Hotel Panská *** ponúka pohodový pobyt s raňajkami či polpenziou a tiež vstupom do infrasauny. Nadšení cestovatelia môžu obdivovať magické výhľady, vyraziť do neďalekého Múzea turistiky alebo na zámok Bechyně. Okolie tiež ponúka množstvo výletov a aktívneho vyžitia.

O ubytovaní

Hotel Panská *** leží v historickom jadre očarujúceho mestečka Bechyně na centrálnom námestí T.G. Masaryka. Obec sa z časti nachádza nad údolím rieky Lužnice. Prechádzka pozdĺž nábrežia ponúka mimoriadny pohľad na rozprávkovú panorámu so zámkom, kláštorom a historickými budovami.

Ako cestovatelia by ste mali navštíviť bývalú synagógu z druhej polovice 19. storočia, v ktorej našlo domov Múzeum turistiky (0,1 km). Expozícia bola otvorená v roku 2006 a ide o jediné múzeum svojho druhu v ČR. Je tu aj výstava židovskej obce spojenej s týmto regiónom.

Príjemným oknom do minulosti je neskorogotický areál Františkánskeho kláštora s kostolom Nanebovzatia Panny Márie (0,2 km). Prví obyvatelia tunajšieho komplexu boli pravdepodobne starí Slovania už v 7. storočí. Pôvodný kláštor vznikol okolo roku 1281 a terajšia podoba sa formovala do začiatku 17. storočia. Veľká architektonická vzácnosť je ambit s gotickou klenbou – ďalšími významnými časťami sú špitál a rajská záhrada. V priestoroch dnes sídli základná umelecká škola a turisti tu môžu objavovať jedinečný genius loci.

Zámok Bechyně (0,3 km) je neodmysliteľnou dominantou mesta stojacou v miestach bývalého hradu nad riekou Lužnicou. Pevnosť z 13. storočia bola v rokoch 1581 – 1584 nákladne prestavaná talianskym architektom Baldassare Maggim na zámok manieristicko-renesančného štýlu, ale dodnes sú viditeľné stopy pôvodného stredovekého hradu. Teraz slúži zámocký areál spoločenským udalostiam, výstavám a ponúka komentované prehliadky – uvidíte napríklad nádherne opravenú Vokovu svadobnú sálu.

Moderné architektonické dielo Dúhový most (1,4 km) z roku 1928 spája brehy rieky Lužnice. Odporúčame sa zastaviť uprostred a pokochať sa nádherným pohľadom na údolie a Bechyňu.

Kde budete spať?

Svoj pobyt strávite v útulnej izbe Standard pre dve osoby s pohodlnou manželskou posteľou alebo dvoma oddelenými lôžkami – môžete tiež využiť možnosť jednej prístelky. Pre maximálny komfort je izba vybavená televíziou, bezplatnou WiFi a mini chladničkou. Súčasťou je vlastná kúpeľňa.

Izby Deluxe majú identickú výbavu, ale sú priestrannejšie s výhľadom na opevnené námestie alebo do pokojného dvora. Navyše sú vybavené setom na prípravu kávy a županmi.

Na čom si pochutnáte?

Hotelová reštaurácia pre vás každé ráno pripraví výdatné raňajky formou bufetu, ale iste vám uvarí aj obed alebo večeru z jedálneho lístka. O nedostatok energie na nadchádzajúci deň sa teda nemusíte báť.

Kde budete relaxovať?

Priamo v hoteli môžete podstúpiť ozdravné procedúry, kozmetické kúry aj niekoľko druhov relaxačných masáží a regeneračných zábalov. V chladných dňoch je možné využiť aj hotelovú infrasaunu. Rozmaznávať vás budú skúsení profesionáli.

Hotel Panská ***

Hotel Panská ***

nám. T. G. Masaryka 54 , Bechyně
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Panství Bechyně s. r. o. IČ: 28086571


+420 734 448 388

info@resort-bechyne.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
26,5 km

Tipy na výlet

Mesto Bechyně

Mesto Bechyně Tip na výlet

Bechyně leží približne 19 km juhozápadne od mesta Tábor. Historické jadro sa rozkladá nad údolím rieky Lužnice, od ktorej sa vám naskytne očarujúce pohľad na panorámu mesta na kopci s niekoľkými dominantami. Jednou z nich je neskoro gotický Františkánsky kláštor s kostolom Nanebovzatia Panny Márie, ktorého história siaha až k táboriskám starých Slovanov zo 7. storočia. Teraz tu nájdete raritný ambit so pivnicovou klenbou alebo historickú budovu špitálu. Komplex oplýva jedinečným géniom loci. Druhou dominantou je zámok Bechyně, ktorý vznikol prestavbou pôvodného hradu z roku 1268. Návrh má na svedomí známy taliansky architekt Baldassare Maggi z Arogna. Prácu zadal šľachtic Peter Vok z Rožmberka a prebehla v rokoch 1581–1584. Tak dostala budova svoj manieristo-renesančný kabát. Dnes slúži zámok ako galéria aj miesto pre spoločenské udalosti. Ponúka tiež komentované prehliadky, pri ktorých vám bude vykreslená podrobná história areálu a môžete si prezrieť napríklad impozantnú Vokovu svadobnú sálu. Veľmi populárne turistické ciele sú romanticky kaňon Židovej strouhy (járku) alebo vodopád pod Libušou. A keď už sme pri tej turistike, v Bechyni sa nachádza jediné múzeum turistiky v Česku. Nájdete ho v starej synagóge v centre mesta.

Tipy na výlet:

  • Zámok Bechyně
  • Františkánsky kláštor s kostolom Nanebovzatia Panny Márie
  • Múzeum turistiky
  • Mestské múzeum Bechyně
  • Židova strouha
  • Vodopád pod Libušou
  • Dúhový most
  • Zrúcanina hradu Dobronice
  • Stadlecký reťazový most
Viac informácií
Zrúcanina hradu Dobronice
Zrúcanina hradu Dobronice
Múzeum čokolády a marcipánu Tábor
Múzeum čokolády a marcipánu Tábor
Rozhľadňa Hýlačka
Rozhľadňa Hýlačka