Objavte historické centrum Hradca Králové a oddýchnite si v jednej z útulných kaviarní alebo reštaurácií. Ubytovaní budete v komfortných apartmánoch, kde si po prebudení pochutnáte na bohatých raňajkách vo forme bufetu. Vyraziť môžete aj do prírody v okolí, napríklad do Orlických hôr alebo Prachovských skál.

O ubytovaní

Apartmány Boromeum Residence sa nachádzajú v samom srdci mesta Hradec Králové. Historické centrum s pamiatkami, kaviarňami a reštauráciami budete mať ako na dlani. Užite si kultúrne atrakcie, prezrite si pamiatky alebo vyrazte za zimnými športmi do neďalekých Krkonôš a Orlických hôr.

Hradec Králové je obľúbenou turistickou destináciou, ktorá láka návštevníkov na príjemnú atmosféru, bohaté kultúrne i športové vyžitie a malebné historické centrum. Pri prehliadke tohto východočeského klenotu by ste nemali minúť dominantu mesta katedrálu sv. Ducha (300 m), ktorá dominuje Veľkému námestiu už od roku 1307. Nenechajte si ujsť ani dych vyrážajúci výhľad na mesto a hory v pozadí z 72-metrovej Bielej veže (280 m). Z historických pamiatok vás nadchnú aj renesančné a barokové Meštianske domy (300 m) hrajúce pastelovými farbami alebo spanilá Stará radnica.

V meste sa nachádzajú aj zaujímavé technické stavby, za zmienku stojí Labská vodná elektráreň Hučák (1,5 km) alebo miestna Hvezdáreň a planetárium (5,3 km). Deti potešia Kukuričné bludisko (1 km) alebo voľnočasový a zábavný park Správčák (6,8 km).

Zaujímavé miesta vás čakajú aj za hranicami mesta, a to najmä v neďalekých Krkonošiach a Orlických horách. V lete sa tu môžete venovať turistike alebo cyklistike v krásnej krajine. V zime si užijete lyžovanie v jednom z obľúbených lyžiarskych stredísk, napríklad Ski areálu Mostek. Športovcom sa bude páčiť aj v Prachovských skalách (57 km) blízko rozprávkového Jičína (48 km).

Kde budete spať?

Dvojlôžkový apartmán (45 m²) sa vo väčšine prípadov skladá z dvoch miestností, teda zo spálne s manželskou posteľou a obývacej izby s pohovkou a kuchynským kútom, v ktorom nechýba rýchlovarná kanvica, mikrovlnná rúra, varná doska a, samozrejme, aj riad a jedálenský stôl. Medzi ďalšie vybavenie apartmánu patrí satelitná televízia, WiFi pripojenie, práčka a sušička a ventilátor. V kúpeľni nájdete sprchovací kút alebo vaňu a fén.

Štvorlôžkový apartmán (65 m²) je priestrannejší a hodí sa na ubytovanie rodín s deťmi či niekoľkých priateľov. Aj tento apartmán má spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s priestrannou pohovkou a kuchynským kútom. Práve v tejto miestnosti nájdete aj vyvýšené poschodie, do ktorého sa dostanete po rebríku a v ktorom nájdete ďalšie dve lôžka.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou ubytovania je chutné raňajky servírované formou bufetu v partnerskom hoteli naproti. Na obed či večeru zájdite indickej a nepálskej reštaurácie, ktorá sa nachádza na prízemí objektu. Na dobrú kávu alebo pohár bieleho zase zavítajte do kaviarne a vinárne Mlsoun.

Boromeum Residence

Boromeum Residence

Špitálská 183 , Hradec Králové
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
SOFTPROFES, s.r.o. IČ: 60111429


+420 727 920 882

info@uceskekoruny.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Po predchádzajúcej dohode zdarma
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,7 km
Zastávka
0,2 km

Tipy na výlet

Hradec Králové

Hradec KrálovéTip na výlet

Navštívte architektonickú perlu východných Čiech. Hradec Králové sa pýši množstvom historických pamiatok aj modernou architektúrou. Terajšiu podobu mu vtisli na začiatku 20. storočia predovšetkým dvaja architekti - Jan Kotěra a Josef Gočár. Centrum mesta bolo vyhlásené mestskou pamiatkovou rezerváciou. Veľkému námestia dominuje gotická katedrála sv. Ducha, renesančný Bíla věž a barokové Stará radnica.

Aké sú najväčšie lákadlá Hradca Králové?

  • Obrie akvárium
  • Mestské aquacentrum s morským vlnobitím
  • Klicperovo divadlo
  • Nenechajte si ale ujsť tiež monumentálnu urbanistickú budovu Múzea Východných Čiech na Eliščinom nábreží a s tým spojené romantické prechádzky po nábreží alebo dokonca vyhliadkové plavby po Labe.

Na svoje si prídu aj milovníci cykloturistiky alebo napríklad in-line korčuľovania. V meste a jeho okolí je k dispozícii mnoho parkov a chodníkov.

Viac informácií
Aquacentrum Hradec Králové
Aquacentrum Hradec Králové
Štátny hrad Kunětická hora
Štátny hrad Kunětická hora
Zámok Hrádek u Nechanic
Zámok Hrádek u Nechanic