sprchovacím kútom a fénom. Chýbať nebude ani satelitná televízia, bezplatné vysokorýchlostné pripojenie k WiFi a trezor na uloženie cenností. Pre vaše pohodlie tu nájdete aj chladničku a príslušenstvo na prípravu kávy a čaju. Väčšina izieb disponuje aj klimatizáciou.

  • Izba Superior meria 14-21 m² a nájdete v nej manželskú posteľ, písací stôl a stolík s kreslami na posedenie.

  • Izba Deluxe je priestrannejšia (26-31 m²), vybavená manželskou posteľou, písacím stolom, stolík s posedením a komfortnou pohovkou.

  • Junior Suite s plochou 40 m² sa skladá z oddelenej spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s rozkladacou pohovkou a pracovným stolom. Budete tak mať pokoj a súkromie aj pri pobyte s viacerými ľuďmi.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia Benada vás očarí nádherným secesným interiérom a pestrou ponukou lahodných pokrmov a dezertov, ktoré si najvyše vychutnáte spoločne s kokteilom alebo pohárom šampanského. To všetko s výhľadom na blízky park.

V Hospodě Na Růžku si zase pochutnáte na poctivej českej kuchyni, ku ktorej patrí aj pivo.

S obľúbeným drinkom zrelaxujte aj v hotelovom Lobby Bare, kde sa uložíte vo veľkých a pohodlných secesných kreslách. V letných mesiacoch môžete využívať aj terasu s výhľadom na mesto.

Kde budete relaxovať?

Za kvalitným odpočinkom sa vydajte do hotelového wellness centra. Zohrejete sa tu vo fínskej saune, vydýchnete vo veľkej vírivke alebo si doprajete relaxačný kúpeľ v drevenej kadi. Po saune sa môžete schladiť v ľadovom vedre alebo pod sprchou.

Aby ste sa oslobodili od všedných starostí, vyberte si z pestrej ponuky masáží a nechajte sa rozmaznávať. Pokiaľ si chcete dopriať trochu súkromia, využite možnosti privátneho vstupu do sauny aj vírivky.

Ak dávate prednosť aktívnemu odpočinku a chcete sa hýbať aj na dovolenke, dajte si do tela v hotelovom fitness centre. Využívať tu môžete kardio zónu a posilňovacie stroje.

Clarion Grandhotel Zlatý Lev ****

Clarion Grandhotel Zlatý Lev ****

Gutenbergova 3 , Liberec
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
CPI Hotels, a.s. IČ: 47116757


485 256 700

reservations.ghzl@clarion-hotels.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 700 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 290 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Lyžiareň
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
8 km
Zjazdovka
5 km
Bežkovanie
5 km

Tipy na výlet

Liberec

Liberec Tip na výlet

Liberec je mesto na severe Čiech siahajúce svojou históriou do 13. storočia. Mnoho ľudí si ho spojí iba s vysielačom Ještěd, mesto má ale svoje vlastné zaujímavosti. Za akýsi symbol obce môžeme považovať novorenesančnú radnicu, nájdeme tu ale aj krásne pamiatky baroka a klasicizmu.

Čo by ste nemali v Liberci minúť:

  • Centrum Babylon
  • ZOO Liberec
  • Botanickú záhradu
  • Nezabudnite ani na moderné vedecké centrum iQLANDII s planetária, DinoPark alebo Technické múzeum.

Za relaxáciou zamierte do aquaparku s wellness centrom, ktoré je zariadené v štýle antických kúpeľov. Aquapark je súčasťou centra Babylon.

Viac informácií
Centrum Babylon v Liberci
Centrum Babylon v Liberci
Zoo Liberec
Zoo Liberec
DinoPark Liberec
DinoPark Liberec