Objavte unikátne prírodné krásy CHKO Broumovsko počas pobytu v Hoteli Střelnice, ktorý leží len 2 km od územia Adršpašsko-teplických skál. Okrem výletov do skalných miest si tu užijete aj cykloturistiku a v zime lyžovanie v len 500 m vzdialenom ski areáli. Dostatok energie zaistí lahodná polpenzia a o dokonalý odpočinok sa postará privátna wellness so saunou.

O ubytovaní

Hotel Střelnice sa nachádza v centre malebného mestečka Teplice nad Metují a je ideálnym východiskovým bodom pre výlety do Teplicko-adršpašských skál a ďalších zaujímavých miest v CHKO Broumovsko.

Na vstup do Teplických skál, ktoré patria k najkrajším prírodným pamiatkam v Česku, to z hotela budete mať len 2 km. Ak sa vydáte po turistickom okruhu, uvidíte po chvíľke zrúcaninu hradu Strmeň (3 km). Potom môžete obdivovať charakteristické súvislé skalné steny, štíhle skalné veže, previsy, tajomné jaskyne a úzke údolia zovreté medzi skalami. Na turistickej trase narazíte na unikátne skalné útvary, ktoré sú česky pomenované Housenka, Řeznická sekera, Lahvička inkoustu, Krakonošova harfa alebo Ruka se zmrzlinou.

Ďaleko to však nie je ani na vstup do ďalšej úchvatnej časti Broumovského výbežku - Adršpašských skál (6 km). Ide o najväčšie a najdivokejšie skalné mesto v strednej Európe. Hneď pri vstupe vás uvíta azúrové jazierko v bývalej pieskovni, ktoré si môžete celé obísť. Pokiaľ vám to kondícia dovolí, vyšplhajte po rebríkoch k vysoko položenému skalnému jazierku (8 km), kde vás na pramici zvezie prievozník a prezriete si tiež Adršpašský vodopád. Medzi najznámejšie skaliská Adršpašských skál patria Milenci, Starosta a Starostová, Homole cukru, Krakonošova leňoška, Džbán alebo Slonie námestie. Na severnom okraji územia sa nachádzajú pozostatky hradu Adršpach (8,2 km), ktorých síce nezostalo veľa, avšak zato v priľahlej obci Dolní Adršpach môžete navštíviť prekrásny zámok Adršpach (7 km) a veľmi zaujímavú expozíciu horolezeckého múzea.

Za návštevu stoja tiež múzeá v neďalekej Polici nad Metují (9 km), kde okrem mestského múzea nájdete Múzeum papierových modelov a Múzeum stavebnice Merkúr.

Celý broumovský výbežok je ako stvorený pre cyklistiku. Krajina tu ponúka cesty mierne a menej ťažké aj trasy s väčším prevýšením a vysokou obťažnosťou. Na svoje si tu prídu ako začiatočníci, tak aj pokročilí cyklisti. Bicykle počas pobytu samozrejme môžete pohodlne uschovať na hotelovej záhrade. Milovníkov snehu zase poteší, že zjazdovky Ski areálu Kamenec sú od hotela vzdialené necelých 500 m. Zimné radovánky si užijete aj v Ski areáli Nebíčko (8 km) alebo Ski areálu Petříkovice (19 km ). Počas zimy je k dispozícii aj veľké množstvo upravovaných bežkárskych trás.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe Standard s vlastnou kúpeľňou. Súčasťou vybavenia izby je WiFi pripojenie, televízia, telefón, stolík s posedením a fén.

Za príplatok je možné ubytovanie v apartmáne, ktorý sa skladá zo spálne s manželskou posteľou, pracovne s dvoma rozkladacími jednolôžkami a vlastnej kúpeľne. Súčasťou vybavenia je WiFi pripojenie, televízia, dostatok úložných priestorov, pracovné stoly s posedením a fén.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej hotelovej reštaurácii pripravujú predovšetkým regionálnu kuchyňu pripravenú výhradne z čerstvých surovín od miestnych dodávateľov. Tešte sa na vynikajúcu polpenziu vo forme bufetových raňajok a servírovaných večerí. Budete mať možnosť ochutnať napríklad domáci chlieb, štrúdľu, knedle a mnoho ďalších dobrôt.

Za priaznivého počasia môžete posedieť na peknej letnej terase s výhľadom na rieku Metuji. V lete sa na terase konajú obľúbené hudobné večery a víkendové grilovanie.

Kde budete relaxovať?

Po výletoch v skalách, cyklistike či lyžovaní určite oceníte možnosť odpočinku úplne v súkromí. Doprajte si ho v hotelovom privátnom wellness so saunou.

Niečo naviac

História hotela siaha až do 19. storočia, kedy sa stal obľúbeným cieľom návštevníkov, ktorí si ho cenili pre jedinečnú rodinnú atmosféru, výbornú domácu kuchyňu a pohodlie pokoja Teplicko-Adršpašských skál.

Dnes je Hotel Střelnice dokonalým miestom na relaxáciu so všetkými modernými vymoženosťami. Nedávna rekonštrukcia zachovala významné architektonické prvky pôvodnej budovy, a tak sa aj v súčasnosti darí zachovať pôvodný charakter obľúbeného výletného miesta.

Hotel Střelnice ***

Hotel Střelnice ***

Zámecká 34 , Teplice nad Metují
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
DANCE WORLD - TANEČNÍ SVĚT z.s IČ: 01680641


(+420) 724 156 156

rezervace@hotelstrelnice.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,1 km
Zjazdovka
0,5 km