Treehouse Sokolí je tou pravou vstupenkou do sveta glampingu. Tešiť sa môžete na ubytovanie v korunách borovíc, nemusíte sa ale vzdať ani svojho komfortu - ochudobnení nezostanete ani o kuchyňu, ani o teplú sprchu. Každé ráno si pochutíte na raňajkovom balíčku a večer môžete založiť oheň na ohnisku a užiť si skvelú opekačku. Navyše budete len približne 5 km od Třebíča, mesta plného pamiatok UNESCO.

O ubytovaní

Treehouse Sokolí nájdete v krásnom ihličnatom lese blízko Třebíča (5,3 km) a bude skvelým východiskovým bodom na rôzne výlety. Neďaleko odtiaľto sa môžete napojiť na cyklotrasu Jihlava – Třebíč – Raabs. Ak prídete až k rakúskym hraniciam, odmeňte sa návštevou monumentálneho hradu Raabs an der Thaya (58 km), ktorý bol prvýkrát spomenutý už v 11. storočí v Kosmovej kronike.

Ak máte radšej len kratšie výlety, ideálnym cieľom pre vás bude mesto Třebíč, vzdialené len približne 5 km. Jednou z najzaujímavejších častí je židovská štvrť, ktorá je zapísaná na zozname UNESCO. Vydať sa môžete aj na náučný chodník Po stopách opátov a rabínov, ktorý vedie okrem iného okolo židovského cintorína a Baziliky svätého Prokopa z 13. storočia. Aj táto bazilika patrí k pamiatkam UNESCO. Obohacujúca je tiež návšteva zámku Třebíč, kde v súčasnosti sídli Múzeum Vysočiny. Nájdete tu napríklad expozíciu Svet neživej prírody, Svet portálov a brán alebo Valdštejnovci v Třebíči.

Keby vám výhľad zo stromového domčeka nestačil, vystúpte na rozhľadňu Vodojem na Kostelíčku (6,5 km) s expozíciou venovanou histórii třebíčskeho vodárenstva, na rozhľadňu na Pekelnom kopci (8,7 km) alebo na rozhľadňu Mařenka (15,5 km), postavenú na rovnomennom vrchu, ktorý je zároveň najvyšším vrchom v celom Třebíčsku (711 m n. m.). Uvidíte odtiaľ nielen Třebíč, ale aj Drahanskú vrchovinu, Železné hory, jadrovú elektráreň Dukovany, Pálavu a dovidieť môžete aj na vrcholky Álp.

V lete sa vydajte k vodnej nádrži Dalešice (26 km), kde si okrem kúpania a plavbe na parnej loďke môžete vyskúšať aj flyboarding, jetpack a iné adrenalínové atrakcie. V zime vás zas v okolí čakajú lyžiarske areály, ako napríklad ski areál Jalovec (8,2 km) so 600 metrov dlhou zjazdovkou, ski areál Fajtův kopec vo Velkém Meziříčí (25,7 km) s 30 km bežkárskych trás alebo ski areál Luka nad Jihlavou (21,6 km) s dvomi zjazdovkami a štvorsedačkovou lanovkou.

Kde budete spať?

Drevený domček na strome vám v duchu pravého glampingu poskytne súkromie v korunách urastených borovíc, a to pri zachovaní všetkého komfortu. Domček sa skladá zo spiacej časti, kuchynského a jedálneho kútu so stolom pre 4 osoby a kúpeľne. Navyše budete mať k dispozícii vonkajšiu terasu s posedením a krásnym výhľadom na krajinu.

V spiacej časti vás čaká dvojlôžková posteľ (160x200 cm), ktorú je možné doplniť prístelkou (70x195 cm). V kuchynskom kúte nájdete elektrický varič, rýchlovarnú kanvicu, mikrovlnnú rúru, kávovar na espresso, chladničku s mraziacou priehradkou, základné kuchynské vybavenie, ale aj korenie, kávu, čaj a pitnú vodu. Kúpeľňa je plne vybavená, nechýba v nej sprchový kút s teplou vodou, umývadlo, suchý záchod a bidet. Nemusíte sa báť ani chladnejších večerov, domček je vykurovaný akumulačným ohrievačom.

Na čom si pochutnáte?

Ráno sa posilníte raňajkovým balíčkom s pečivom, marmeládou, syrmi, údeninami, atď. Obed a večeru si môžete pripraviť v kuchynke stromového domčeka. Vonku navyše nájdete aj ohnisko s pripraveným drevom, grilovacím roštom a opekacími vidlicami na klobásy. A čo je večer v prírode lepšie než posedenie pri ohni a opekanie špekáčikov?

Treehouse Sokolí

Treehouse Sokolí

Sokolí č. ev. 75, , 674 01 Třebíč
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jiří Přemysl Urban IČ: 62131753


737880708

info@treehouse-sokoli.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
5,2 km
Zastávka
0,4 km
Zjazdovka
8,2 km