Housův mlýn nájdete neďaleko centra mesta Tábor, presnejšie povedané do centra prídete za 10 minút. Okrem spoznávania mesta však aj samotné ubytovanie bude poriadnym zážitkom. Mlyn je totiž ladený do stredovekého štýlu, čomu zodpovedá štýlová krčma aj apartmány v dobovom či steampunkovom duchu. Súčasťou mlyna je aj filmová zbrojnica a kostymérňa, kde si môžete na celú dobu pobytu vypožičať oblečenie podľa vášho výberu.

O ubytovaní

Housův mlýn sa nachádza tesne pod starobylými hradbami mesta Tábor a svojim hosťom ponúka štýlové ubytovanie vo filmovom prostredí. Príďte objaviť krásy južných Čiech pri pobyte, počas ktorého sa budete cítiť doslova ako holywoodska hviezda – navyše zapožičanie kostýmov pre hostí je zadarmo!

Areál mlyna je naplnený filmovou tematikou, a tak tu okrem ubytovacích priestorov nechýba filmová zbrojnica, múzeum tortúry, šermiareň, kostymérňa a sklady rekvizít a dekorácií.

Veľa zaujímavých zážitkov na vás však čaká aj pri prechádzkach a výletoch do okolia. Námestie v srdci historického centra mesta Tábor je vzdialené iba 500 m. Tu nájdete napríklad vyhliadkovú vežu a unikátnu gotickú radnicu, ktorej súčasťou sú aj výstavné sály Husitského múzea a vydať sa môžete aj na zaujímavú exkurziu do táborského stredovekého podzemia. Pobyt v Tábore si môžete ďalej spestriť návštevou Múzea čokolády a marcipánu (1 km) a Múzea Lega (400 m). Pre milovníkov prírody je tu botanická záhrada (1,5 km) a tiež jedna z najmladších zoologických záhrad (4 km) v Česku.

Skvelými výletnými typmi mimo mesta sú zrúcanina hradu Kozí hrádek (9 km), rozhľadňa Hýlačka (4 km) alebo hrad Choustník (23 km).

Kde budete spať?

Apartmán Steampunk je určený pre 2 osoby s možnosťou 2 prísteliek. Okrem vlastnej kúpeľne je súčasťou vybavenia WiFi pripojenie, mini chladnička a rýchlovarná kanvica. Prostredie apartmánu je inšpirované filmovými trhákmi, ako je Van Helsing alebo Príbeh rytiera.

Apartmán mlynára Karla Housy ponúka miesto pre 6 osôb a 2 prístelky. Ani tu, samozrejme, nechýba vlastná kúpeľňa, malá chladnička, rýchlovarná kanvica a WiFi pripojenie. Izbe dominuje mlynské poschodie a milovníkov histórie nadchnú použité materiály. Podlaha totiž pochádza priamo z prelomu 19. a 20. storočia.

Na čom si pochutnáte?

Výnimočné gastronomické zážitky si užijete v krčme s filmovou atmosférou. Fanúšikovia bieleho plátna tu môžu ochutnať špeciality ako vystrihnuté zo slávnych filmov a pochutnajú si tu aj vyznávači tradičnej, vegetariánskej či vegánskej kuchyne.

Každé ráno pobytu tu na vás budú čakať bufetové raňajky s bohatou ponukou teplých aj studených pokrmov. Cez deň je možné objednávať pokrmy z pestrého jedálneho lístka, z ktorého si vyberie každý maškrtný jazýček. Večere pre hostí majú servírovanú podobu s možnosťou výberu hlavného jedla. Smäd môžete uhasiť vynikajúcim pivom z malých lokálnych pivovarov, domácou medovinou a mnohými ďalšími alkoholickými aj nealkoholickými nápojmi.

Niečo naviac

Súčasťou areálu je jedinečná zážitková zbrojnica, kde si môžete vyfotiť aj vyskúšať viac než 3000 akčných rekvizít z historických dôb až po vzdialenú budúcnosť a fantasy. Počas letnej sezóny a rôznych akcií prebiehajú v zbrojnici komentované prehliadky, kde sa od sprievodcu dozviete pikantné historky z natáčania a ďalšie zaujímavé informácie.

Housův mlýn

Housův mlýn

Pod Holečkovými sady 383 , Tábor
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Sdružení Housova mlýna, z. s. IČ: 65018982


775 630 665

info@housuvmlyn.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Tábor

Tábor Tip na výlet

Žiadne mesto nie je tak spojené s husitským hnutím ako Tábor. Mesto bolo založené husitmi v roku 1420 a slúžilo ako základňa ich vojsku. Dnes sa môžete vydať na prechádzku historickým centrom a predovšetkým na Žižkove námestie obdivovať zdobené štíty meštianskych domov. Uprostred námestia sa vyníma renesančné fontána a pomník Jána Žižku z Trocnova. Táborská radnica patrí k najvýznamnejším pamiatkam neskorej gotiky v Česku.

Čo navštíviť v Tábore?

  • Podzemné chodby
  • ZOO Tábor
  • Múzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechajte ani botanickú záhradu, Husitské múzeum, vežu Kotnov s priľahlou Bechyňskou bránou, Múzeum Lega alebo Rozhľadňu Hýlačka.

K prírodným zaujímavostiam patrí nádrž Jordán s Jordánskym vodopádom a Geologická expozícia Pod Klokoty

Viac informácií
ZOO Tábor
ZOO Tábor
Hluboká nad Vltavou
Hluboká nad Vltavou
Třeboň
Třeboň