Vyrazte do malebných Vémyslic, ubytujte sa v Hoteli Ryšavý *** a krásy južnej Moravy, ale aj Vysočiny budete mať ako na dlani. Urobte si výlet do Moravského Krumlova, CHKO Pálava, Brna alebo Třebíča. Po dni plnom zážitkov si skvele oddýchnete vo wellness centre s bazénom, vírivkou a parou, na deti čaká bazénik a detský kútik. Tešiť sa môžete aj na skvelé raňajky alebo polpenziu.

O ubytovaní

Hotel Ryšavý *** sa nachádza v obci Vémyslice, na pomedzí Juhomoravského kraja a Vysočiny. Vďaka tomu ide o perfektný východiskový bod k rôznorodým výletom za prírodnými aj kultúrnymi pamiatkami.

Vyrazte do Moravského Krumlova (7,4 km) a prezrite si legendárnu Slovanskú epopej Alfonsa Muchu, prejdite si malebné historické centrum a preskúmajte renesančný zámok s rozsiahlym areálom. Výlet si môžete urobiť aj ku zrúcaninám hradov Templštejn (17,5 km) a Rabštejn (14,2 km) alebo do tajomného Přeskačského podzemia (14,5 km). Medzi obľúbené výletné ciele v okolí patrí tiež jadrová elektráreň Dukovany (13,4 km), Dalešická priehrada (21,8 km) a Třebíč (38,4 km) s niekoľkými pamiatkami zapísanými na Zozname UNESCO.

Pokiaľ máte dostatok času, urobte si celodenný výlet do chránenej krajinnej oblasti Pálava (35,1 km), ktorá patrí ku klenotom južnej Moravy. V lete sa osviežite vo vodnej nádrži Výrovice (20 km), na kúpalisku Zbýšov (24,9 km) alebo v krásnom kúpacom biotope Bantice (20,2 km). V zime si môžete užiť kúzelné vianočné trhy v Moravskom Krumlove s bohatým programom. Alebo vyrazte na tie najväčšie vianočné trhy na južnej Morave - do Brna (45,8 km). Vianoce tu každoročne ovládnu celé historické centrum a na niekoľkých námestiach si môžete užiť skvelú atmosféru, voňavé delikatesy a zábavné atrakcie.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulne zariadenej izbe s vlastnou kúpeľňou, televíziou a WiFi pripojením.

  • Izby Standard môžu byť dvojlôžkové, trojlôžkové alebo štvorlôžkové. Okrem pohodlných postelí nájdete v izbe aj šatníkovú skriňu a písací stôl. V kúpeľni sa zas nachádza sprchovací kút.

  • Izby Junior suite sú komfortnejšie dvojlôžkové izby s manželskou posteľou a posedením s pohovkou a kreslami. Nechýba písací stôl. K vybaveniu patrí aj malá chladnička a v kúpeľni je vaňa a bidet.

Na čom si pochutnáte?

Bezbariérová klimatizovaná reštaurácia sa špecializuje na poctivú domácu kuchyňu z kvalitných sezónnych surovín. Zájsť si sem môžete aj na vychladené pivo, kávu alebo zákusok. V lete je navyše otvorená vonkajšia terasa s grilovaním.

Kde budete relaxovať?

V modernom wellness centre si oddýchnete v horúcej vírivke, zaplávate si v bazéne s protiprúdom a vodnými atrakciami a zohrejete sa v parnej saune. Súčasťou je aj beauty salón s ponukou skrášľujúcich procedúr a masáží.

Cestujete s deťmi?

Hotel má pre deti pripravené skutočne skvelé zázemie. V reštaurácii nechýba detské menu a detský kútik, vo wellness sa najmenší vyšantia v detskom brodisku a za pekného počasia sa zabavia na vonkajšom ihrisku s hojdačkami, preliezačkami a šmykľavkou.

Niečo naviac

V ponuke sú tiež pestré možnosti športového vyžitia. Zahrať si môžete napríklad bowling, bedminton, squash, stolný tenis, minigolf alebo pétanque.

Hotel Ryšavý

Hotel Ryšavý

Vémyslice 73 , Vémyslice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Miloš Ryšavý, stavební a obchodní firma, s.r.o. IČ: 28315049


+420515323400

rezervace@hotelrysavy.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 500 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od rybníka
4,2 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
29,3 km
Zjazdovka
33,2 km
Bežkovanie
33,2 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná Morava Tip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Zámok Třebíč
Zámok Třebíč
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči
Bazilika sv. Prokopa v Třebíči