Užite si pobyt ako v rozprávke na Zámku Žďár nad Sázavou! V zámockom areáli tu na vás čakajú štýlové izby vo veži bývalej zvonice, alebo v záhradníkovom domčeku z 18. storočia. Očaria vás dobové interiéry, ktoré po citlivej rekonštrukcii poskytujú maximálny komfort a určite si pochutnáte na bufetových raňajkách podávaných v zámockej čajovni. Nenechajte si ujsť prehliadku areálu zámku plného architektonických skvostov a potom si prezrite interaktívnu expozíciu Múzea novej generácie, kam budete mať lístky zadarmo. Krátkou prechádzkou sa dostanete k pamiatke UNESCO – pútnickému kostolu sv. Jana Nepomuckého.

O ubytovaní

Zámok Žďár nad Sázavou ponúka unikátne ubytovanie v zámockom areáli, konkrétne v priestoroch bývalého cisterciánskeho kláštora. Zažite na vlastnej koži jedinečnú atmosféru citlivo zrekonštruovaných historických izieb v záhradníkovom domčeku, alebo v trojposchodovej barokovej veži!

Okrem štýlového ubytovania je súčasťou Zámku Žďár nad Sázavou aj interaktívne Múzeum novej generácie, ktoré vhodne dopĺňa zámockú expozíciu, ktorá dobu stredoveku a baroka priblíži malým i veľkým návštevníkom. Prehliadkové okruhy zahŕňajú prelatúru postavenú podľa návrhu J. B. Santiniho, Studničnú kaplnku, stredoveké sádky a ďalšie zaujímavé miesta.

Viac Santiniho stavieb v okolí zámku si prezriete okružných trasách okolo Konventného rybníka a Bránskeho rybníka (400 m). Príjemnou prechádzkou počas chvíľky dôjdete k pamiatke UNESCO – pútnickému kostolu sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore (800 m). Za videnie stojí aj historické centrum mesta s radnicou, morovým stĺpom a barokovo upravenou pevnosťou s regionálnym múzeom (3 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v štýlových priestoroch záhradníkovho domčeka, alebo veže. Či už zvolíte ktorúkoľvek izbu, tešte sa na vkusné interiéry, ktoré dokonale kombinujú historických ráz s moderným komfortom. Samozrejmosťou je WiFi pripojenie v každej izbe.

  • Dvojlôžkové izby vo Veži sa nachádzajú na 1., 2., alebo 3. poschodí bývalej zvonici cisterciánskeho kláštora. V izbe nájdete manželskú posteľ, stolík s posedením, kapsľový kávovar a fén. Súčasťou je aj vlastná kúpeľňa s toaletou, sprchou a umývadlom. Zaiste si užijete aj krásny výhľad do zámockej záhrady.

  • Dvojlôžkové izby v Záhradníkovom domčeku sa nachádzajú za múrmi domčeka z 18. storočia. Prízemné izby sú ladené do prírodných farieb a materiálov s dekoráciami inšpirovanými miestnym regiónom. K vybaveniu patrí manželská posteľ, stolík s posedením, kapsľový kávovar a fén. Súčasťou je tiež vlastná kúpeľňa s toaletou, umývadlom a vaňou alebo sprchou.

  • Trojlôžkový apartmán sa skladá z dvoch izieb a vlastnej kúpeľne so sprchou. V jednej izbe je manželská posteľ, druhá je vybavená samostatným lôžkom. V apartmáne ďalej nájdete štýlový dobový nábytok, chladničku, písací stolík, kapsľový kávovar a fén.

Na čom si pochutnáte?

Každý deň pobytu začnete tým najlepším možným spôsobom – kráľovskými raňajkami vo forme bufetu podávanými v zámockej čajovni. Pochutnáte si na teplých aj studených raňajkových dobrotách pripravených z kvalitných surovín. V prípade nízkej obsadenosti hotela sú raňajky servírované.

Zámek Žďár nad Sázavou

Zámek Žďár nad Sázavou

Zámek 8/8 , Žďár nad Sázavou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
ZÁMEK ŽĎÁR z.s. IČ: 26537516


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,3 km
Vzdialenosť od rybníka
45 m
Zastávka
100 m
Aquapark
40 km
Zjazdovka
10,7 km
Bežkovanie
11,3 km

Tipy na výlet

Žďár nad Sázavou

Žďár nad Sázavou Tip na výlet

Žďár nad Sázavou aj jeho okolie je posiate množstvom zaujímavostí, ktoré stoja za pozretie. Nechajte sa okúzliť mystikou unikátnej stavby kostola na Zelenej hore. V meste si môžete užiť reštaurácie, kaviarne alebo relaxačné centrum s bazénom a wellness. Na aktívnu dovolenku môžete využiť mnoho cyklistických trás v okolí. Očarení budete tiež malebným okolím obce Hamry nad Sázavou. Nachádza sa tam kamenný most a pozoruhodná Rozštípená skala, kde sa ukrýva obrovská kamenná hlava mamuta, ktorá patrí k zaujímavej sérii sôch od umelca Michala Olšiaka rozmiestnených v okolí. Pár kilometrov ďalej, na vrchu Rosička nájdete aj rozhľadňu, ktorá vám ponúkne nádherný výhľad do okolia.

Viac informácií
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Zelená hora - pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého
Vodná nádrž Pilská
Vodná nádrž Pilská
Hrad Pernštejn
Hrad Pernštejn