Či už patríte k milovníkom vína, prírody alebo histórie, v lesnom penzióne Öko-Park Panzió *** Szarvaskő sa budete cítiť ako doma. Čaká na vás štýlové ubytovanie uprostred prírody, jedinečná polpenzia plná regionálnych pochúťok, degustácia ocenených vín a mnoho ďalšieho. Na výlet môžete vyraziť do neďalekého Egeru, kde si oddýchnete v Tureckých kúpeľoch a prezriete si krásne historické pamiatky.

O ubytovaní

Lesný penzión a kemp Öko-Park *** sa nachádza v krásnej osade Szarvaskő len 9 km od Egeru. Areál sa rozkladá na ploche cca pol hektára, zarastenej prastarými orechmi, a privíta vás ubytovaním v horskom štýle a krásnym prostredím uprostred prírody.

Na prechádzku po okolí láka Geologický náučný chodník (20 m), na ktorom môžete jedinečným spôsobom spoznať viac ako 80 % druhov hornín nájdených v Maďarsku. Alebo sa po chodníku Országos Kék Túra vydajte do národného parku Bukové hory a navštívte zámok Szarvaskő (700 m) týčiaci sa nad parkom Öko a urobte si výlet k prameňom Teréz (1,4 km ) a Mária (38,1 km) alebo lesnú kaplnku Gilitka (8,3 km).

Za kultúrou potom vyrazte do Egeru (9 km). V historickom centre na vás čaká množstvo pamiatok, vrátane hradu, hvezdárne, arcibiskupského paláca či františkánskeho kostola. V parku Lajosa Szmrecsányiho sa potom pokocháte pohľadom na krásne fontány aj zaujímavé sochy. Veľkým lákadlom sú, samozrejme, termálne kúpele. Tie tu nájdete rovno dvoje - Turecké kúpele so stovkami rokov histórie a Mestské termálne kúpele s areálom s plochou 5 hektárov a 13 bazénmi.

Kde budete spať?

Penzión ponúka 11 útulných izieb (15-22 m²), vrátane 2 bezbariérových. V izbe vás privíta moderný interiér v prírodných farbách a nedávno zrekonštruovaná kúpeľňa so sprchovacím kútom alebo vaňou a fénom. K vybaveniu patrí aj smart televízia, stolík so stoličkami a stojan na kufre.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii si pochutnáte na lokálnych špecialitách z regionálnych produktov. Rozhodne nahliadnite aj do vínneho lístka, Eger a okolie patria k oceňovaným vinárskym oblastiam. V lete si potom užijete grilovanie na vonkajšej terase. Niektorú z miestnych špecialít (marmelády, sirupy, syry, med...) si navyše môžete kúpiť domov ako suvenír.

Kde budete relaxovať?

Priamo v penzióne si môžete dopriať chvíľku pokoja vo vonkajšom horúcom kúpeli, fínskej saune alebo štýlových pivných kúpeľoch.

Za relaxáciou vyrazte tiež napríklad do egerských Tureckých kúpeľov zo začiatku 17. storočia, kde na vás čaká:

  • Veľký zrkadlový bazén (30 °C) postavený v čase tureckej nadvlády
  • Zrkadlový bazén (30 °C) z roku 1742
  • Malý zrkadlový bazén (30 °C) z roku 1795
  • Horúci bazén s masážnymi sprchami (38 °C)
  • Teplý bazén s masážnou lavicou (38 °C)
  • Vírivka (34 °C)
  • Sauny: infrasauna, suchá sauna, parný kúpeľ, aróma kabína, odpočiváreň
  • Masáže a relaxačné rituály
Öko-Park Panzió*** Szarvaskő

Öko-Park Panzió*** Szarvaskő

Borsod u. 9. , Szarvaskő
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Öko-Park Hungary Kft. IČ: 1009023552


+36 36 352 201

info@oko-park.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Vonkajšie parkovisko zadarmo, kryté parkovanie 1 000 Ft/deň.

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
12 km

Tipy na výlet

Mesto Eger

Mesto Eger Tip na výlet

Eger je nielen známym kúpeľným mestom, ale aj miestom s mnohými historickými pamiatkami a možnosťami kultúrneho vyžitia. Vylezte na chvíľu z bazéna a spoznajte všetky jeho krásy, ktoré sa skutočne oplatí vidieť.

Čo vás v Egeri čaká?

  • starobylý hrad s bohatou históriou a úchvatným výhľadom na mesto
  • turecký Minaret týčiaci sa do výšky 40 m - zdolať jeho úzke točité schodisko je skutočný zážitok!
  • neoklasicistická Bazilika, ktorá je druhým najväčším chrámom v Maďarsku
  • múzeum Beatles či astronomické múzeum

Medzi poznávaním mesta s bohatou históriou a užívaním si oddychu v termálnej vode sa na chvíľu zastavte v jednej z mnohých reštaurácií či drobných kaviarničiek. Ochutnajte pikantné maďarské špeciality, typickú silnú kávu a hlavne miestne víno. Eger je proste ideálna lokalita pre pohodovú dovolenku.

Viac informácií
Egerský hrad
Egerský hrad
Kúpele Egerszálok
Kúpele Egerszálok
Údolie rieky Szalajky s vodopádom
Údolie rieky Szalajky s vodopádom