Chcete nielen deťom, ale aj sebe dopriať dovolenku ako v rozprávke? Potom sa vydajte do Hotela Podlesí ***. Tešiť sa môžete napríklad na škriatkov a trpaslíkov v Rozprávkovej dedinke, ktorú nájdete kúsok od hotela. Počas pobytu máte v cene polpenziu, vstup do krytého aj vonkajšieho bazéna, ale aj fľašu vína a poukaz na aktivitu podľa výberu. A pokiaľ si v zime potrpíte na lyžovanie, iste vás poteší, že v okruhu 10 km nájdete hneď niekoľko ski areálov.

O ubytovaní

Hotel Podlesí - Pohádková Vesnička je zasadený do nádhernej krajiny CHKO Žďárské vrchy. Či už budete ubytovaní v hoteli, alebo v štýlovom domčeku, čaká na vás príjemná rodinná atmosféra a pestré možnosti vyžitia. Skrátka a dobre sa tešte na dovolenku ako v rozprávke!

Žďárské vrchy sú doslova oázou pokojnej a čistej prírody v srdci Česka. Po krásach a dominantách tejto chránenej krajinnej oblasti vás prevedie bohatá sieť turistických a cyklistických trás. Vydať sa môžete napríklad k jedinečným skalným útvarom Devět skal (9,3 km), Čtyři palice (3,6 km) a Dráteníčky (4,2 km). S unikátnou krajinou meandrov rieky Svratky u Milov (2,4 km) sa zoznámite na náučnom chodníku. Prekrásne výhľady budete mať z neďalekých vyhliadok Dráteník (4 km), Malinská skala (4,3 km) alebo Pasecká skala (10 km). Veľa zaujímavých informácií o celom území i jeho jednotlivých častiach sa dozviete v blízkom Dome prírody Žďárských vrchov (5 km).

Najväčším lákadlom oblasti je bezpochyby pamiatka UNESCO – pútnický kostol sv. Jana Nepomuckého na Zelenej hore (23 km). Za videnie však stoja aj ďalšie historické a kultúrne pamiatky. Medzi najznámejšie z nich patrí pamiatková rezervácia ľudovej architektúry skanzen Betlehem Hlinsko (23 km), zrúcanina hradu Zubštejn (29 km) alebo zrúcanina hradu Dalečín (21 km).

Parádnym cieľom výletu je Nové Město na Moravě (14 km), ktoré sa pýši zámkom, starou radnicou, tromi kostolmi, Horáckym múzeom a zdobia ho diela tunajších rodákov, sochárov Jana Štursa a Vincenca Makovského. Deti určite potešíte návštevou westernového mestečka Šiklov mlýn (30 km) a Pekla Čertovina (20 km), kde si užije zábavu celá rodina.

Počas horúcich letných dní sa môžete osviežiť na kúpalisku na neďalekom Milovskom rybníku (2 km). Zimný pobyt je možné si spestriť lyžovaním v Ski areáli Svratka (9 km) alebo Ski areáli Jimramov (9 km).

Kde budete spať?

V rámci areálu máte možnosť ubytovania v hotelovej izbe alebo v štýlových rozprávkových chatičkách. Vzhľadom na to, že sú rozprávkové chatičky umiestnené v teréne na svahu na okraji lesa priamo za hotelom Podlesí, odporúčame ubytovanie v nich rodinám s deťmi staršími ako 5 rokov.

Hotelové izby typu Deluxe alebo Lux sú súčasťou hlavnej hotelovej budovy a ponúkajú kapacitu dvoch až štyroch lôžok. Tieto zrekonštruované izby sú vybavené luxusným nábytkom, WiFi pripojením, LED televíziou, minibarom a kávovarom. V nádhernej mramorovej kúpeľni nájdete fén, župany a papuče. Niektoré izby majú aj balkón.

Dvojpodlažné rozprávkové chatičky ponúkajú unikátne ubytovanie v štýle najobľúbenejších českých rozprávok. Na prízemí sa nachádza predsieň, útulná izbička vybavená dreveným nábytkom a vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom. V podkroví je spálňa s manželským lôžkom a dvomi jednolôžkami. Súčasťou vybavenia sú krbové kachle s drevom pripraveným na rozkúrenie, elektrické kúrenie so samostatným ovládaním, chladnička a varná kanvica. Súčasťou je vždy aj WiFi pripojenie a malá terasa alebo predzáhradka ladená do štýlu jednotlivých domčekov.

V rámci Rozprávkovej dedinky sa môžete tešiť napríklad na ubytovanie v domčekoch z príbehov: Snehulienka, Rákosníček, Karkulka, Rumcajs a Cipísek, Budulínek a ďalšie.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii s letnou terasou a krásnym výhľadom na vysočinskú krajinu na vás bude každé ráno čakať bohaté bufetové raňajky. Počas dňa je možné hlad zahnať pokrmami zo stáleho jedálneho lístka. Večera pre hotelových hostí majú podľa obsadenosti formu bufetu, alebo trojchodového servírovaného menu.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela sú vonkajší aj vnútorný bazén a tiež vírivka a sauna pod holým nebom. Relaxovať môžete aj pri thajskej či relaxačnej masáži.

Cestujete s deťmi?

Splňte si svoj detský sen alebo urobte radosť svojim deťom – ubytujte sa priamo v Rozprávkovej dedinke. Domčeky štylizované podľa rozprávkových príbehov do najmenšieho detailu zaručujú, že na tento pobyt nikdy nezabudnete. Vyberať môžete napríklad z domčeka pre Snehulienku, Popolušku, Rákosníčka, Rumcajsa, kováča Mateja, Budulínka, neba a pekla alebo kúzelného pňa.

Hostia ubytovaní v hoteli môžu dedinku navštíviť pri prehliadke a pravidelne sa tu organizujú zábavné programy pre deti.

Niečo naviac

Pre milovníkov endorfínov je tu fitness centrum, tenisové kurty a požičovňa športového náčinia. Večernú zábavu si užijete na 2 bowlingových dráhach.

Pohádkové chaloupky & Hotel Podlesí ***

Pohádkové chaloupky & Hotel Podlesí ***

Podlesí u Sněžného 15 , Svratka
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Spa hotel Podlesí - Walldorf s.r.o. IČ: 25327984


606 562 832

recepce@hotelpodlesi.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od rybníka
1,6 km
Zastávka
0,7 km
Zjazdovka
8,1 km
Bežkovanie
14 km