Pripravte sa na skvelý wellness zážitok v útulnom Thermal Panzió Igal. Od mestských kúpeľov Igali-Gygyfördő budete len 200 m, priamo v penzióne navyše nájdete 2 sauny a krytý termálny bazén, skvelú relaxáciu tak budete mať naozaj na dosah ruky. Gastronomických nadšencov poteší aj vynikajúca polpenzia s raňajkami aj večerami vo forme bohatých bufetov a v pauzách medzi termálnymi kúpeľmi môžete objavovať okolie plné prírodných krás a historických pamiatok.

O ubytovaní

Thermal Panzió Igal *** nájdete v maďarskom mestečku Igal, len 200 m od miestnych termálnych kúpeľov a cca 45 km od Balatonu. Termálne kúpele budú, samozrejme, najvyhľadávanejšou miestnou atrakciou, lokalita vás ale očarí aj krásnou prírodou a zaujímavými historickými pamiatkami.

Pri prechádzke kúpeľným mestom sa zastavte pri rímskokatolíckom kostole (1,1 km), pôvodne z 15. storočia, ktorý ale svoju súčasnú podobu získal v roku 1756. Pozrite sa k pomníku obetiam svetovej vojny v kostolnej záhrade a na cintorínsku kaplnku (1 km) s unikátnou architektúrou, alebo sa prejdite na kopec Kalvária (1 km), tvorený zvyškami budov zničených pri porážke vojska Rákócziho Kuruca v roku 1707.

Na výlet si zájdite do okresného mesta Kaposvár (25,3 km), okrem mnohých zaujímavých historických pamiatok (Pamätný dom Gyuly Takátse, Divadlo Csikyho Gergelyho, pozostatky benediktínskeho opátstva Szentjakabi) tu nájdete tiež zážitkové kúpele Virágfürdő alebo jazdeckú akadémiu Pannon a konskú farmu Meistro. O kúsok ďalej môžete navštíviť skanzen Szenna (34,2 km), ktorý získal ocenenie Europa Nostra, alebo zábavný park Katica Farm Experience Center (38,9 km).

Skvelými atrakciami je, samozrejme, lemovaný aj breh Balatonu (45 km). Na bicykloch si môžete prejsť slávnu trasu Balaton Ring, pozrieť sa do kúpeľného mestečka Balatonfüred (54 km) a za návštevu stojí aj pôvabný polostrov Tihany (46,6 km) s krásnym benediktínskym opátstvom a lánmi voňavej levandule.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v útulnej dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami. V každej izbe budete mať k dispozícii televíziu a vlastnú kúpeľňu so sprchovým kútom a toaletou. Niektoré izby majú tiež vlastný balkón alebo terasu.

Do niektorých izieb je tiež možné umiestniť prístelku a ubytovať sa tak s dieťaťom či treťou dospelou osobou.

Na čom si pochutnáte?

V rámci polpenzie sa môžete tešiť na výborné raňajky a večere vo forme bufetu. Ochutnáte regionálne špeciality, nechýbajú ale ani osvedčené medzinárodné jedlá. Súčasťou reštaurácie je priestranná vonkajšia terasa, kde si za pekného počasia môžete vychutnať jedlo alebo napríklad šálku kávy. Na obed si vyberte nejakú lahôdku à la carte alebo vyrazte do niektorej z okolitých reštaurácií.

Kde budete relaxovať?

Malé wellness centrum s fínskou a infrasaunou nájdete priamo v penzióne, navyše si tu môžete zaplávať v krytom termálnom bazéne s minerálnou vodou. Len 200 m odtiaľto na vás potom čakajú preslávené kúpele Igali-Gygyfördő, ktoré patria k najstarším kúpeľom v južnom Zadunajsku.

Nájdete v nich rovno 13 bazénov - 5 vnútorných (termálny, kúpeľný, zážitkový, kúpeľný si zážitkovými prvkami, ponorný), 6 vonkajších (kúpeľný so zážitkovými prvkami, plavecký, 3 detské, plážový) a 2 čiastočne kryté termálne bazény. Kúpele využívajú vo svojich termálnych bazénoch liečivú vodu vyvierajúcu z hĺbky viac ako 600 m. Ďalej sa môžete tešiť na saunový svet s 2 fínskymi a 2 infrasaunami a relaxačnú zónu s pohodlnými lehátkami.

Thermal Panzió Igal

Thermal Panzió Igal

Rákóczi tér 25/a , Igal
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Igal Szolgáltató Kft. IČ: 1409303794


+36 307 319 778

thermalhoteligal@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,2 km
Zastávka
0,1 km
Aquapark
0,2 km