Ubytujte sa v srdci Štramberka na dosah najväčších lákadiel regiónu. Penzion v Podhradí je ideálnym východiskovým bodom pre objavovanie prírodných aj historických krás Beskýd. Pochutnáte si na bohatých raňajkách a cez deň si požičiate elektrobicykle, na ktorých vám budú kilometre ubiehať ako nič. Večer si posedíte vo vinárni s výberom tých najlepších moravských vín.

O ubytovaní

Penzión v Podhradí nájdete v malebnom mestečku Štramberk v srdci Moravskosliezskeho kraja. Táto historická perla zasadená medzi kopce Beskýd ponúka návštevníkom krásne výhľady, prírodné divy a bohatú históriu. Načerpajte energiu z prírody, objavte kultúrne poklady a užite si pravú moravskú pohostinnosť.

Štramberk je známy svojou rozprávkovou atmosférou, ktorú dotvárajú malebné uličky a drevené chalúpky. Dominantou mesta je Štramberská trúba (750 m), veža s úchvatným výhľadom na celé mesto a okolitú krajinu. Medzi ďalšie významné pamiatky patrí kostol sv. Jana Nepomuckého a historické námestie s fontánou (400 m). Zavítajte tiež do miestnych múzeí či galérií alebo sa vydajte na prechádzku po Lašskej náučnej ceste (1 km), ktorá vedie až na Bielu horu.

Mesto je tiež živým centrom folklóru a remesiel, a tak sa tu pravidelne konajú trhy a kultúrne podujatia. Pri návšteve Štramberku musíte za každú cenu ochutnať štramberské uši, sladké pečivo s vôňou škorice, ktoré má pôvod v stredovekej legende.

Najväčším lákadlom regiónu je Múzeum osobných automobilov Tatra v Kopřivnici (3,5 km), ktorá sa venuje histórii známej automobilky. V okolí sa však vydajte aj do prírody, napríklad na horu Kotouč (1,9 km), z ktorej budete mať krásny výhľad na mesto, alebo k jaskyniam Šipka alebo Štramberská jama (750 m) Ďalej sa vydajte ku zrúcanine hradu Hukvaldy (12 km), rodného domu Leoša Janáčka (12 km) alebo podniknite odpočinkovú prechádzku okolo priehrady Olešná (23 km).

Ďaleko to nebudete mať ani k najväčším trhákom Beskýd - k Pustevnám na Radhošti (18 km) alebo do Aquaparku vo Frenštáte pod Radhoštěm (12 km).

V zime sa okolité svahy premenia na raj lyžiarov a snowboardistov. Najbližší areál Červený kámen sa nachádza len 5 km od ubytovania.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou (160 x 200 cm) alebo s dvomi oddelenými posteľami (90 x 200 cm). Izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom, toaletou, fénom a toaletnými potrebami. Nechýba posedenie, šatníková skriňa ani jedálenský stôl. K dispozícii je ďalej televízia, Wi-Fi pripojenie, chladnička a varná kanvica s čajom. Príjemnú atmosféru dopĺňa útulný interiér a výhľad do okolia.

Na čom si pochutnáte?

V príjemných priestoroch penziónu sa každé ráno podávajú raňajky, buď formou bufetu alebo obložených tanierov, v závislosti od počtu hostí. Ak sú raňajky súčasťou vášho balíčka, môžete sa tešiť na bohaté švédske stoly s čerstvým pečivom, nátierkami, údeninami a syrmi, ovocím a zeleninou aj horúcimi nápojmi.

Súčasťou penziónu je aj malá vináreň, kam si môžete zájsť posedieť a ochutnať regionálne moravské vína. Pivnica je ideálnym miestom pre romantický večer s degustáciou.

Penzion v Podhradí

Penzion v Podhradí

Dolní Bašta 366 , Štramberk
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MEFB Inn s.r.o. IČ: 21196061


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Zastávka
1,9 km
Aquapark
12 km
Zjazdovka
5 km
Bežkovanie
5 km

Tipy na výlet

Štramberk

Štramberk Tip na výlet

Rozprávkové mestečko v krásnej prírode Lašskej brány Beskýd vás očarí na prvý pohľad. Nad uličkami s drevenými domčekmi sa týčia pozostatky hradu s valcovou vežou Trúbou, z ktorej budete mať výhľad do šíreho okolia Štramberku nazývaného aj vďaka jeho malebnosti Moravským Betlehemom. Na námestí navštívte múzeum s viacerými ako 450 bábkami aj expozíciu figurín významných osobností mesta. Jednou z nich je napríklad uznávaný maliar praveku Zdeněk Burian, ktorého tvorbu vystavuje ďalšie múzeum.

Čo by vám tiež nemalo ujsť:

  • Mestský pivovar, kde sa varí domáce kvasnicové pivo Trubač
  • minizoo Aqua Terra.

Až sa posilníte voňavým perníkovým Štramberským uchom, vydajte sa po Lašskom náučnom chodníku na Bílu horu, do starého vápencového lomu s botanickou záhradou alebo na vrch Kotouč s jaskyňou Šipka, ktorá Štramberk preslávila archeologickými objavmi.

Viac informácií
Beskydy
Beskydy
Aquapark Frenštát pod Radhoštěm
Aquapark Frenštát pod Radhoštěm
Hukvaldy
Hukvaldy