Spoznajte „Večné mesto“ a ubytujte sa priamo v jeho centre! Penzión Santamaggiore Inn vám ponúkne ubytovanie v elegantných izbách, len 15 minút od Kolosea. Vďaka zdieľanej kuchynke a súprave na prípravu kávy a čaju v izbe si budete môcť pripraviť jedlo a horúce nápoje podľa chuti. Ráno oceníte malé raňajky (jogurt, ovocie, sušienky) donesené priamo na izbu.

O ubytovaní

Penzión Santamaggiore Inn nájdete v centre Ríma, len kúsok od slávnych pamiatok. Ubytovanie vám poskytne príjemné zázemie na objavovanie historických krás „Večného mesta“. Jednoduchý bude aj pohyb po meste a po okolí, neďaleko sa nachádza vlaková a autobusová stanica a tiež stanica metra.

Vypravte sa na poznávaciu dovolenku, naučte sa niečo nové z histórie a ochutnajte taliansku kuchyňu! Čakajú tu na vás historické pamiatky až zo Starovekého Ríma, a tak budete stále nad niečím žasnúť. Kúsok od ubytovania sa rozkladajú dve najživšie a najcharakteristickejšie štvrte v centre Ríma Monti a San Lorenzo.

Od dverí penziónu za chvíľu dôjdete k bazilike Santa Maria Maggiore (260 m) alebo k Národnému opernému divadlu (800 m). Prezriete si tiež slávne Koloseum (1,4 km), ktoré bolo predtým dejiskom gladiátroských zápasov. Z dôb antiky je tu aj ďalšia pamiatka, centrum vtedajšieho verejného života, Forum Romanum (1,4 km).

V historickom centre mesta vás toho ale čaká ešte oveľa viac. Nezabudnite sa zájsť pozrieť na Španielske schody (2,1 km), ktoré vedú ku kostolu Trinità dei Monti. Poznáte ich z mnohých filmových snímok. U Fontany di Trevi (1,9 km) síce možno vystojíte dlhý rad, ale prezrieť si najkrajšiu fontánu na svete za trochu toho čakania stojí! Podobne je to pri slávnom chráme Pantheon, ktorý láka na bezplatný vstup.

Rím vám ale samozrejme ponúkne viac ako historické pamiatky, a to predovšetkým súčasnú gastronómiu. Kedykoľvek počas dňa si budete môcť dopriať pizzu, zmrzlinu, drink alebo čokoľvek iné, na čo dostanete chuť. Veľa reštaurácií a barov totiž budete mať na dosah ruky.

More a pláže

Obrovskou výhodou Ríma je, že jeho centrum leží len 35 km do Tyrrhenského mora, a tak môžete výlety po pamiatkach ľahko skombinovať s odpočinkom na pláži. Medzi miestnymi sú veľmi populárne pláže v regióne Ostia, kam sa dá z Ríma dostať prímestským vlakom za 40 minút zo zastávky Porta San Paolo. Autom sa potom ľahko dostanete aj na ďalšie krásne pláže ako Lido di Castel Fusano (29 km), Torvajanica (37 km) či Focene (38 km).

Kde budete spať?

Vaším útočiskom v Ríme sa stane dvojlôžková izba Classic s možnosťou prístelky. V izbe sa budete cítiť príjemne vďaka elegantnému, čistému interiéru a komfortnému vybaveniu. Vyspíte sa na pohodlnej manželskej posteli a rozkladacej pohovke, ktorá slúži ako prístelka. Oceníte písací stôl a posedenie.

Všetky izby sú vybavené klimatizáciou, Wi-Fi, satelitnou LCD TV, príslušenstvom na prípravu čaju a kávy a minibarom. Počítajte aj s vlastnou kúpeľňou so sprchou, toaletou, papučami a fénom.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou ubytovania je zdieľaná kuchynka, v ktorej si môžete pripraviť čokoľvek, na čo budete mať chuť. Raňajky prebiehajú formou donášky na izbu vo vopred dohodnutý čas.

Penzion Santamaggiore Inn

Penzion Santamaggiore Inn

Via Rattazzi 2C , Rome
Taliansko

Prevádzkuje spoločnosť:
BETTER BOOKINGS LTD IČ: 10720746


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 18 €/noc - do 15 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Hotel nemá vlastné parkovisko

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,6 km
Vzdialenosť od mora
36 km
Zastávka
8 m
Aquapark
15,3 km

Tipy na výlet

Rímske Koloseum

Rímske Koloseum Tip na výlet

Koloseum (taliansky Colosseo) je najznámejšou pamiatkou v Ríme a zároveň jednou z najikonickejších stavieb sveta. Budovanie najväčšieho amfiteátra Rímskej ríše začalo roku 72 nášho letopočtu za vlády cisára Vespasiána, a to na mieste bývalého paláca cisára Nera. Doba najväčšej slávy Kolosea nastala v období po jeho otvorení, kedy sa amfiteáter stal dejiskom gladiátorských zápasov, verejných slávností, zápasov s divokou zverou, popráv aj divadelných akcií. Kapacita hľadiska bola pritom neuveriteľných 50 000 divákov.

Posledné gladiátorské zápasy či lovy zvierat sa v aréne odohrali okolo roku 520 n. l. Potom Koloseum niekoľkokrát zmenilo svoj účel - v priebehu storočí slúžilo ako pevnosť, dielne či cintorín. V stredoveku poskytovalo ubytovacie kapacity pre neďaleký kláštor, a následne sa dokonca stalo zdrojom stavebného materiálu pre výstavbu rôznych palácov, baziliky sv. Petra a ďalších renesančných budov. Vo svojej histórii bolo Koloseum veľakrát vážne zničené zemetraseniami.

Do súčasnosti sa kvôli veku stavby a zemetraseniam zachovala zhruba tretina z pôvodnej podoby Kolosea. Napriek tomu ide o monumentálnu stavbu s množstvom veľmi zachovalých detailov, a to najmä v podzemnej časti. Dnes Koloseum patrí k najnavštevovanejším pamiatkam sveta a v roku 2007 bolo zvolené jedným zo 7 Nových divov sveta.

Rímske koloseum je návštevníkom otvorené každý deň v roku okrem 1. 1. a 25. 12. Otvorené je vždy od 8:30, zatváracia doba sa líši podľa ročného obdobia.

Viac informácií
Forum Romanum
Forum Romanum
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Bazilika sv. Petra vo Vatikáne
Fontána di Trevi
Fontána di Trevi