Zažite rozprávkový pobyt v Zámeckom penzione Rotunda, priamo na nádvorí břeclavského zámku! Penzión vás očarí izbe v dobovom štýle a bohatými raňajkami formou bufetu, vďaka vynikajúcej lokalite sa navyše môžete tešiť na úžasné výlety. Na dosah budete mať Lednicko-valtický areál zapísaný na Zozname UNESCO aj množstvo ďalších pamiatok a atrakcií.

O ubytovaní

Zámecký penzion Rotunda sa nachádza na južnej Morave, priamo na nádvorí zámku v Břeclave a len 17 km od hraníc so Slovenskom. Okolie penziónu bude perfektným miestom na dovolenku pre všetkých milovníkov vína, historických pamiatok i aktívnych výletov. Rovnou do penziónu vedú cyklotrasy do jedinečného Lednicko-valtického areálu (5 km), zapísaného na Zozname UNESCO, a k množstvu zaujímavých pamiatok dôjdete aj pešo.

Urobte si napríklad prechádzku centrom mesta Břeclav, začnite na miestnom zámku zo 16. storočia (pôvodne hradu z 11. storočia) a užite si krásny výhľad zo zámockej veže. Za návštevu stojí aj Lichtenštajnský dom (600 m), novorománska synagóga (600 m) alebo prekrásny kostol Navštívenia Panny Márie (1,4 km). Pre zvedavých je tu zámoček Pohansko (6,3 km) s archeologickou expozíciou alebo Mestské múzeum a galéria (1,1 km).

Jedným z hlavných lákadiel lokality je samozrejme Lednicko-valtický areál, ktorý vás očarí nielen barokovým zámkom Valtice (10,2 km), ale aj gotickým šľachtickým sídlom Lednice (8,1 km) a nádherným parkom s palmovým skleníkom, benátskou fontánou, chrámom Troch Grácií, minaretom, rímskym akvaduktom, čínskym pavilónom, umelou zrúcaninou Jánov hrad a ďalšími zaujímavosťami.

Pokiaľ preferujete trochu aktívnejšiu dovolenku, vyrazte na bicykel alebo k vode. V lete si skočte na břeclavské kúpalisko (850 m) alebo zájdite k vodnej nádrži Nové Mlýny (15,6 km), ktorá je rajom kúpania aj vodných športov. Pokiaľ nie je práve počasie na kúpanie, vyskúšajte Aqualand Moravia (31,6 km), jeden z najväčších a najmodernejších aquaparkov v Českej republike. V zime zase budete mať ideálnu príležitosť navštíviť kúzelné vianočné trhy v Břeclave.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v krásnej izbe s interiérom ladeným do dobového štýlu, pri zachovaní moderného komfortu. Každá izba má vlastnú kúpeľňu, televíziu, písací stôl a WiFi pripojenie.

  • Izby Standard sú vybavené manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, v niektorých je navyše aj pohovka.

  • Zámocké izby zaujmú prepychovejším dizajnom, nájdete v nich manželskú posteľ a umožňujú aj prístelku.

Na čom si pochutnáte?

V penzióne sa servírujú bohaté raňajky formou bufetu, z ktorých si vyberie každý. Penzión má tiež vlastnú vináreň v zámockých pivniciach, kde sa na objednávku organizujú riadené degustácie kvalitných moravských a rakúskych vín aj s občerstvením

Zámecký penzion Rotunda

Zámecký penzion Rotunda

Zámecké náměstí 14/3303 , Břeclav
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Jana Makovcová IČ: 66619734


+420 775 327 005

info@rotunda.cz

Check In
od 14:30
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Úschovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od rybníka
0,9 km
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
25 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná Morava Tip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia