V penzióne Sommer si skvelú dovolenku naozaj každý! Pre rodiny s deťmi je tu krásne detské ihrisko a mladšie aj staršie ročníky poteší vonkajší bazén, útulné, klimatizované izby a skvelá polpenzia s večerami v pravej maďarskej reštaurácii. K brehom Balatonu sa dostanete pešo za 10 minút a v okruhu 6 km sa pravidelne konajú dva známe hudobné festivaly.

O ubytovaní

Sommer Pension nájdete v meste Balatonföldvár, len niekoľko minút chôdze od brehu Balatonu. Je teda jasné, že na dovolenke budete mať o zábavu postarané, či už idete vo dvojici alebo s rodinou. Okrem blízkosti najväčšieho maďarského jazera s krásnymi plážami a skvelými atrakciami máme pre vás ešte jednu dobrú správu - v okruhu približne 6 km sa každoročne konajú hneď dva obľúbené hudobné festivaly Balaton Sound a B my Lake Festival, takže si tu prídu na svoje aj fanúšikovia elektronickej hudby.

Okolie Balatonföldváru určite poteší všetkých milovníkov zvierat. V neďalekom Kőröshegy nájdete Korytnačí park (2,2 km), o niečo ďalej sa nachádza Dino Park Kereki (8,8 km) a okrasným vtáctvom sa môžete pokochať vo vtáčom parku Balatoni Madárkert (7,5 km). Miestnu flóru a faunu môžete obdivovať na polostrove Tihány (8,1 km) na protiľahlom brehu Balatonu. Očaria vás tu kráne levanduľové lúky, ktoré si môžete pozrieť zblízka, prípadne z rozhľadne Őrtorony-kilátó. Odtiaľto sa vám naskytne aj krásny výhľad na Národnú rezerváciu Külső-tó, ktorá síce nie je verejnosti prístupná, ale z mnohých okolitých vyhliadok uvidíte napríklad chránené husi letné v období ich hniezdenia.

Zanietení historici môžu preskúmať početné pevnosti v okolí Balatonföldváru, ako napríklad Hrad Kereki (9,8 km), Pevnosť Börevár (18,6 km) alebo Pevnosť Kási Vár (24,1 km). Navštíviť môžete aj Múzeum svetovej vojny (8,8 km), Múzeum námornej histórie s vyhliadkou (2 km) alebo malý kaštieľ Dobozy (14,1 km). K ďalším zaujímavým miestnym atrakciám patrí séria pivníc z 20. storočia v Szólade (10,1 km), ktoré vďaka dôkladnej rekonštrukcii získali Cenu Európy a Cenu Henryho Forda, alebo Nezdei szoborpark (10,3 km), miesto obklopené sochami, ktoré majú údajne magickú moc.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe či apartmáne s klimatizáciou, vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, WiFi pripojením a televíziou.

  • Izba bez balkóna (15 m²) je dvojlôžková, vybavená manželskou posteľou alebo 2 jednolôžkovými posteľami.

  • Izba s balkónom (15 m²) je určená pre 2 osoby, ktoré sa vyspia na manželskej posteli alebo oddelených jednolôžkach.

  • Izba v suteréne (15 m²) je taktiež dvojlôžková, okrem manželskej postele je ale v izbe aj pohovka.

  • Apartmán s dvoma spálňami (30 m²) sa nachádza na hornom poschodí a má vlastnú terasu. Skladá sa zo spálne s manželskou posteľou, obývacej izby s pohovkou a druhej izby s 2 posteľami.

  • Rodinný apartmán (80 m²) je z ponúkaných izieb najväčší, celkovo ponúka 3 spálne a obývacie izby s rozkladacou pohovkou. Navyše má plne vybavenú kuchyňu, 2 kúpeľne a terasu.

Na čom si pochutnáte?

Každý deň pobytu začnete bohatými raňajkami formou bufetu, kde si zo širokej ponuky studených, teplých, sladkých a slaných jedál vyberie naozaj každý. Na obed alebo večeru môžete zájsť do partnerskej reštaurácie Platan, ktorá sa nachádza približne 700 metrov od penziónu (alebo si môžete dohodnúť pri príchode donášku). V ponuke reštaurácie nájdete tradičné maďarské jedlá, ale aj pizzu, šaláty alebo vegetariánske jedlá.

Kde budete relaxovať?

V teplejších mesiacoch môžete okrem pláže, ktorá je vzdialená len asi 10 minút chôdze, skvelo oddychovať aj pri vonkajšom bazéne.

Cestujete s deťmi?

Deti si užijú veľa zábavy na krásnom vonkajšom ihrisku s preliezačkami, hojdačkami, šmýkačkou a pieskoviskom.

Sommer Pension

Sommer Pension

Berzsenyi u. 12. , Balatonföldvár
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Balaton-Mobil Kft. IČ: 14-09-001440


+36 30 611 2866

info@sommerpension.hu

Check In
15:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo - iba po predchádzajúcej dohode
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zadarmo na ulici alebo 1500 HUF/noc na uzatvorenom parkovisku

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
18 km