V Salaši Kľak zažijete tú pravú horskú dovolenku! Môžete sa tešiť na množstvo výletných cieľov v CHKO Strážovské vrchy a pohoria Malá Fatra, ale aj bohaté vyžitie na zjazdovkách priamo v areáli. V reštaurácii vám naservírujú chutnú polpenziu a horskú atmosféru dotiahne k dokonalosti ubytovanie v apartmáne alebo chate s krásnym dreveným interiérom.

O ubytovaní

Salaš Kľak je súčasťou horského strediska Skiarena Fačkovské sedlo s reštauráciou, apartmánmi, chatou, atrakciami pre deti a lyžiarskymi svahmi, ktoré nájdete v horskom sedle medzi pohoriami Malá Fatra a Strážovské vrchy. Stredisko ponúka množstvo aktivít vo všetkých ročných obdobiach a zažijete tu skvelú dovolenku vo dvojici alebo s rodinou.

V lete určite využite skvelé možnosti turistiky, ktoré ponúka Chránená krajinná oblasť Strážovské vrchy a jej okolie. Vydajte sa na túru na vrchol Kľaku (4,8 km) alebo navštívte obec Vrícko (18,6 km), prameň rieky Nitra (1,9 km) či 30 m vysoký Kľacký vodopád (23 km). K dispozícii je aj 15 km dlhá cyklotrasa s informačnými tabuľami venovanými miestnej flóre a faune.

Spoznajte aj okolité pamiatky, navštívte romantický Zámok v Bojniciach (25,7 km) alebo Dedinu Čičmany (11,5 km) s tradičnými drevenicami. O kultúre okolia sa môžete dozvedieť viac v Múzeu slovenskej dediny v Martine (39,8 km) a v Banskom skanzene bane Cígeľ (29,6 km).

Nielen rodiny s deťmi sa môžu tešiť na zoologickú záhradu, sokoliarsky areál a múzeum praveku v Bojniciach (25,4 km). Alebo sa vyberte do osady Dallas (7,4 km) a pozrite si okolie z konského chrbta. V zime môžete v areáli využívať 4 vleky, 3 modré, 2 červené a 2 čierne zjazdovky a 15 km dlhú bežeckú trať pod Fačovským sedlom.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednom z komfortných apartmánov či dokonca v horskej Chate Alpina. Všetky spája interiér ladený do horského štýlu s dôrazom na využitie dreva a prírodných materiálov. Z okien či balkóna si taktiež budete užívať krásne výhľady na okolie.

  • Apartmán pre 4 osoby sa skladá zo spálne a obývacej izby a zahŕňa manželskú posteľ, jednolôžkovú posteľ a prístelku pre 2 osoby na rozkladacom gauči. Apartmán má vlastnú kúpeľňu, televíziu, WiFi pripojenie a minibar. Navyše sa môžete kochať výhľadom na prírodu Malej Fatry z balkóna.

  • Apartmán pre 5 osôb zahŕňa 2 spálne, v jednej nájdete manželskú posteľ, v druhej 3 lôžka. V každej zo spální nájdete televíziu, nechýba ani WiFi pripojenie, minibar či vlastná kúpeľňa.

  • Apartmán pre 6 osôb je priestranný, skladá sa z 2 spální a obývacej izby. V každej spálni sú 3 lôžka, v obývačke potom nájdete televíziu a posedenie. Samozrejmosťou je vlastná kúpeľňa, WiFi pripojenie a minibar.

  • Chata Alpina až pre 10 osôb bude skvelým variantom pre početné skupiny. Nájdete v nej nielen 3 spálne, ale aj plne vybavenú kuchyňu (mikrovlnná rúra, rýchlovarná kanvica, chladnička s mrazničkou, sporák, riad...), obývacia izba s televíziou a krbom, 2 kúpeľne, fínsku saunu a priestrannú vonkajšiu terasu s posedením. Ubytovanie v chate bude v zime skvelé najmä pre lyžiarov, nájdete ju totiž priamo na zjazdovke.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia Salaš Kľak vás očarí prostredím drevenej koliby a ponukou tradičných slovenských aj medzinárodných jedál, vrátane bezmäsitých pokrmov a špecialít z grilu. V kuchyni si navyše potrpia na využívanie lokálnych surovín a tradičných postupov.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou areálu je aj štýlové wellness & fitness centrum s vírivkou, fínskou saunou, 2 parnými saunami, zážitkovou sprchou, odpočinkovou miestnosťou a malou posilňovňou.

Cestujete s deťmi?

Deťom zaistia dostatok vyžitia rovno 3 vonkajšie detské ihriská s drevenými preliezačkami, šmykľavkami a ďalšími prvkami. Súčasťou areálu je tiež minizoo s prasiatkami, sliepočkami, husmi, zajačikmi a muflónmi, či zvernica s danielmi, jeleňmi, kamzíkmi...

Niečo naviac

Zažijete skvelý komfort, či už vyrazíte so športovým vybavením alebo bez neho. K dispozícii totiž budete mať aj úschovňu lyží a požičovňu bicyklov.

Salaš Kľak

Salaš Kľak

Fačkovské sedlo - Salaš Kľak 146 , Kľačno
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
KLAK, s.r.o. IČ: 36775550


+421 918 397 949

info@klakpd.sk

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
35 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
35 km
Zjazdovka
0,4 km
Bežkovanie
0,4 km