Tropický raj na dosah ruky, tak sa dá popísať zábavný rezort Tropical Islands. Len po pár hodinách cesty sa ocitnete v dažďovom pralese či na piesočnatej pláži južného Pacifiku. Ubytujete sa v krásnej, priestrannej izbe, ráno naštartujete bohatými bufetovými raňajkami a potom už vás čaká pobyt plný relaxu a zábavy v bazénoch a na najrôznejších atrakciách pre deti aj pre dospelých. Nudiť sa tu rozhodne nebudete a v prostredí plnom tropických rastlín a zvierat sa vám pravdepodobne ani nebude chcieť veriť, že ste ešte stále v Európe.

O ubytovaní

Zábavný rezort Tropical Islands sa nachádza v Nemecku, približne 60 km od Berlína. Výstavba tohto tropického raja začala v roku 2003 v bývalom vojenskom hangári a v súčasnosti ide o najväčší rezort svojho druhu v Európe. Vnútorný aj vonkajší areál dohromady ponúka plochu cez 10 000 m² plnú nekonečných možností. Nájdete tu Vonkajší areál Amazonia, Vodný svet, Tropický prales, Tropickú dedinu, ale aj Saunový svet, obrovské množstvo atrakcií, reštaurácie a bary i nákupný bulvár.

Ak sa na chvíľu odtrhnete od sveta trópov, budete mať ideálnu príležitosť spoznať aj oblasť Brandenburska, ktorá má svoje vlastné lákadlá. S lokálnou divou zverou sa môžete bezpečne zoznámiť vo Wildparku Johannismühle (22 km), kde uvidíte medvede, vlkov, bizónov a ďalších zástupcov miestnej fauny. Odvážnejší sa môžu vydať priamo do lona divokej prírody - Prírodného parku Niederlausitzer Landrücken (32 km) alebo Prírodného parku Dahme-Heideseen (3,8 km). Navštíviť môžete aj historickú obec Schlepzig (11,8 km) a pamiatkovo chránenú sklársku osadu s múzeom Baruther Glashütte (13,7 km).

Kde budete spať?

Ubytujete sa v krásnom, modernom, štýlovo vybavenom izbe Comfort Plus s interiérom v tropickom duchu. Vyberať môžete medzi dvojlôžkovým variantom alebo štvorlôžkovou rodinnou verziou. V oboch prípadoch budete mať k dispozícii WiFi pripojenie klimatizáciu, televíziu s plochou obrazovkou, malú chladničku, sadu na prípravu kávy a čaju a kúpeľňu so sprchovacím kútom a fénom.

  • Dvojlôžková izba Comfort Plus meria 36 m² a nájdete v nej manželskú posteľ a rozkladaciu pohovku.
  • Rodinná izba Comfort Plus (36 m²) sa skladá zo spálne s manželskou posteľou a rozkladacou pohovkou a izby s dvojposchodovou posteľou.

Na čom si pochutnáte?

Gastronomická ponuka je v duchu správneho tropického rezortu skutočne bohatá. V areáli nájdete rovno 12 reštaurácií, bufetov a barov. Máte chuť na tradičné thajské jedlo, špeciality z mäsa a rýb, vynikajúci kokteil alebo osviežujúcu zmrzlinu? Nič nie je problém.

Kde budete relaxovať?

Vonkajší areál Amazonia má rozlohu 35 000 m² a skvelou správou je, že býva otvorený celoročne. Zaplávajte si v moderných bazénoch s plochou 530 a 390 m², vyskúšajte rôzne vodné prvky a atrakcie, napríklad najdlhšiu divokú rieku v Nemecku (250 m) alebo umelé vlny na trénovanie surfovania. Nájdete tu aj zázemie na šport (vodné ihrisko, plážové ihrisko) a množstvo ležadiel na oddych a opaľovanie. Do vonkajšieho areálu sa ich zmestí na 2 500.

Vo vnútornej časti sa prenesiete na juh Pacifiku. Vo Vodnom svete si užijete leňošenie na 200 m dlhej piesočnatej pláži, šantenie na vodných šmykľavkách s dĺžkou 212, 143, 90 a 16 metrov či v divokej rieke a samozrejme tiež kúpanie v bazénoch. Jedinečnú atmosféru celému zážitku dodá viac ako 50 000 tropických rastlín, ale aj krásne motýle, korytnačky a ďalší zvierací obyvatelia.

Milovníkov saunovania určite poteší aj bohatý Saunový svet s rozlohou 10 000 m². K dispozícii je kamenná sauna Višnu, bylinková saunovacia chyža Inipi, soľná jaskyňa Gunung Mul, bahenná chyža Palaneri, parný kúpeľ s eukalyptom aj unikátna sauna na strome vo výške 5 metrov. Pre náročných je tu tiež pestrá ponuka masáží a procedúr, vrátane bahenných zábalov či peelingov. A pokiaľ vám plávanie nepríde ako dostatočná fyzická aktivita, môžete počas svojho pobytu zavítať aj do moderného fitness centra.

Cestujete s deťmi?

Tropical Islands sú rajom pre celú rodinu, samozrejme tak nesmú chýbať ani atrakcie určené špeciálne pre deti. V obrovskej herni Tropino Club sa deti vyšantia na preliezačkách, zahrajú si pirátsku lodnú bitku alebo sa zanoria do suchého bazénika s balónikmi. Pre staršie deti je tu tiež Air Hockey a mnoho videoherných automatov. Samozrejme nechýba ani vodné ihrisko pre najmenších Kraki Beach so šmykľavkami, bazénikmi, vodopádom, vodnými delami a ďalšími atrakciami.

Niečo naviac

A aby toho vyžitia nebolo málo, odvážlivci sa môžu preletieť teplovzdušným balónom. Pokojnejšiu zábavu si potom užijete napríklad na minigolfovom ihrisku.

Tropical Islands

Tropical Islands

Tropical Islands Allee 1 , Krausnick
Nemecko

Prevádzkuje spoločnosť:
Travelcircus GmbH IČ: HRB155182B


+420 538 880 980

info@travelking.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
zadarmo pri príjazdovej ceste / P1, P2 a P3 platené

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Baby friendly
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
5 km
Vzdialenosť od jazera
10,6 km
Zastávka
3,6 km
Aquapark
0 m

Tipy na výlet

Múzejná dedinka Baruther Glashütte

Múzejná dedinka Baruther Glashütte Tip na výlet

Vráťte sa v čase a objavte tajomstvá starovekých sklárov. Zaujímavý zážitok sľubuje Múzejná dedinka Baruther Glashütte. Táto romantická dedinka s historickými hrázdenými domami z 19. storočia ponúka jedinečnú príležitosť stať sa súčasťou sklárskeho procesu. Vyskúšajte si fúkanie skla alebo tvorbu sklenenej mozaiky.

Zastúpené sú aj iné remeslá, ako napríklad hrnčiarstvo, zber byliniek a výroba mydla. V dedine si môžete vyskúšať aj lukostreľbu, plstenie alebo sa vybrať na turistiku do okolitých lesov. Chýbať nebude ani chutné občerstvenie.

Viac informácií
Prírodný park Dahme-Heideseen
Prírodný park Dahme-Heideseen
Schlepzig v Sprévskom lese
Schlepzig v Sprévskom lese
Wildlife Park Johannismühle
Wildlife Park Johannismühle