Chcete zažiť naozaj jedinečný pobyt v Maďarsku a len kúsok od hraníc so Slovenskom? Vydajte sa do mestečka Sirok, kde na vás čaká jaskynný apartmán Sirocave Barlang Apartmanok vytesaný doslova do skaly. Navyše si pochutnáte na skvelých raňajkách či polpenzii a môžete vyraziť na zábavnú honbu za pokladom alebo na výlet. Preskúmajte napríklad zrúcaninu hradu Sirok, Eger, Egerszalók alebo krásy národného parku Bukové hory.

O ubytovaní

Sirocave barlang apartmanok sa nachádza v mestečku Sirok, neďaleko Egeru a sotva 55 km od hraníc so Slovenskom. Ide o originálne ubytovanie s apartmánmi v 300 rokov starých jaskyniach. V okolí navyše čaká množstvo prírodných i kultúrnych pamiatok, výletných cieľov a lákavých atrakcií. V blízkosti ubytovania môžete navštíviť napríklad zrúcaninu hradu Sirok (1,1 km) z 13. storočia, výstavu sochára Boricsa Pála (270 m), DinoPark (2,5 km) alebo chránenú oblasť Nyírjes (1,6 km).

Na výlet vyrazte napríklad do Egeru (19,9 km), kde nájdete Egerskú baziliku, hrad, Arcibiskupský palác a lýceum - jednu z najstarších vysokých škôl v Maďarsku. V neďalekom Egerszalóku (23,2 km) potom uvidíte prírodný unikát – vyvierajúca termálna voda tu vytvorila Solný kopec rozlohe 1 200 m². Podobný úkaz nájdete iba na 2 ďalších miestach sveta. V Egeri aj Egerszalóku si navyše môžete užiť relax v krásnych termálnych kúpeľoch.

Kúzlo maďarskej prírody môžete obdivovať v národnom parku Bukové hory. Medzi najpôvabnejšie lokality patrí údolie Szalajka (44,7 km) s vodopádom Fátyol, jaskyňou Istállós-kő, prameňom Szikla, odborom s muflónmi a danielmi a lesnou železnicou Békébel. Viac sa o flóre a faune národného parku dozviete z Lesného a Lesníckeho múzea. Navyše môžete ochutnať tradičného vyprážaného pstruha z miestnych rybníkov

Kde budete spať?

Hoci sú izby vytesané doslova do skaly, stále ide o ubytovanie s vysokým komfortom. K dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a fénom, plne vybavenú kuchyňu, klimatizáciu, televíziu a WiFi pripojenie. Silné kamenné steny sa navyše postarajú o dokonalý pokoj a súkromie.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou ubytovania nie je klasická reštaurácia, servírujú sa tu ale raňajky formou bohatých košíkov priamo na apartmán. Vyskúšať môžete aj pestré menu neďalekej reštaurácie Végvár Ételbár (700 m), kde ochutnáte predovšetkým tradičné maďarské jedlá.

Kde budete relaxovať?

K odpočinku môžete využiť jaskynnú wellness zónu, vybavenú infrasaunou a vírivkou.

Sirocave Barlang Apartmanok

Sirocave Barlang Apartmanok

Vörös utca 27. , Sirok
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Sirocave Kft. IČ: 1009032135


+36 70 395 0008

foglalas@sirocave.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 3 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od kúpeľov
20 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
31 km

Tipy na výlet

Národný park Bukové hory

Národný park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, kvapľové jaskyne aj historické pamiatky. Reč je o Národnom parku Bukové hory, ktorý je najväčšou chránenou oblasťou v Maďarsku. Oblasť Bükku je výnimočná v mnohých ohľadoch – ide o najviac zalesnenú a najhornatejšiu oblasť krajiny, zároveň skvelo prepája prírodné a kultúrne turistické ciele, a tak ide o ideálne miesto na príjemnú letnú dovolenku ďaleko od davov turistov. Zábava na vás navyše čaká aj v zimných mesiacoch, kedy si užijete nenáročné lyžovanie a bežkovanie v krásnej prírode.

Krajina v parku Bükk je výnimočná vápencovými horami, ktoré vytvárajú osobitý ráz krajiny s jaskyňami, priepasťami, krasovými jazerami a vodopádmi. Nájdete tu aj najdlhšiu (8 700 m) a najhlbšiu (245 metrov) jaskyňu Istvánlápa. V parku sa veľmi dobre darí rozmanitým rastlinám, rastie tu 1 500 druhov cievnatých rastlín, medzi ktoré patria určité typy orchideí. Bukové hory sú tiež domovom pre dravé vtáky, pri troške šťastia tu narazíte napríklad aj na orla kráľovského.

Aké kultúrne a prírodné turistické ciele v Bukových horách navštíviť?

  • najvyšší vrch Kékes (1014 m n.m.), kde stojí televízna veža vo výške 130 metrov
  • druhý najvyšší vrch Bálvány (956 m n.m.) s rozhľadňou s krásnym výhľadom
  • vodopád Fátyol na rieke Szalajka
  • romantické mestečko Lillafüred s jazerom, ktoré môžete preplávať na loďke
  • historické mesto Eger s arcibiskupským palácom, podzemným mestom alebo vínne pivnice vytesané do skaly v Údolí krásnej panej
  • mesto Miskolc s hradom Diósgyőr, jaskynnými kúpeľmi a množstvom historických pamiatok
  • kvapľové jaskyne Szent István, Anna a Istállós-kő
Mesto Eger
Mesto Eger
Kúpele Egerszálok
Kúpele Egerszálok
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Údolie rieky Szalajky s vodopádom