Nádherná príroda Orlických hôr, skvelé výletné ciele a množstvo aktivít, to všetko vás čaká počas pobytu v Hoteli Studánka **** pri Rychnove nad Kněžnou. Dokonalo si tu oddýchnete v prírode, ale aj v modernom wellness centre s bazénovým a saunovým svetom a bohatou ponukou procedúr. Luxusný zážitok umocňujú izby zariadené v historickom štýle a chutná polpenzia vo vynikajúcej reštaurácii Madlenčina.

O ubytovaní

Hotel Studánka **** nájdete v skutočne rozprávkovej prírode Orlických hôr, len kúsok od Rychnova nad Kněžnou. Súčasťou rezortu je aj budova Vila ***, vzdialená len pár metrov od hotela, a tiež bohaté zábavné a športové vyžitie. Obklopení zeleňou môžete relaxovať vo wellness centre a načerpať nové sily. Okolie navyše láka na pešiu turistiku a cyklovýlety.

Na bicykli sa môžete vybrať napríklad po Podorlickej pivnej cyklotrase, ktorá je s dĺžkou 49 km najdlhšou v Českej republike. Pešo alebo na bicykli sa môžete vydať aj na Nový zámok v Kostelci nad Orlicí (12,4 km), ktorého história siaha až do začiatku 19. storočia, alebo na Zámok Opočno (21,9 km), ktorý je hneď po zámku Hluboká druhým najnavštevovanejším šľachtickým sídlom v Čechách. Krásny výhľad na krajinu sa vám naskytne z 30 m vysokej rozhľadne Vrbice (13 km).

V neďalekom Rychnove nad Kněžnou (3,6 km) môžete navštíviť zase Kolowratský zámok, v súčasnosti sídlo Múzea a galérie Orlických hôr, pôsobivý Kostol Najsvätejšej Trojice s tretím najväčším zvonom v Českej republike alebo krásny Kostol sv. Havla zo začiatku 14. storočia. V lete sa môžete okúpať na miestnom prírodnom kúpalisku uprostred lesa Včelný, v zime si môžete užiť korčuľovanie na mestskom zimnom štadióne.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z komfortných izieb v budove Hotela Studánka **** alebo v priľahlej budove Vila ***. Každá izba má vlastnú kúpeľňu a ponúka WiFi pripojenie, vďaka interiéru v historickom štýle sa počas pobytu budete cítiť ako na zámku.

Dvojlôžková izba v hoteli Vila *** (23-35 m²) je vybavená 2 posteľami (môžu byť spojené do dvojlôžka), LCD televízorom, písacím stolom, posedením s kreslami a malou pohovkou, minibarom a trezorom. Izba umožňuje 1 prístelku. V kúpeľni je sprchový kút a fén, niektoré izby môžu mať aj balkón.

Dvojlôžková izba v Hoteli Studánka **** (35 m²) ponúka pohodlnú manželskú posteľ so zdravotným matracom, LCD televízor, písací stôl, stolík s posedením a malú rozkladaciu pohovku, ktorú je možné v prípade potreby využiť ako prístelku. Kúpeľňa je vybavená sprchovým kútom, fénom a županmi. K dispozícii budete mať aj balkón s krásnym výhľadom.

Apartmán v hoteli Studánka **** (92 m²) je vhodný až pre 3 osoby, ktoré sa vyspia na veľkej dvojlôžkovej posteli so zdravotným matracom a rozkladacou pohovkou. Súčasťou apartmánu je veľká kúpeľňa so sprchovým kútom, vaňou, fénom a županmi, ako aj priestranná obývacia izba s posedením a televízorom. Nechýba tu ani písací stôl, minibar, trezor či vlastný balkón.

Na čom si pochutnáte?

V rámci polpenzie si užijete bohaté raňajky a večeru formou bufetu v reštaurácii Madlenčina. Na obed odporúčame vyskúšať niektoré z vynikajúcich jedál z klasického menu. Reštaurácia pod vedením šéfkuchára Jana Havlíčka sa špecializuje na poctivú českú kuchyňu a vo veľkej miere využíva produkty z neďalekej farmy Třebešov, najmä najlepšiu zverinu z Orlických hôr. Reštaurácia rada vyhovie aj hosťom s diétnymi obmedzeniami. Vynikajúce jedlo môžete zapiť perlivou vodou z miestnych zdrojov.

Na kávu, domáci zákusok či čerstvú limonádu zájdite do hotelovej kaviarne Jiřího Šlitra, ktorá má aj vonkajšiu terasu s obsluhou. Večer si môžete posedieť v príjemnom prostredí vinárne Pod Studánkou so širokou ponukou nealkoholických nápojov, vín, likérov a koktailov. V chladnejších mesiacoch sa zohrejete pri praskajúcom krbe.

Kde budete relaxovať?

V moderne vybavenom wellness centre si vaše telo a myseľ dokonalo oddýchnu. Vo vodnom svete nájdete relaxačný bazén s protiprúdom a masážnou lavicou (27 °C), vírivku (35 °C) a Kneippov chodník. V Svete sáun a slnka sa zahrejete vo fínskej saune a parnom kúpeli, navyše je tu aj solárna lúka, kde si zrelaxujete telo a pekne sa opálite. Zážitok môžete zavŕšiť relaxáciou v hydromasážnom kúpeli Yin Yang pre dvoch s aromaterapiou, vibračnou masážou, chromoterapiou a muzikoterapiou. Čerešničkou na torte bude niektorá z masáží a skrášľovacích procedúr.

Niečo naviac

Hotel má okrem rozsiahlych konferenčných priestorov aj vlastný prírodný amfiteáter na rôzne kultúrne podujatia. Aktívnejší hostia ocenia pôžičovňu a úschovňu bicyklov, minigolfové ihrisko, bowlingové dráhy, vonkajší fitness a zábavnú zónu s posilňovacími strojmi, občerstvením a ležadlami, workoutové ihrisko a multifunkčné ihrisko na nohejbal, volejbal, tenis a ďalšie športy. Hotel spolupracuje aj s pôžičovňou štvorkoliek a vonkajších motokár v Rychnove nad Kněžnou.

Vila *** a Hotel **** Studánka

Vila *** a Hotel **** Studánka

Letovisko Studánka 505 , Rychnov nad Kněžnou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
MATRIX HOTELS s.r.o. IČ: 28802055


494 389 200

recepce@hotelstudanka.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Lyžiareň
Fitness
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
4 km
Zastávka
0,7 km
Zjazdovka
12,2 km
Bežkovanie
10,5 km

Tipy na výlet

Rychnov nad Kněžnou

Rychnov nad KněžnouTip na výlet

Rychnov nad Kněžnou je rodným mestom spisovateľa Karla Poláčka, nie je teda divu, že práve do tohto mesta je zasadený dej obľúbené knihy Bolo nás päť. Na tú odkazuje aj súsošie hlavných postáv, ktoré môžete vidieť v rychnovskej Panskej ulici. K videniu je tu toho však oveľa viac. Vydajte sa ku Starému a Novému zámku, pokochajte sa umením v Zámockej obrazárni a pozrite si kostol sv. Havla či kostol Najsvätejšej Trojice a Slavín. Ak nechcete chodiť po pamiatkach, zamierte za zábavou či relaxom. V Rychnove nad Kněžnou si zahráte bowling, squash, tenis i bedminton. Skúste tiež požičovňu motokár a štvorkoliek, alebo zájdite do plaveckého bazéna. Milovníci piva by určite mali ochutnať tradičné pivo z miestneho pivovaru.

Viac informácií
Zámok Častolovice
Zámok Častolovice
Chodník „Bylo nás pět“
Chodník „Bylo nás pět“
Prírodný park Včelné
Prírodný park Včelné