Lipenská priehrada ponúka veľké množstvo vyžitia pre športovcov aj milovníkov relaxu. Kúsok od nej sa ubytujete v Hoteli Kilián *** a každý deň si pochutnáte na polpenzii. A čo ešte podniknúť? Čertova stena, hrad Rožmberk či Vítkův hrádok už čakajú. Deti majú pobyt za zvýhodnenú cenu.

O ubytovaní

Rodinný Hotel Kilián *** sa nachádza priamo na brehu Vltavy v obci Loučovice len 4 km od hrádze Lipna. Okolie hotela ponúka po celý rok dostatok vyžitia pre milovníkov letných i zimných športov, rodiny s deťmi a skrátka každého, kto si chce užiť dovolenku v krásnej prírode južných Čiech.

V lete bude lákavou atrakciou predovšetkým samotné Lipno (4 km), ktorého hladina ponúka dostatok priestoru pre plavbu na katamaranoch, windsurfing, kiteboarding, ale aj pokojnú vyhliadkovú plavbu na lodi alebo na vodnom bicykli. Na svoje si prídu aj rybári, ktorí si okrem Lipna môžu zaloviť napríklad vo Vltave alebo na rybej farme s názvom Pstruhařství Hůrka (25,6 km). A keby vám plávania v Lipne nebolo dosť, navštívte neďaleký Aquaworld Lipno (5,3 km) so saunou, vírivkou a bazénom s protiprúdom.

Ak naopak nechcete tráviť celý deň pri vode, v okolí hotela nájdete celú sieť cyklotrás a turistických trás. Vydajte sa na výlet napríklad k prírodným rezerváciám Čertova stěna (2,1 km) a Čertovy proudy (2,1 km). Prejdite sa Chodníkom korunami stromov (8,5 km) alebo Medvedím chodníkom (50 km), najstarším náučným chodníkom na Šumave. Obdivovať nemusíte len prírodné monumenty, v okolí je aj množstvo historických pamiatok, napríklad Cisterciánske opátstvo Vyšší Brod (4,5 km) alebo rozhľadňa Sterstein (22,4 km). Južné Čechy sú známe aj pre svoje hrady a zámky, za návštevu rozhodne stojí zámok Hluboká nad Vltavou (66 km), hrad a zámok Český Krumlov (32 km), hrad Rožmberk (12 km) alebo lovecký zámok Ohrada (62 km).

A nudiť sa nebudete ani v zime, od hotela to budete mať kúsok do popredných českých aj rakúskych ski areálov. Hneď na brehu Lipna nájdete Skipark Frymburk (8 km) s 2 zjazdovkami a snowtubingovou dráhou. V Skiareáli Lipno Kramrolín (5,6 km) na vás čaká 9 zjazdoviek, detský lyžiarsky park a výukové ihrisko. V Skiareáli Hochficht (37,8 km) si užijete cez 20 km zjazdoviek a Skiareál Sternstein (15,8 km) ponúka 4 zjazdovky, z ktorých jedna má takmer 2 km. Ani Lipno nezostáva cez zimu úhorom, zamrznutá hladina je rajom korčuliarov, užiť si môžete aj snowkiting, ľadový jachting alebo nordické korčuľovanie. Pošumavskú prírodu môžete brázdiť aj na bežkách alebo snežniciach, nádherný výhľad na zamrznutú krajinu si vychutnáte aj pešo, stačí vystúpiť na Chodník korunami stromov, ktorý je otvorený aj v zime.

Kde budete spať?

Ubytovanie budete v komfortnej izbe či apartmáne s výhľadom na podšumavskú prírodu. Niektoré izby majú interiér inšpirovaný rôznymi hudobnými štýlmi.

Izby Standard sú vybavené satelitnou TV s plochou obrazovkou, minibarom a skriňami na uloženie vecí. Nechýba vlastná kúpeľňa so sprchou či vaňou a WiFi pripojenie. Do izby je k manželskej posteli alebo dvom jednolôžkam možné pridať ešte prístelku.

Apartmány sú oproti variantu Standard priestrannejšie, okrem postele majú aj posedenie s pohodlným gaučom. Inak zostáva vybavenie izieb rovnaké, nechýba teda televízia, WiFi, kúpeľňa ani minibar. Aj v apartmáne je možné pripraviť prístelku.

Na čom si pochutnáte?

Ráno sa v hotelovej Music reštaurácii posilníte raňajkami servírovanými vo forme bufetu, večer vás budú čakať dvojchodové večere. Hotelová kuchyňa sa špecializuje na české a európske jedlá, pri ktorých príprave je kladený dôraz na čerstvosť surovín. Nielen preto hotel nakupuje predovšetkým od miestnych farmárov. Nezabúda sa ani na deti a hostí so špeciálnymi diétnymi požiadavkami, pre ktoré je možné pripraviť vhodné jedlá na prianie.

Okrem reštaurácie je súčasťou hotela aj Music bar, kde si môžete vychutnať svoj obľúbený drink a zatancovať si na presklenom parkete s osvetlenou podlahou za zvuku živej hudby. V letných mesiacoch sa pobavíte aj vo vonkajšom, čiastočne zastrešenom Saloone, kde sa organizuje grilovanie, opekanie špekáčikov a živá zábava.

Kde budete relaxovať?

Priamo v hoteli je možné využiť na relaxáciu wellness vybavené fínskou saunou.

Niečo naviac

Hostia majú k dispozícii aj úschovňu bicyklov a lyží a garáž pre motocykle. Za poplatok si môžete zapožičať detskú postieľku, tenisové rakety a loptičky, rybárske vybavenie aj elektrobicykle.

Hotel Kilián ***

Hotel Kilián ***

Loučovice 248 , Loučovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
WIZARD STORM s.r.o. IČ: 17631122


+420778077273

info-hotelkilian@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od jazera
4 km
Zastávka
100 m
Aquapark
5,5 km
Zjazdovka
6 km