Spoznajte všetky krásy a pamiatky Českého Krumlova. Novo zrekonštruovaný Pension Franko s rodinnou atmosférou je ideálnym východiskovým bodom. Počas 10 - 15 minút od neho dôjdete ku všetkým dôležitým miestam v centre mesta. V cene sú naviac zahrnuté raňajky a zľava do reštaurácie Rožmberská bašta.

O ubytovaní

Rodinný Pension Franko sa nachádza v pokojnej časti Českého Krumlova, cca 600 metrov od historického centra mesta. Ide o ideálny východiskový bod na prechádzky po pamiatkach, ale aj aktívnej dovolenky – v okolí nájdete tenisové kurty (3 m), plavecký bazén (350 m), skatepark (600 m) a ďalšie športové zariadenia.

Len 3 minúty chôdze od penziónu na vás čaká technická rarita - grafitová baňa (280 m), kde si v hĺbke 70 m pod povrchom zeme prezriete, ako sa ťažila tuha, a zveziete sa banským vláčikom. Za cca 15 minút potom dôjdete k hradu a zámku Český Krumlov s ikonickou hradnou vežou (950 m). Potom môžete pokračovať do nádhernej zámockej záhrady (1,1 km) s letohrádkom Ballarie. Priamo pred letohrádkom je umiestnené slávne otáčavé hľadisko, ktoré je významnou letnou scénou Juhočeského divadla.

O atraktívne výletné ciele však nie je núdza ani mimo mesta. Patrí k nim napríklad hrad Dívčí kámen (12 km), zámok Rožmberk (26,5 km) alebo Chodník korunami stromov Lipno (38,6). Pokiaľ patríte medzi vyznávačov aktívnej dovolenky, zavítajte k vodnej nádrži Lipno (19,5 km), ktorá ponúka nekonečné možnosti športových aktivít a vyžitia po celý rok. V zime si tu dokonca zalyžujete v Ski areáli Lipno (37,2 km) alebo v Skiparku Frymburk (30,3 km).

Kde budete spať?

Pension nedávno prešiel rekonštrukciou, ubytovaní preto budete v jednej z renovovaných izieb, ktoré sú ladené do svetlých farieb. Izieb je tu iba 11, takže je zaručený dostatok súkromia. K dispozícii budete mať buď manželské lôžko alebo dve oddelené postele, televíziu, chladničku a vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu nie je klasická reštaurácia, podávajú sa tu ale kontinentálne raňajky. O zaujímavé gastronomické miesta ale, samozrejme, nebudete mať v Českom Krumlovej núdzi, vyskúšajte napríklad obľúbenú reštauráciu Rožmberská bašta (1,1 km).

Pension Franko

Pension Franko

Chvalšinská 252 , Český Krumlov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Kamil Šťastný IČ: 87373297


+420 728 658 175

pensionfranko@email.cz

Check In
14:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
25 km
Bežkovanie
30 km