Chcete zažiť pobyt ako v rozprávke? Potom sa vydajte do Penziónu Sněžná v juhočeských Volaroch, ktorý ponúka jedinečné ubytovanie v najstaršej drevenici na Šumave! Okrem štýlového interiéru sa tešte na pohodovú rodinnú atmosféru, lahodné domáce raňajky alebo polpenziu a skvelú dostupnosť k mnohým výletným cieľom.

Vedeli ste, že...?

Penzión Sněžná postavený v alpskom štýle je najstaršou zachovanou drevenicou na Šumave. Jeho najstaršia časť pochádza už z roku 1800, a tak na vás história bude dýchať z každého rohu. Dnes penzión po citlivej rekonštrukcii ponúka moderné ubytovanie s vysokým a moderný komfortom.


O ubytovaní

Penzión Sněžná sa nachádza v malebnom horskom mestečku Volary na hranici Národného parku Šumava. Príďte si užiť nádhernú prírodu aj príjemnú rodinnú atmosféru pri pobyte v najstaršej drevenici na Šumave.

V jednom z historických volarských zrubových domov môžete navštíviť Volarské múzeum (300 m), kde sa dozviete zaujímavé informácie o tejto lokalite a jej bohatej minulosti vrátane povojnového pochodu smrti. Po mnohých turistických trasách sa dostanete napríklad na vyhliadku pod Kamenáčom (2,4 km), k zrúcanine hradu Hus (7 km) alebo vystúpite úchvatným boubínskym pralesom až na rozhľadňu Boubín (14 km). Krásnym výletným cieľom sú tiež Súmarské rašeliniská (6 km) s okružným náučným chodníkom a 10 m vysokou vyhliadkovou vežou, z ktorej uvidíte na celú plochu tohto unikátneho ekosystému. V blízkej obci Lenora (7,4 km) sa v sklárskom múzeu zoznámite s tradíciou výroby skla na Šumave. Ďalej je tu možné vidieť stále funkčnú obecnú pec z roku 1837 a technickú pamiatku – krytý drevený most cez Teplú Vltavu, takzvaný rechle.

Dobre dostupné sú aj dve pamiatky UNESCO: úchvatná dedinka Holašovice (41 km) s jedinečnými domčekmi v štýle juhočeského sedliackeho baroka a kúzelný Český Krumlov (44 km) s rozprávkovým zámkom a stredovekým centrom. Veľa možností vyžitia ponúka aj vodná nádrž Lipno (30 km), pri ktorej môžete vystúpiť na Chodník v korunách stromov Lipno.

Počas zimného pobytu odporúčame vyraziť na bežky alebo stráviť deň na zjazdovkách ski areálov v Kubovej Huti (17 km), na Zadove (40 km) alebo na Kvilde (33 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej izbe, kde si budete pripadať ako v rozprávke. Každá izba je vybavená štýlovým dreveným nábytkom a ponúka jedinečnú historickú atmosféru. Súčasťou izby je moderná kúpeľňa s toaletou a sprchovacím kútom.

  • Dvojlôžkové izby (Radvanovice, Krásna Hora a Mlaka) sa nachádzajú na prízemí a ich okná smerujú do záhrady. Izby Radvanovice a Mlaka sú vybavené 2 jednolôžkami, izba Radvanovice je bezbariérová. V izbe Krásna Hora nájdete manželskú posteľ.

  • Trojlôžkové izby České Žleby a Cazov sú vybavené manželskou posteľou a samostatným lôžkom. Izba České Žleby je na prízemí, s oknami vedúcimi do záhrady, izba Cazov sa nachádza na prvom poschodí a má okná smerom do átria.

  • Štvorlôžkové izby Chlum, Stögerova huť, Cesty a Sněžná nájdete na prvom poschodí, izba Kamenná hlava je na prízemí. V izbe Chlum je manželská posteľ a 2 jednolôžka, jej okná vedú do átria. Izba Stögerova huť má okná vedúce na ceste, nájdete v nej manželské lôžko a 2 jednolôžka. V izbách Cesty a Sněžná sú 2 dvojlôžkové postele, okná vedú do átria. Izba Kamenná Hlava má okná do záhrady, vybavená je dvojlôžkom a 2 posteľami.

  • Päťlôžkové izby Nové údolie a Hnilisko sú na prvom poschodí, ubytujú vždy maximálne 5 osôb. Do izby Nové údolie vedie vonkajšie drevené schodisko a má výhľad na cestu. Skladá sa z dvoch samostatných spální, v jednej sú 2 spojené jednolôžka, v druhej 3 oddelené jednolôžka. Okná izby Hnilisko smerujú do záhrady. Tiež má dve spálne, jedna je vybavená manželskou posteľou, druhá 3 oddelenými jednolôžkami.

  • Šesťlôžková izba Strážná pozostáva z veľkej spálne so 6 jednolôžkami. Jeho okná vedú do átria a záhrady.

Na čom si pochutnáte?

Dostatok energie na každý deň pobytu zaistia vynikajúce pokrmy poctivej českej kuchyne. Po predchádzajúcej dohode je možné zabezpečiť vegetariánske či vegánske jedlá.

K dispozícii je hosťom záhrada s altánkom a ohniskom a tiež samoobslužný bar plný limonád, piva a vína z Moravy.

Cestujete s deťmi?

O zábavu malých hostí sa postará detský kútik, ktorý určite oceníte nielen pri nepriazni počasia.

Niečo naviac

V spoločných priestoroch budete mať k dispozícii chladničku, mikrovlnnú rúru a rýchlovarnú kanvicu.

Penzion Sněžná

Penzion Sněžná

Budějovická 41 , Volary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
AZ resort s.r.o. IČ: 05020191


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Detský kútik
Detské ihrisko
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
17 km
Bežkovanie
17 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé miesto pre milovníkov aktívneho odpočinku a prírody. Čakajú tu na vás desiatky náučných chodníkov a stovky kilometrov cyklotrás. Na českej strane Šumavy nájdete päť z ôsmich ľadovcových jazier, ktoré vznikli pri procese topenia ľadovcov. Oblasť je domovom mnohých vzácnych živočíchov. Turistom sú k dispozícii návštevnícke centrá, kde môžete pozorovať vlky alebo napríklad rysy a jelene. Nezabudnuteľné zážitky nazbierate tiež pri návšteve niektorej z rozhľadní, hradov alebo technických pamiatok.

Čo nevynechať pri návšteve Šumavy?

  • Boubínsky prales
  • Černé a Čertovo jazero
  • Hrad Kašperk

Za návštevu určite stojí aj najvyšší Šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavebný kanál, rozhľadňa Boubín a Prameň Vltavy.

Vedľa krásnej šumavskej prírody sa môžete tešiť aj na malebné horské mestečká. Za poznaním sa vydajte do Múzea Šumavy.

Viac informácií
Soumarské rašelinisko
Soumarské rašelinisko
Holašovice (UNESCO)
Holašovice (UNESCO)
Rozhľadňa Boubín
Rozhľadňa Boubín