Spoznajte Ľubľanu a všetky jej očarujúce pamiatky! Vďaka ubytovaniu v M Hoteli Ljubljana **** to do historického centra nebudete mať ďaleko. Ubytujete sa v komfortnej izbe s vlastnou kúpeľňou, ktorá je ako stvorená pre romantický pobyt. Tešiť sa môžete aj na skvelé raňajky podávané formou bufetu.

O ubytovaní

M Hotel Ljubljana **** sa nachádza v centre Ľubľany, necelé 3 km od historického stredu. Len 350 m od hotela sa rozprestiera park Tivoli, ktorý láka na odpočinkové prechádzky. Ideálna poloha hotela vám umožní objavovať krásy slovinského hlavného mesta po celý rok.

V parku Tivoli (350 m) vás okrem odpočinku čaká množstvo pamiatok a atrakcií. Objavíte tu krásny zámok s fontánou (1,8 km), okolo ktorého vedie náučný chodník Jesenko. Pri zámku si nezabudnite prezrieť sochy štyroch liatinových psov a skúste spoznať, čo je na nich zvláštne! Na konci parku stojí ľubľanská zoo (3,5 km) s viac ako 100 druhmi zvierat. Park ďalej ukrýva skleník s tropickými rastlinami, ružovú záhradu, veľký rybník a hrad Cekin.

Po prehliadke najbližšieho okolia sa vydajte spoznať historické centrum mesta. Ľubľana je síce malá, ale zato plná nádherných stavieb aj útulných zákutí. Prejdite sa pozdĺž rieky Ľubľany cez Prešernovo námestie (2,4 km) so slávnym františkánskym kostolom, pokračujte cez Trojmostie, odkiaľ sa vydajte buď na Tržnicu, alebo sa ukryte v spletitých uličkách. Nevynechajte ani ďalšie ikonické pamiatky, ako je Dračí most, Kongresové námestie, Ľubľanskú katedrálu alebo centrum alternatívnej kultúry Metelkova Art Centre (3,1 km).

Najväčším lákadlom Ľubľany je bezpochyby hrad (3,6 km), ktorý na mesto dohliada z výšky. Pevnosť na kopci, z ktorého sa vám naskytne prekrásny výhľad na mesto aj Alpy v pozadí, snúbi históriu so súčasnosťou. Tešiť sa sem tak môžete na tematické expozície, ale aj živé kultúrne podujatia, kaviareň alebo interaktívne výstavy.

Centrum Ľubľane je plné útulných kaviarní, barov a reštaurácií, kam si zájdete na romantickú večeru, napríklad s výhľadom na lode prechádzajúce po rieke Ľubľane. V zime ulice mesta ozdobia vianočné trhy so stánkami, kultúrnymi akciami, dekoračnými svetielkami a tou pravou adventnou atmosférou.

Kde budete spať?

Hlavu zložíte v dvojlôžkovej izbe Standard s manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami. Izba vás nadchne jemným dreveným interiérom aj komfortným vybavením.

K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu s vaňou alebo sprchovacím kútom, fénom a toaletnými potrebami. Súčasťou vybavenia je písací stôl, televízia s plochou obrazovkou, trezor a malá chladnička. V izbe je klimatizácia aj bezplatné pripojenie k WiFi.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli bude postarané aj o vaše chuťové poháriky. Štýlová hotelová reštaurácia vám ponúkne jedlá po celý deň. Podávajú sa tu bufetové raňajky, obedy aj večere, denne je navyše k dispozícii obedové menu vždy s vegetariánskou možnosťou.

Pochutnáte si na medzinárodnej kuchyni, ktorú dopĺňajú slovinské špeciality a vegetariánske jedlá. Na hodovanie si doprajete výberové vína a ďalšie alkoholické aj nealkoholické nápoje podľa chuti.

V letných mesiacoch sa môžete posadiť na vonkajšiu terasu, ktorá sa nachádza priamo pred hotelom, a stolovať tak na čerstvom vzduchu. Hneď vedľa reštaurácie nájdete hotelový bar, ktorý je ako stvorený na romantické posedenie nad obľúbeným drinkom.

M Hotel Ljubljana ****

M Hotel Ljubljana ****

Derčeva ulica 4 , Ljubljana
Slovinsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Sofina d.o.o. IČ: 2214881000


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Platené verejné parkovisko v blízkosti hotela.

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,3 km
Zastávka
100 m