Na dovolenke vo Veya Hoteli by Aminess *** sa rozhodne nudiť nebudete. Ubytujete sa priamo pri krásnej kamienkovej pláži, užijete si vynikajúcu polpenziu vo forme bohatých bufetov a môžete sa tešiť na zábavný program pre deti a dospelých. To všetko na obľúbenom ostrove Krk, ktorý vás uchváti prírodnými aj kultúrnymi krásami.

O ubytovaní

Veya Hotel by Aminess *** sídli na populárnom chorvátskom ostrove Krk, v letovisku Njivice. V tomto pokojnom rybárskom mestečku si užijete kúpanie, zábavu na pláži, krásne výlety aj vynikajúcu gastronómiu. Ochutnajte napríklad regionálne špeciality, ako sú miestne syry, prosciutto, cestoviny šurlice a makaruni s omáčkou žgvacet, jahňacie mäso, krevety alebo tradičné pečivo presnac a povitica. Všetko môžete zapiť špecifickým lokálnym vínom Žlahtina z mesta Vrbnik (21 km).

Medzi najobľúbenejšie mestá sa radí Krk (17,8 km), Omišalj (6,5 km) či Dobrinj (12,8 km). Pokiaľ vás lákajú historické pamiatky, navštívte rímsku osadu Fulfinum Mirine (6,7 km) z 5. storočia, hrad Frankopan (18 km), ktorého história siaha až do 12. storočia, alebo opustenú dedinu Dolova (11,3 km) z 18. storočí s pozostatkami kamenných domov a záhrad. Po prehliadke pamiatok si skvele oddýchnete na pláži. Vyskúšajte napríklad pláže v zátoke Soline (12,6 km), ktoré majú jednu špecialitku - liečivé bahnu.

Nakoniec sa nechajte očariť aj miestnou prírodou. Vydajte sa napríklad do kvapľovej jaskyne Biserujka (14,7 km), kde je podľa legiend ukrytý pirátsky poklad. Od vstupu do jaskyne vedie náučný okružný chodník s dĺžkou 1 116 m, na ktorom sa vďaka niekoľkým zastaveniam dozviete viac o miestnej krajine a vegetácii. Peknou atrakciou je aj sladkovodné jazierko Kimpi (19,2 km) s bohatou faunou a flórou.

More a pláže

V blízkosti hotela nájdete hneď dve krásne pláže. Kamienková pláž Veya priamo pred hotelom sa pýši medzinárodným ocenením Modrá vlajka za výnimočnú čistotu vody a prostredia a je vybavená sprchami a prezliekacími kabínkami. Okrem klasického plávania či vodných športov si tu môžete dopriať aj masáž priamo na čerstvom vzduchu.

Túto možnosť ponúka aj pláž Atea (500 m od hotela) obklopená vysokými stromami, ktorých tieň vám poslúži ako útočisko pred silným slnkom. Obe pláže majú postupný zostup do vody a nechýbajú tu ležadlá a slnečníky na zapožičanie. Na pláži Atea navyše nájdete časť vyhradenú pre vstup so psami. Výlet si potom môžete urobiť aj do zátoky Soline (6,2 km), ktorá je známa svojim liečivým bahnom.

Kde budete spať?

Čakajú na vás vzdušné, moderne vybavené izby ladené do prírodných farieb. Každá izba má vlastnú kúpeľňu a klimatizáciu, vo všetkých izbách je dostupné aj WiFi pripojenie.

  • Izba Standard s výhľadom na more neumožňuje prístelku, je preto vhodná hlavne pre páry. Z okna budete mať krásny výhľad priamo na morskú hladinu. K vybaveniu patrí dvojlôžková posteľ, stôl, televízia, chladnička a fén. V kúpeľni môže byť sprcha alebo vaňa.

  • Izba Superior s balkónom má kúpeľňu s vaňou a fénom, dvojlôžkovú posteľ a možnosť prístelky. Nechýba televízia, pracovný stôl či chladnička a výhodou je balkón s výhľadom na park.

  • Izba Superior s výhľadom na more patrí k izbám bez možnosti prístelky, je teda vhodná maximálne pre 2 osoby. V izbe nájdete dvojlôžkovú posteľ, televíziu, chladničku a písací stôl. V kúpeľni je sprcha alebo vaňa a fén, z balkóna budete mať výhľad na more.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii si pochutnáte na ponuke lokálnych i medzinárodných špecialít. K reštaurácii patrí slnečná terasa. Určite vyskúšajte aj vynikajúcu pizzu v Pizzerii Bukaleta alebo stredomorskú kuchyňu v 7 seas bar & restaurante. S kávou, pohárom vína či iným obľúbeným nápojom si počas dňa posedíte na terase Veya lobby baru, v tieni dvesto rokov starých cyprusov. Večer si tu niektoré dni užijete aj koncerty živej hudby. Niečo dobré na pitie si môžete dať aj vo Veya lounge bare s terasou priamo pri mori.

Kde budete relaxovať?

Len pár krokov od hotela leží 200 metrov dlhá kamienková pláž Veya s lehátkami a slnečníkmi, prezliekacími kabínkami, sprchami, detským ihriskom a občerstvením vo Veya lounge bare. Po 5 minútach chôdze potom dôjdete k pláži Atea, ktorá ponúka okrem iného vonkajšie relaxačné masáže a nájdete tu časť určenú priamo pre psov.

Cestujete s deťmi?

Na deti v hoteli čaká pestrý animačný program, vrátane Mirame mini klubu pre deti od 4 do 10 rokov, kde si vyskúšajú rôzne tvorivé činnosti, zábavné hry a iné aktivity. V neďalekom Aminess Atea Camping Resorte sa navyše odohrávajú detské diskotéky či kinovečery pre deti a pri pláži je pripravený morský aquapark s nafukovacími atrakciami.

Niečo naviac

Nedostatku programu sa nemusia báť ani dospelí. Polihovanie na pláži si môžete ozvláštniť športovými aktivitami, ako je joga, crossfit alebo tanečné cvičenie, večer sa zase zabavíte rôznymi kvízmi alebo koncertmi.

Veya Hotel by Aminess ***

Veya Hotel by Aminess ***

Primorska cesta 29 , Njivice (Otok Krk), Croatia
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
HOTELI NJIVICE d.o.o. IČ: 02970635


+385 51 356 572

Ivan.Lukaric@aminess.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 15 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Fitness
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od mora
50 m
Zastávka
5 km