Užite si pobyt v prírode Žďárských vrchov kúsok od Nového Mesta na Morave v Penzióne Sykovec. Nudiť sa rozhodne nebudete. Vydajte sa na výlety k miestnym atrakciám a preskúmajte chránenú krajinnú oblasť. V cene sú chutné raňajky alebo polpenzia a relaxácia v privátnom wellness.

O ubytovaní

Penzión Sykovec sa nachádza v pokojnej krajine Žďárských vrchov v obci Tři studně len 7 km od Nového Města na Moravě. Na dosah budete mať moderný športový areál Vysočina Arena (5 km), Pohádkovú vesničku (12 km) a ďalšie atrakcie. Príležitostí na výlety a nové zážitky tak budete mať rozhodne dostatok.

V Novom Měste na Moravě nájdete renesančný zámok zo 16. storočia a Horácké múzeum Vysočiny s expozíciami zameranými na ľudové remeslá, kultúru, sklárstvo, železiarstvo a celkovo históriu mesta. V neďalekom Žďári nad Sazávou (11) na vás zase čaká kreatívne Múzeum novej generácie, kde sa pomocou najnovších audiovizuálnych technológií zoznámite s celým areálom miestneho zámku, Zelenej hory a širokého okolia.

Pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore (11,8 km) ale odporúčame vidieť aj na vlastné oči. Je súčasťou kultúrneho dedičstva UNESCO a ide o skutočný architektonický unikát. Skvelou príležitosťou na výlet je tiež Obrázková cesta lesom Ochoza, ktorá nasleduje osem obrázkov spojených s históriou a legendami tejto oblasti. V lete sa vydajte k rybníku Sykovec (150 m) alebo Medlovskému rybníku (500 m), kde sa v lete môžete osviežiť, kedykoľvek potom rybárčiť.

V zime, samozrejme, nebudete mať o zábavu núdzu. Areál pre bežecké lyžovanie a biatlon Vysočina Arena je vzdialený len 5,1 km a v okolí vedú aj upravené bežkárske trasy s celkovou dĺžkou 15 km. Vyskúšať môžete tiež vlek na Harusův kopec, ktorý je vzdialený iba 5,6 km. Prejdete si tu 550 m dlhú zjazdovku a pre deti je tu malý vlek a lyžiarska škola.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 18 štandardných izieb, ktoré prešli rekonštrukciou. Vybavené sú televíziou, WiFi pripojením a vlastnou kúpeľňou so sprchou. K dispozícii sú dvoj, troj aj štvorlôžkové izby, a tak na pobyt môžete vyraziť s celou rodinou.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii si pochutnáte na chutných raňajkách a večerách. K dispozícii je tiež bar, vináreň a vonkajšie posedenie so záhradkou.

Kde budete relaxovať?

Na odpočinok poslúži malé wellness centrum s vírivkou a saunou s ochladzovacím bazénikom.

Cestujete s deťmi?

Deti určite nadchne detský kútik a lanové centrum s detským ihriskom. Penzión sa navyše môže pochváliť Baby Friendly certifikáciou.

Penzion Sykovec

Penzion Sykovec

Tři Studně 38 , Tři Studně
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ZdenVit s.r.o. IČ: 05081262


608 77 87 87

recepce@sykovec.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Baby friendly
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
8 km
Vzdialenosť od jazera
100 m
Zastávka
0,6 km
Zjazdovka
5,6 km
Bežkovanie
5,1 km

Tipy na výlet

CHKO Žďárské vrchy

CHKO Žďárské vrchy Tip na výlet

Chránená krajinná oblasť Žďárské vrchy má rozlohu 70 940 ha a je najvyššou časťou Českomoravskej vrchoviny. Najvyšším vrcholom je Devět skal 836 m n. m. Typickými krajinnými prvkami Žďárských vrchov sú rulové skalné veže lákajúce lezca spoza lesov a veľa rybníkov a vidieckych domcov s prvkami Horáckej ľudovej architektúry pri poliach a lúkach. Najväčšími rybníkmi sú Velké Dářko, Veselský a Matějovský rybník.

Aké miesta nevynechať pri návšteve Žďárských vrchov?

  • Pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore
  • Skanzen Veselý kopec
  • Údolí Doubravy pri Chotěboři
  • Navštívte tiež pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry Betlehem Hlinsko, Havlíčkův Brod a Pilsko vodná nádrž.

Po turistických trasách môžete okrem Devětich skal navštíviť aj Žákovu horu, Radostínské rašeliniská a rašeliniská Velké Dářko.

Viac informácií
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Havlíčkův Brod
Havlíčkův Brod
Jihlava
Jihlava