Chcete si užiť poriadnu dávku romantiky? Vydajte sa na pobyt do Penziónu Hrad Vildštejn, ktorý nájdete priamo v areáli hradu. Tešiť sa môžete na komfortné izby či apartmán až pre 7 osôb, raňajky formou bufetu a večeru so 4 chodmi v štýlovej reštaurácii Hodovna. V cene je tiež welcome drink, prehliadka hradu a jeho múzeí, alebo aj 10 % zľava na ďalšiu konzumáciu v reštaurácii.

Vedeli ste, že...?

Prvá zmienka o hrade pochádza z roku 1225, kedy patril rodu Nothaftovcov. V priebehu nasledujúcich storočí niekoľkokrát zmenil svojho majiteľa. V 80. rokoch 20. storočia objavil ruiny hradu Vildštejn pán Zdeněk Buchtele a s pomocou skupiny nadšencov sa mu podarilo hrad zachrániť pred ďalším chátraním. V roku 1999 hrad kúpil pán Miroslav Pumr a po dvoch rokoch, kedy bol hrad intenzívne obnovovaný, sa otvoril verejnosti.


O ubytovaní

Penzión Hrad Vildštejn leží v mestečku Skalná v Karlovarskom kraji. Ako prezrádza už samotný názov, penzión je súčasťou krásneho areálu, v ktorom nájdete aj Hrad Vildštejn. Súčasťou hradnej budovy sú dve múzeá (o hrade a o hasičskej technike), stredoveká hodová sieň, kráľovská sála a obradná sieň. V zámockej budove nájdete tiež múzeum väzenstva a stredovekú kováčsku dielňu. Pokiaľ by ste mali chuť opustiť tento čarovný areál, v podhradí môžete obdivovať historické zrubové budovy a navštíviť zaujímavé Geofyzikálne múzeum a seizmologickú stanicu (600 m). Skalná je totiž častým centrom zemetrasení.

Na výlet sa môžete vydať do neďalekých Františkových kúpeľov (7 km), ktoré sú zapísané na zozname svetového dedičstva UNESCO. V meste sa môžete prejsť po krásnych kolonádach, napiť sa z Františkovho prameňa a oddýchnuť si v krásnom Aquaparku Aquaforum s vnútornými a vonkajšími bazénmi, vodnými atrakciami a saunovým svetom. A nemusíte zostať ani v jednom kúpeľnom meste, na dosah sú malebné Mariánske Lázně (43 km) alebo Karlove Vary (49 km).

Ak vás zaujíma okolitá príroda, využite sieť turistických chodníkov a cyklotrás, ktoré vedú v blízkosti hradu. Medzi obľúbené patrí napríklad Cyklotrasa Ohře alebo Krušnohorská magistrála. Vybrať sa môžete aj do Národnej prírodnej rezervácie SOOS (6 km), ktorá sa nazýva "český Yellowstone", alebo do Prírodnej rezervácie U Siedmich rybníkov (2,5 km).

Kde budete spať?

Pri ubytovaní na hrade nesmie chýbať historická atmosféra, ale nebudete ochudobnení ani o komfort modernej doby. Do izieb sa vchádza z hradného nádvoria, každá má vlastnú kúpeľňu a WiFi pripojenie.

Dvojlôžková izba s manželskou posteľou je určená pre 2 osoby a okrem pohodlnej manželskej postele je vybavená aj TV a priestrannou skriňou. Kúpeľňa je vybavená sprchovacím kútom.

Dvojlôžková izba s kuchyňou je priestrannejšia a okrem spacej časti s manželskou posteľou zahŕňa aj vybavený kuchynský kút s chladničkou, mikrovlnnou rúrou a rýchlovarnou kanvicou. Nechýba TV a skriňa,a v kúpeľni je sprchovací kút.

Trojlôžková izba má 3 samostatné postele, z ktorých 2 možno spojiť do manželskej postele, skriňu, TV a stôl so stoličkami. V kúpeľni je sprchovací kút.

Rodinná izba pozostáva z 2 samostatných spální a celkovo sa v nej môže ubytovať až 6 osôb. Okrem toho má aj stôl so sedením, TV a úložný priestor, kúpeľňa je klasicky vybavená sprchovacím kútom.

Rodinný apartmán bude skvelou voľbou pre náročných. Je dvojpodlažný a v spodnej časti nájdete vybavenú kuchyňu, jedálenský kút so sedením, rozkladací gauč, perličkovú vaňu a samostatnú kúpeľňu so sprchovacím kútom. Na hornom poschodí sa nachádza podkrovná spálňa so 4 lôžkami.

Na čom si pochutnáte?

Perlou hradu je stredoveká reštaurácia Hodovna, ktorá ponúka tradičné jedlá podľa staročeských receptov ocenené certifikátom Czech Specials a nechýbajú ani domáce údené výrobky. V hradnej vinotéke si môžete vybrať zo širokej ponuky moravských a zahraničných vín. navyše pravidelne sa tu konajú degustácie.

Cestujete s deťmi?

Počas prázdnin a dovoleniek hrad ponúka interaktívne prehliadky pre deti, počas ktorých vás hradom prevedie Biela pani, Čierna pani alebo snehová princezná Elza. Počas prehliadok sa deti aktívne zapájajú do rôznych zábavných úloh.

Niečo naviac

Počas roka sa môžete tešiť aj na ďalšie prehliadky a tematické hradné podujatia, vrátane kráľovskej hostiny, upírskeho plesu a ďalších.

Penzion Hrad Vildštejn

Penzion Hrad Vildštejn

Pod Hradem 81 , Skalná
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
SRUBMONT Forest s.r.o. IČ: 05359911


+420 354 594 930

vildstejn@vildstejn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
0,8 km
Zjazdovka
20 km

Tipy na výlet

Františkovy Lázně

Františkovy LázněTip na výlet

Tunajšie pramene a ich liečivé účinky boli známe už v stredoveku. Najstarším využívaným je Františkov Prameň. Po roku 1865 potom Františkove Lázne získavajú status jedných z najvyhľadávanejších európskych kúpeľov. Dnes vás mesto vďaka tomu očarí šachovnicovým pôdorysom a krásnymi empírovými a klasicistickými budovami. Okrem kolonády a nádherných parkov, vyhliadkových veží alebo mestského múzea, si nenechajte ujsť ani známu sochu malého chlapčeka s rybou - tunajší symbol plodnosti.

Pramene sa používajú k pitnej kúre, na kúpele, irigáciam a inhaláciám. Sú účinné na choroby pohybového aparátu, srdca a ciev, gynekologické ochorenia vrátane neplodnosti a ďalšie.

Čo by ste pri návšteve Františkových Lázní nemali minúť:

  • Aquaforum Františkovy Lázně
  • Národná prírodná rezervácia SOOS
  • Mestské múzeum Františkovy Lázně
  • Lesopark Amerika
Viac informácií
Aquaforum Františkovy Lázně
Aquaforum Františkovy Lázně
Cheb
Cheb
Slavkovský les
Slavkovský les