Chcete zažiť pobyt ako v rozprávke? Potom sa vydajte do Penziónu Sněžná v juhočeských Volaroch, ktorý ponúka jedinečné ubytovanie v najstaršej drevenici na Šumave! Okrem štýlového interiéru sa tešte na pohodovú rodinnú atmosféru a lahodnú domácu polpenziu.

Vedeli ste, že...?

Penzión Sněžná postavený v alpskom štýle je najstaršou zachovanou drevenicou na Šumave. Jeho najstaršia časť pochádza už z roku 1800, a tak na vás história bude dýchať z každého rohu. Dnes penzión po citlivej rekonštrukcii ponúka moderné ubytovanie s vysokým a moderný komfortom.


O ubytovaní

Penzión Sněžná sa nachádza v malebnom horskom mestečku Volary na hranici Národného parku Šumava. Príďte si užiť nádhernú prírodu aj príjemnú rodinnú atmosféru pri pobyte v najstaršej drevenici na Šumave.

V jednom z historických volarských zrubových domov môžete navštíviť Volarské múzeum (300 m), kde sa dozviete zaujímavé informácie o tejto lokalite a jej bohatej minulosti vrátane povojnového pochodu smrti. Po mnohých turistických trasách sa dostanete napríklad na vyhliadku pod Kamenáčom (2,4 km), k zrúcanine hradu Hus (7 km) alebo vystúpite úchvatným boubínskym pralesom až na rozhľadňu Boubín (14 km). Krásnym výletným cieľom sú tiež Súmarské rašeliniská (6 km) s okružným náučným chodníkom a 10 m vysokou vyhliadkovou vežou, z ktorej uvidíte na celú plochu tohto unikátneho ekosystému. V blízkej obci Lenora (7,4 km) sa v sklárskom múzeu zoznámite s tradíciou výroby skla na Šumave. Ďalej je tu možné vidieť stále funkčnú obecnú pec z roku 1837 a technickú pamiatku – krytý drevený most cez Teplú Vltavu, takzvaný rechle.

Dobre dostupné sú aj dve pamiatky UNESCO: úchvatná dedinka Holašovice (41 km) s jedinečnými domčekmi v štýle juhočeského sedliackeho baroka a kúzelný Český Krumlov (44 km) s rozprávkovým zámkom a stredovekým centrom. Veľa možností vyžitia ponúka aj vodná nádrž Lipno (30 km), pri ktorej môžete vystúpiť na Chodník v korunách stromov Lipno.

Počas zimného pobytu odporúčame vyraziť na bežky alebo stráviť deň na zjazdovkách ski areálov v Kubovej Huti (17 km), na Zadove (40 km) alebo na Kvilde (33 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej izbe, kde si budete pripadať ako v rozprávke. Každá izba je vybavená štýlovým dreveným nábytkom a ponúka jedinečnú historickú atmosféru. Súčasťou izby je moderná kúpeľňa s toaletou a sprchovacím kútom. V spoločných priestoroch budete mať k dispozícii WiFi pripojenie, chladničku, mikrovlnnú rúru a rýchlovarnú kanvicu.

Dvojlôžkové izby (Radvanovice, Krásná Hora a Mlaka) sa nachádzajú na prízemí a ich okná vedú do záhrady. Ubytujú vždy 2 osoby, neumožňujú prístelku. Izba Radvanovice je vybavená 2 jednolôžkami s polohovacím roštom. V izbe Krásná Hora nájdete manželskú posteľ a v izbe Mlaka sú 2 oddelené lôžka.

Trojlôžková izba České Žleby je tiež na prízemí s oknami vedúcimi do záhrady. V spálni nájdete manželskú posteľ a samostatné jednolôžko, umožňuje aj 1 prístelku.

Štvorlôžkové izby Chlum, Stögerova huť, Silnice, Cazov a Sněžná nájdete na prvom poschodí, izba Kamenná hlava je na prízemí. V izbe Chlum je manželská posteľ a 2 jednolôžka, umožňuje prístelku a jej okná vedú do átria. Izba Stögerova huť má okná vedúce na cestu, nájdete v nej manželské lôžko a 2 jednolôžka, nechýba možnosť prístelky. V izbe Silnice sú 2 dvojlôžkové postele a možnosť prístelky, okná vedú do átria. Izba Kamenná Hlava má okná do záhrady, vybavená je dvojlôžkom a 2 posteľami, umožňuje prístelku. V izbách Cazov a Sněžná nájdete manželskú posteľ a rozkladaciu pohovku vhodnú pre ďalšie 2 osoby (skôr deti). Ďalšie prístelky nie sú možné. Okná oboch izieb vedú do átria.

Petilôžkové izby Nové údolí a Hniliště sú na prvom poschodí, ubytujú vždy maximálne 5 osôb, bez ďalších prísteliek. Do izby Nové údolí vedie vonkajšie drevené schodisko a má výhľad na cestu. Skladá sa z dvoch samostatných spální, v jednej sú 2 spojené jednolôžka, v druhej 3 oddelené jednolôžka. Okná izby Hniliště vedú do záhrady. Tiež má dve spálne, jedna je vybavená manželskou posteľou, druhá 3 oddelenými jednolôžkami.

Šesťlôžková izba Strážný pozostáva z veľkej spálne so 6 jednolôžkami. Navyše umožňuje ešte prístelku. Jej okná vedú do átria a záhrady.

Na čom si pochutnáte?

Dostatok energie na každý deň pobytu zaistia vynikajúce pokrmy poctivej českej kuchyne. Po predchádzajúcej dohode je možné zabezpečiť vegetariánske či vegánske jedlá.

K dispozícii je hosťom záhrada s altánkom a ohniskom a tiež samoobslužný bar plný limonád, piva a vína z Moravy.

Cestujete s deťmi?

O zábavu malých hostí sa postará detský kútik, ktorý určite oceníte nielen pri nepriazni počasia.

Niečo naviac

V spoločných priestoroch budete mať k dispozícii chladničku, mikrovlnnú rúru a rýchlovarnú kanvicu.

Penzion Sněžná

Penzion Sněžná

Budějovická 41 , Volary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
AZ resort s.r.o. IČ: 05020191


+420 774 343 448

rezervace@penzionsnezna.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
17 km
Bežkovanie
17 km