Či už vyrážate na dovolenku s rodinou, ste aktívni turisti alebo sa tešíte na zaslúžený relax, vo Wellness Penzióne Medličky sa pre vás nájde to pravé. Ubytujete sa v modernej izbe, pochutnáte si na skvelej polpenzii a oddýchnete si v krásnej wellness zóne s bazénom a saunami. K aktívnemu vyžitiu budete mať k dispozícii rôzne ihriská, dráhu na korčuľovanie a telocvičňu priamo v areáli, v blízkom okolí navyše čakajú krásne výletné ciele, vrátane mesta Telč (pamiatka UNESCO).

O ubytovaní

Wellness Penzión Medličky sa nachádza na Vysočine, v blízkosti Telča a Jihlavy. Je to komplex obklopený krásnymi rybníkmi, ktorý ponúka ubytovanie, reštauráciu, wellness a množstvo vnútorných a vonkajších aktivít. Je preto ideálny na dovolenku s rodinou a pre milovníkov aktívnej, ale aj oddychovej dovolenky. Okrem zábavy v areáli si tu užijete aj skvelé výlety a celú sieť cyklotrás a turistických chodníkov.

Vydajte sa napríklad na Hrad Rodštejn (12 km), pôvodne lovecký hrad, ktorý dnes ponúka 2 prehliadkové trasy, alebo na zrúcaninu hradu Štamberk (13,4 km), kde sa môžete v lete okúpať v neďalekom rybníku Horný Mrzatec. Môžete sa vydať aj do Telča (18 km), ktorý je zapísaný na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Uvidíte tu napríklad renesančný Telčský zámok alebo bájny Telčský dom s expozíciou venovanou mýtom a legendám o škriatkoch a iných nadprirodzených bytostiach. Najmä pred Vianocami sa oplatí navštíviť aj Třešť (10,9 km) s výstavou betlehemov alebo Vianočné trhy v Jihlave (22,8 km). Celoročne je otvorená Jihlavská ZOO alebo akvapark Vodní raj.

Bola by škoda nevychutnať si krásnu prírodu Vysočiny, neobzrieť si prírodný park Čeřínek (15,3 km) s Hojkovským rašeliniskom a vzácnymi rastlinami a živočíchmi a neprechádzať sa najdlhšou smrekovcovou alejou v krajine, ktorá vedie z obce Počátky (13,9 km) do Kališťa, alebo náučné chodníky „K prameňom Počátky a okolia“, „Cesta starých súkenických majstrov z Počátka“ a iné. Aktívnejších jedincov poteší Lanový park Lhotka (13,6 km) s 9 prekážkami, lukostreľbou, trampolínou a ďalšími atrakciami v lete a lyžovaním či bežkovaním v zime. V blízkosti penziónu sa nachádza niekoľko menších lyžiarskych stredísk, napríklad Lyžiarske stredisko Čeřínek (16,4 km), Lyžiarske stredisko Křemešník (16,9 km), Lyžiarske stredisko Šacberk (27,5 km) alebo Lyžiarske stredisko Mrákotín (15,7 km).

Kde budete spať?

Krásne sa vyspíte v jednej z 18 moderných, pohodlne zariadených izieb. Každá izba má súkromnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a WC, uteráky, župany a sušič vlasov. V spálni nájdete pohodlnú manželskú posteľ, TV, pracovný stôl a kreslá na sedenie. K dispozícii máte aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia pôsobí útulne a moderne a má 2 vonkajšie terasy. Môžete si tu pochutnať na českých jedlách a medzinárodných špecialitách, všetko sa pripravuje z čerstvých a kvalitných surovín. Na raňajky si môžete vybrať z bohatého bufetu, na obed môžete vyskúšať denné alebo klasické menu a večer vám naservírujú trojchodovú večeru. Vybrať si môžete z 2 možností hlavných jedál (okrem prvého dňa).

Kde budete relaxovať?

Vaše telo a myseľ si dokonale oddýchnu vo wellness zóne penziónu, kde máte k dispozícii bazén s chrličom vody, vírivku pre 7 osôb, fínsku a bio saunu s ochladzovacím vedrom a relaxačnú zónu. Súčasťou wellness zóny je aj masážna miestnosť, kde sa po predchádzajúcej rezervácii môžete nechať rozmaznávať v starostlivosti profesionálneho maséra.

Cestujete s deťmi?

Na vonkajšej terase reštaurácie sa nachádza detské ihrisko s trampolínou, šmýkačkou a hojdačkami.

Niečo naviac

Môžete sa ponaťahovať a zacvičiť si v malej posilňovni a zabaviť sa na bowlingu, šípkach a laserovej strelnici. K dispozícii je aj multifunkčné ihrisko s osvetlením a umelým trávnikom, okruh na korčuľovanie na kolieskových korčuliach, trávnatá plocha na cvičenie vonku, predajňa bicyklov a požičovňa elektrických bicyklov a kolobežiek.

Wellness Penzion Medličky

Wellness Penzion Medličky

Švábov 18 , Švábov
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Vladimír Mert IČ: 61736031


+420 733 181 404

info@penzion-medlicky.cz

Check In
15:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,8 km
Zastávka
2 km
Zjazdovka
13,5 km
Bežkovanie
13,5 km

Tipy na výlet

Telč

Telč Tip na výlet

Kde inde stráviť nezabudnuteľné chvíle, než v meste rozprávok, ktoré vás okúzlia svojim renesančným centrom a zámkom s priľahlým zámockým parkom? Vychutnajte si prechádzku mestom, ktoré okúzlilo aj mnoho filmárov i umelcov na čele s maliarom Janom Zrzavým. Najmä rodiny s deťmi si potom užijú prehliadku Telčského domu, kde je možné nahliadnuť do sveta legiend, škriatkov a historických príbehov. V Telči a jej okolí vás ale zaujímavostí čaká oveľa viac.

Čo by ste v Telči nemali minúť?

  • Historické jadro mesta zapísané na Zozname UNESCO
  • Telčský zámok so záhradou a skleníkom
  • Kostol Matky Božej
  • Farský kostol sv. Jakuba Staršieho
  • Kostol sv. Ducha s románskou vežou
  • Barokový morový stĺp
  • Telčský dom a dom U Šeniglov
  • Židovský cintorín a synagóga
  • Nádherné rybníky
Viac informácií
Hrad Roštejn a náučný chodník
Hrad Roštejn a náučný chodník
Pelhřimov
Pelhřimov
Jihlava
Jihlava