Košice sú ideálnym miestom pre rodinnú dovolenku alebo dovolenku vo dvojici. Ubytujte sa v penzióne Zlatý Jeleň ***, vychutnajte si chutné raňajky, relaxujte v saune alebo pri bazéne a objavujte zaujímavé okolité atrakcie. Pre deti je tu Detská železnica, dospelí ocenia zase krásy historického centra mesta plného pamiatok.

O ubytovaní

Penzion Zlatý Jeleň **** sa nachádza v pokojnej prírode na okraji Košíc, približne 6 km od centra. V okolí si prídu na svoje rodiny s deťmi, športovci aj nadšení turisti.

Za zaujímavými atrakciami nemusíte chodiť ďaleko. Hneď vedľa penziónu sú historické Banské Štôlne (450 m) a lesnícky náučný chodník Stará bankovská cesta (400 m). O kúsok ďalej je potom veľmi moderné ihrisko na minigolf (450 m). Cestou do centra Košíc si môžete pozrieť jazierko Bankov (1 km), vystúpiť na vyhliadku Kríž (2 km) alebo sa poriadne zabaviť v Bike parku Červený Breh (2,6 km). Deti poteší jazda Detskou železnicou (2,4 km), ktorá bola postavená už v 50. rokoch, alebo prehliadka zoologickej záhrady (7,7 km) s viac ako 320 druhmi zvierat. Za návštevu stojí aj nádherná botanická záhrada (3,3 km) s rozlohou 30 ha.

Ak vás zaujímajú historické a kultúrne pamiatky, v centre Košíc si prídete na svoje. Historickej časti mesta dominuje chrám sv. Alžbety zo 14. storočia (5,8 km), ktorý je najvýznamnejším dielom gotickej architektúry na Slovensku. Oko poteší aj budova Štátneho divadla Košice (5,8 km) z roku 1899 alebo novodobá Spievajúca fontána a zvonkohra (5,7 km) z roku 1986. Môžete sa vybrať aj do podzemia, napríklad za expozíciou Východoslovenského múzea Miklušova väznica a katov byt (6 km) alebo do archeologického komplexu Dolná brána (5,9 km) z 13. storočia.

Kde budete spať?

Izba Standard je dvojlôžková izba vybavená manželskou posteľou alebo 2 samostatnými lôžkami s ortopedickými matracmi. Navyše budete mať k dispozícii klimatizáciu, vlastnú kúpeľňu so sprchovým kútom a WC, televízor, trezor, telefón a pripojenie na internet.

Izba Lux pre 2 osoby ponúka všetko potrebné vybavenie ako variant Standard, avšak okrem manželskej postele s ortopedickými matracmi, klimatizácie, kúpeľne so sprchou, trezoru, telefónu a pripojenia na internet budete mať k dispozícii aj minibar.

Izba Lux pre 3 osoby zahŕňa manželskú posteľ a jednolôžko s ortopedickými matracmi. Nechýba tu ani klimatizácia, kúpeľňa so sprchou a WC, televízor, internet, telefón, trezor a minibar.

Apartmán pre 4 osoby je tiež klimatizovaný a vybavený kúpeľňou so sprchovým kútom a WC, posteľami s ortopedickými matracmi, pripojením na internet, televízorom, trezorom a minibarom.

Apartmán pre 5 osôb ponúka manželskú posteľ, jednolôžko a rozkladaciu pohovku. Samozrejmosťou sú ortopedické matrace, vlastná kúpeľňa, televízor, trezor, pripojenie na internet a klimatizácia. K dispozícii budete mať aj minibar a vlastnú vybavenú kuchynku.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno vám v penzióne naservírujú čerstvo pripravené raňajky, ktorými skvelo naštartujete deň plný aktivít. Okrem času raňajok môžete v priebehu celého dňa využívať spoločnú kuchynku, kde si pohodlne pripravíte obed, desiatu alebo večeru.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu vám poslúži vonkajší bazén s hĺbkou 1,4 m a fínska sauna pre 4 osoby. Pobyt v saune umocňujú aj esenciálne oleje a relaxačná hudba.

Niečo naviac

V prípade pekného počasia si môžete vychutnať posedenie na vonkajšej terase a v letnom altánku.

Penzion Zlatý Jeleň ***

Penzion Zlatý Jeleň ***

Bankov 7 , Košice
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
HERKULES s.r.o. IČ: 36602485


+421905153954

info@zlaty-jelen.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
7,5 km
Zastávka
0,5 km
Zjazdovka
6,9 km

Tipy na výlet

Košice

KošiceTip na výlet

Čaká vás dovolenka na východnom Slovensku? Potom rozhodne zavítajte do miestnej metropole. Košice majú dlhú históriu siahajúcu až do 13. storočia, nie je preto núdza o pamiatky, ktoré sa sústredia v centre mesta a tvoria najväčšiu mestskú pamiatkovú rezerváciu na Slovensku. Najznámejšou pamätihodnosťou je gotický Dóm sv. Alžbety, ktorý je najväčším kostolom na Slovensku. Navštíviť môžete tiež treba botanickú záhradu alebo spievajúcu fontánu.

ZOO Košice
ZOO Košice
Archeoskanzen Nižná Myšľa
Archeoskanzen Nižná Myšľa
Jasovská jaskyňa
Jasovská jaskyňa