Pláž priamo pri ubytovaní, strešný bazén s nádherným výhľadom a úžasná stredomorská kuchyňa - to všetko na vás čaká v Hoteli Split ****! Tešiť sa môžete na moderné, klimatizované izby, skvelé raňajky či polpenziu a kúpanie na krásnej pláži Strožanac. Navyše budete len cca 9 km od slávneho Splitu, najväčšieho mesta na chorvátskom pobreží.

O ubytovaní

Hotel Split **** sa nachádza v letovisku Podstrana, len kúsok od slávneho Splitu, po ktorom je hotel aj pomenovaný. Hotel je len pár krokov od pláže, s krásnym výhľadom na more a dobrou dostupnosťou k malebným kaviarňam aj kultúre chorvátskeho mestečka.

Neďaleký Split (8,9 km) je najväčším mestom na chorvátskom pobreží a očarí vás predovšetkým starobylými pamiatkami, ale aj živou kultúrou. Vynechať pri svojich potulkách mestom nesmiete Diokleciánov palác – staroveký rímsky komplex zapísaný na Zozname UNESCO, Katedrálu sv. Domnia, Jupiterov chrám či promenádu Riva. Vystúpať môžete na kopec Marjan (9,6 km) s rovnomennou prírodnou rezerváciou, alebo si užite kúpanie na plážach Žnjan, Bačvice a Kašjuni.

Kúsok od Splitu sa na úpätí hory Solin nachádza antické mesto Salona (7,8 km) – jedno z najvýznamnejších chorvátskych archeologických nálezísk. Ešte o niečo ďalej nájdete pevnosť Klis (12,9 km), ktorej história siaha až do 3. storočia pred naším letopočtom. Fanúšikovia seriálu Hra o tróny v nej určite spoznajú otrokárske mesto Meereen. Na výlet potom môžete vyraziť aj do ďalších populárnych letovísk - Sinju (36,2 km), Omišu (16,4 km) či Trogiru (29,6 km).

More a pláže

Priamo pri hoteli nájdete pláž Strožanac, ktorá je pokrytá jemným štrkom a pieskom a vďaka veľmi miernemu zostupu do vody je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Na pláži nie je prírodný tieň, môžete si ale zapožičať ležadlá a slnečníky, k dispozícii sú aj sprchy a prezliekacie kabínky, cez leto nechýbajú ani stánky s občerstvením.

Za návštevu v okolí stojí aj pláž Stobreč (2,4 km) pri rovnomennom kempe. Tá je piesočná, čiastočne zatienená borovicami a za čistotu prostredia bola ocenená Modrou vlajkou. Nechýba zázemie vo forme verejných toaliet, spŕch, prezliekacích kabínok, stánkov s občerstvením a požičovne ležadiel a slnečníkov.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v krásnej izbe Superior (35 m²) s pôsobivým výhľadom na Jadranské more, ktorý si môžete náležite užiť priamo z postele, ale aj z vášho vlastného balkóna (5 m²). Izba môže byť vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami a k dispozícii budete mať vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom a vaňou, klimatizáciu, televíziu s plochou obrazovkou, WiFi pripojenie, minibar a sadu na prípravu kávy a čaju.

Na čom si pochutnáte?

Tešiť sa môžete aj na úžasné gastronomické zážitky – ochutnáte regionálnu kuchyňu a originálne recepty pripravené z tých najčerstvejších lokálnych ingrediencií. Ryby, morské plody, čerstvé pečivo a voňavá káva – už sa vám zbiehajú sliny?

Kde budete relaxovať?

Na odpočinok môžete využiť modernú wellness zónu s fínskou saunou a hydromasážnou vírivkou. Budete mať tiež na výber z pestrej ponuky relaxačných masáží. Kúpať sa navyše nemusíte len v mori, hotel má vlastný strešný bazén s krásnym výhľadom.

Hotel Split ****

Hotel Split ****

Strožanačka 20 , Podstrana
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Split 3 d.o.o IČ: 010113575


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 19 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Fén
Wellness
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,9 km
Vzdialenosť od mora
32 m
Zastávka
0,3 km
Aquapark
1,9 km

Tipy na výlet

Split

Split Tip na výlet

Split je druhým najväčším mestom v Chorvátsku a patrí k najslnečnejším miestam Európy. Leží na východnom pobreží Jadranského mora na polostrove v južnej časti krajiny, oblasť Dalmácie. V súčasnosti má toto významné prístavné mesto približne 200 000 obyvateľov a je obľúbenou turistickou destináciou. Jedným z najväčších lákadiel mesta je Diokleciánov palác, dnes zapísaný aj na zozname UNESCO. Stavba bola vybudovaná na sklonku 3. storočia a pomenovaná po zakladateľovi mesta, rímskom cisárovi Diokleciánovi. Na mieste, kde bývalo cisárovo mauzóleum, sa dnes nachádza Katedrála sv. Domnia. Zvonica katedrály slúži aj ako vyhliadková veža. Ešte lepší výhľad na mesto sa však naskytne zo zalesneného vrchu Marjan týčiaceho sa nad mestom. Neďaleko Splitu sa potom nachádza napríklad aj obľúbený Trogir, kam sa ľahko dostanete autom, autobusom či trajektom.

Viac informácií
Omiš
Omiš
Trogir
Trogir
Ostrov Brač
Ostrov Brač