Vydajte sa na dovolenku do Třebíča a urobte si výlet do histórie. Časť samotnej budovy Hotela Joseph 1699 **** pochádza zo 17. storočia, počas pobytu sa tiež môžete tešiť na prehliadku židovského rituálneho kúpeľa s výkladom. Pri príchode budete vrelo privítaní domácou slivovicou alebo orechovicou a každé ráno na vás budú čakať vynikajúce raňajky formou bufetu. Ubytovanie je navyše iba cca 1 km od aquaparku.

O ubytovaní

Hotel Joseph 1699 **** je jednou zo stálíc starej židovskej štvrte v Třebíči, najstaršia časť budovy hotela bola postavená dokonca už v 17. storočí. Stojí priamo v centre mesta, budete tak iba pár krokov od najzaujímavejších historických pamiatok.

V židovskej štvrti, ktorá je dokonca na Zozname pamiatok UNESCO, uvidíte napríklad Prednú synagógu (180 m) a Zadnú synagógu (150 m), židovskú radnicu (200 m) či nemocnicu a bývalý chudobinec (49 m). Väčšina pamiatok pochádza zo 17. storočia a ak vás viac zaujíma história tejto časti mesta, navštívte aj miestne Židovské múzeum (130 m). Vynechať by ste nemali ani Valdštejnský zámok Třebíč (400 m), pôvodne Benediktínsky kláštor, kde uvidíte krásne komnaty grófskych pánov a ich rodín, ktorí tu žili až do 40. rokov minulého storočia.

Za zábavou sa vydajte do Aquaparku Laguna (1 km), kde nájdete zážitkový bazén s plochou takmer 200 m², celoročne prístupný vonkajší bazén so slanou vodou, 132 m dlhý tobogan, klasický plavecký bazén a wellness zónu so 6 saunami, ľadopádom, tropickým dažďom, Kneippovým chodníkom a ďalšími atrakciami. Kúsok od hotela nájdete aj nedávno zrekonštruované Riečné kúpele Polanka (1,1 km), ktoré boli postavené medzi rokmi 1933 a 1934 a v roku 2021 získali ocenenie Pamiatka roka.

Pokiaľ si potrpíte aj na dlhšie výlety, máme pre vás dobrú správu, na recepcii vám odporučia hneď niekoľko zaujímavých trás na pešiu túru. Vydať sa môžete napríklad malebným Libušiným údolím (1 km) až k Borovinskému rybníku (2,6 km), kde sa v lete odmeníte kúpaním alebo vodnými športmi. Náročnejšiu trasu ponúka 15 km dlhý Račerovický okruh s návštevou Padrtovho mlyna (5 km) alebo výlet na Pekelný kopec (7,2 km) s 26,5 metrov vysokou rozhľadňou, z ktorej môžete dovidieť až na vrchy rakúskych Álp.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v prepychovej izbe s dreveným nábytkom a výzdobou v historickom štýle. Každá izba je unikátna, či už štýlom, alebo rozostavaním nábytku, vždy sa tak môžete tešiť na jedinečný zážitok.

Dvojlôžková izba Klasik je vhodná pre dve osoby, neumožňuje prístelky. Postele môžu byť usporiadané do dvojlôžka alebo oddelene, k vybaveniu patria aj kreslá či stoličky na posedenie, televízia so satelitným príjmom a WiFi pripojenie. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou a fénom na vlasy.

Dvojlôžková izba DeLuxe ponúka oproti klasickému variantu viac priestoru, niektoré z týchto izieb môžu byť aj mezonetové, každá je úplne iná a inak vybavená. Hodí sa pre hostí, ktorí si radi užijú vyšší komfort, neumožňujú ale prístelku, ubytujú teda maximálne 2 osoby. Aj tu môžete počítať s vlastnou kúpeľňou, WiFi pripojením a televíziou.​

Na čom si pochutnáte?

Ráno začnete bohatými raňajkami vo forme teplého a studeného bufetu, ktoré sa servírujú od 7:00 do 9:00 hodín v pracovné dni a od 8:00 do 10:00 hodín cez víkendy a sviatky v raňajkovej miestnosti. Za pekného počasia si môžete raňajky vychutnať na terase hotela s výhľadom na mesto. Tu sa dá tiež posedieť počas dňa, kedy je otvorená hotelová kaviareň.

Vďaka skvelej polohe v centre mesta si môžete v čase obeda a večere vyberať z množstva zaujímavých reštaurácií a kaviarní. Populárnou voľbou je napríklad reštaurácia Adam's Bar & bistro vzdialená len 300 m od hotela. Tešiť sa tu môžete najmä na špeciality z grilu a vynikajúce koktaily.

Kde budete relaxovať?

Pokiaľ si chcete dovolenku náležite užiť, doprajte si pobyt v hotelovej saune alebo infrasaune. Maximálna kapacita sú 2 osoby, budete tak mať dokonalé súkromie. K saune patrí tiež sprcha a 2 polohovateľné ležadlá na odpočinok. V hoteli vám na saunovanie radi zapožičajú papuče, osušky, plachty alebo župany a celý zážitok môžete ešte vylepšiť relaxačnou hudbou a vonnými esenciami.

Niečo naviac

Budova hotela skrýva historický poklad - židovský rituálny kúpeľ mikve, ktorý sa využíval na náboženské účely medzi rokmi 1629 a 1699. Pri návšteve hotela sa môžete na túto raritnú pamiatku pozrieť a viac o jej histórii sa dozviete z odborného výkladu.

Hotel Joseph 1699 ****

Hotel Joseph 1699 ****

Skalní 85/8 , Třebíč
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Accomo s.r.o. IČ: 26929414


602 721 776

recepce@joseph1699.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Úschovňa bicyklov
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
1 km
Zjazdovka
2,3 km
Bežkovanie
8,6 km