Maďarský Segedín vás očarí nielen skvelou kulinárskou tradíciou, ale aj krásnym historickým charakterom mesta a množstvom zaujímavých atrakcií. Ubytujete v Science Hoteli **** priamo v centre mesta a tešiť sa môžete na štýlové, moderné izby, raňajky formou bufetu zábavu v aquaparku Napfényfürdő Aquapolis aj vstup do zoo so zľavou.

O ubytovaní

Science Hotel **** sa nachádza v centre maďarského Segedínu, mesta presláveného nielen krásnymi historickými pamiatkami, ale aj bohatou kulinárskou minulosťou. Okrem typického segedínskeho gulášu tu vznikla napríklad slávna uhorská saláma. Vďaka skvelému umiestneniu priamo v strede mesta, len kúsok od brehu rieky Tisa, bude hotel vynikajúcim východiskovým bodom na návštevy pamiatok a ďalších miestnych atrakcií.

Prejdite si bulvár Stefania (1,3 km), prezrite si budovu národného divadla Szegedi Nemzeti Színház a urobte si fotku pri charakteristickom nápise. Z historických monumentov sa oplatí vidieť napríklad miestna katedrála (2,4 km), zasvätená Panne Márii, ktorej autorom je F. Schulek, ktorý stojí aj za Rybárskou baštou v Budapešti. Navštívte tiež námestie Dugonics (290 m) s veľkou fontánou, triedu Kárász (600 m) plnú kaviarní a obchodíkov alebo vodárenskú vežu (1,4 km) z roku 1904.

Za zábavou i relaxom vyrazte do aquaparku Napfényfürdő Aquapolis (1,8 km), kde nájdete okrem iného najdlhší celoročný tobogan v Európe, a s deťmi sa môžete pozrieť do miestnej zoo (2,2 km), ktorá chová napríklad roztomilé trpasličie hrochy. Dlhší výlet si potom môžete urobiť do národného parku Ópusztaszer (29 km), kde nájdete skanzen s ukážkami historickej architektúry a pamätník kniežaťa Arpáda z roku 1896.

Kde budete spať?

Interiéry hotela sú moderné, mierne futuristické a štýlovo vybavené. Každá zo 43 izieb má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom, fénom a toaletnými potrebami, klimatizáciu, televíziu, WiFi pripojenie, USB porty na nabíjanie elektroniky, kávovar Nespresso, chladničku a trezor.

  • Izba Standard meria 20 m² a je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a písacím stolom so stoličkou.

  • Izba Superior ponúkne plochu 22 m² a nájdete v nej manželskú posteľ alebo oddelené jednolôžka, písací stôl a kreslo na posedenie.

  • Izba Superior King Size (22 m²) zaujme obrovskou posteľou o šírke 280 cm, je tak ideálna na romantický pobyt vo dvojici.

  • Rodinná izba 2+2 (22 m²) zahŕňa dve dvojlôžkové postele, písací stôl a pohodlné kreslo na posedenie.

  • Rodinná izba 2+3 má 31 m² je vybavená manželskou posteľou, samostatným jednolôžkom a poschodovou posteľou s dvoma posteľami. Izba má navyše vlastný balkón.

Na čom si pochutnáte?

Raňajky formou bufetu sa servírujú v príjemnom prostredí a na výber budete mať z množstva slaných, sladkých, studených i teplých pokrmov.

Cestujete s deťmi?

Pre rodiny s deťmi je v hoteli na zapožičanie jedálenská stolička, detské toaletné sedadlo, vanička či stolička. Najmenší hostia sa navyše skvele zabavia v detskom kútiku.

Science Hotel ****

Science Hotel ****

Petőfi S sgt 17. , Szeged
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Hotel Science Kft IČ: 06-09-008343


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 15 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detský kútik
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
100 m
Aquapark
2,2 km

Tipy na výlet

Szeged

Szeged Tip na výlet

Szeged, slovensky Segedín, sa nachádza na juhovýchode Maďarska na sútoku riek Tisa a Mureš. Segedín sa prezýva "Mesto slnečného svitu" a nie je sa čomu diviť - v rámci Maďarska tu slnko svieti najviac hodín a to viac než 2 200 za rok. Pozornosť turistov si zaslúžia typické segedínske potraviny. Okrem segedínskeho guláša tu vznikla tiež uhorská saláma, o ktorej výrobe od živých zvierat až po balenie sa tu môžete dozvedieť v Múzeu uhorskej salámy Pick. Medzi hlavné historické pamiatky patrí Votívny kostol s nádhernou mozaikou Madony, Dimitrova veža, Nová synagóga, Brána hrdinov či cukráreň Virág. Zaujímavosťou Národného historického parku v Ópusztaszeri je monumentálny panoramatický obraz od Fesztyho, približujúce svet Maďarov pred 1100 rokmi.

Kúpele Török Sándor
Kúpele Török Sándor
Mesto Hódmezővásárhely
Mesto Hódmezővásárhely
Chránená krajinná oblasť Pusztaszer
Chránená krajinná oblasť Pusztaszer