Hoďte starosti všedných dní za hlavu a užite si odpočinok v oáze pokoja Colentum - Resorte Murter ***. V hoteli na vás čaká moderná, klimatizovaná izba a skvelá polpenzia, na najkrajšiu pláž na ostrove to navyše budete mať len pár krokov. A dokonca nemusíte prejsť ani tie, hneď pred hotelom budete mať bazén so slanou vodou, slnečníkmi a ležadlami. To všetko s dych vyrážajúcim výhľadom na národný park Kornati, ktorý môžete spolu s ďalšími prírodnými parkami v okolí počas svojej dovolenky poriadne preskúmať.

O ubytovaní

Colentum Resort Murter *** je hotel s dlhoročnou tradíciou na pokojnom ostrove Murter pri národnom parku Kornati. Budova hotela je len 190 m od pláže a pár minút chôdze od centra mestečka. Dovolenka je tu naozaj idylická, uprostred nádhernej prírody, hneď pri najkrajšej pláži na ostrove.

Z uličiek mestečka Murter na vás dýchne história - jeho dejiny siahajú až do 12. storočia. Medzi hlavné výletné ciele v okolí patria predovšetkým chorvátske národné parky. Najbližšie budete mať park Kornati (16 km), ktorý zahŕňa približne 140 ostrovov, ostrovčekov a útesov. S tými následne susedí ďalšia perla Chorvátska - prírodný park Telaščica (40 km) na ostrove Dugi Otok.

Medzi chorvátske stálice, samozrejme, patrí aj národný park Krka (43,9 km) ktorý sleduje tok rovnomennej rieky a uchváti vás kúzelnými vodopádmi, ako je Skradinski Buk a Roški Slap, aj pôsobivými historickými mestami Visovac, Skradin, Knin a iné. Z obľúbených letovísk v okolí môžete navštíviť napríklad Vodice (22,9 km) neďaleko slávneho Vranského jazera (38,2 km).

More a pláže

Zátoku Slanica s úžasnou plážou budete mať doslova pred nosom. Piesočnatá pláž lemovaná borovicami je považovaná za najkrajšiu na ostrove. Vďaka miernemu zostupu do vody je vhodná aj pre deti, ktoré sa vyšantia na tobogane a vodných atrakciách. Pre milovníkov športu tu nechýba ihrisko a požičovňa športových potrieb, o zázemie sa postarajú mnohé bary a reštaurácie.

Za návštevu stojí aj pokojnejšia pláž Podvrske, vzdialená cca 600 m od hotela. Pláž je piesočnatá, kamienková aj kamenistá a má časť vyhradenú pre nudistov. Južnú časť ostrova potom ukrýva pláž Čigrađa (1,5 km), ktorá je prevažne kamienková a kamenistá, s miernym zostupom do mora. V reštauráciách pri pláži môžete ochutnať vynikajúce rybie špeciality.

Kde budete spať?

V hoteli vás privíta vzdušná, moderne zariadená izba s klimatizáciou a príjemným interiérom. Každá izba má vlastný balkón s vonkajším posedením a podľa výberu si z neho môžete užiť výhľad do prírody alebo aj na more. K dispozícii budete mať pohodlnú dvojlôžkovú posteľ alebo 2 oddelené jednolôžka, písací stôl, televíziu, WiFi pripojenie a kúpeľňu so sprchovacím kútom.

Na čom si pochutnáte?

V miestnej reštaurácii si pochutnáte na špecialitách stredomorskej a chorvátskej kuchyne, v ponuke sú aj pokrmy pre vegetariánov či iné diétne varianty.

Kde budete relaxovať?

K odpočinku vám poslúži vonkajší bazén so slanou vodou, kde si môžete zaplávať alebo poležať na ležadle pod slnečníkom a užiť si krásny výhľad na súostrovie Kornati.

Colentum Resort Murter ***

Colentum Resort Murter ***

Put Slanice 24 , Murter
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Best solutions d.o.o. IČ: 081025674


00385 22 646 700

info@colentum.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 20 €/noc - len na izbe s terasou
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,1 km
Vzdialenosť od mora
0,2 km
Zastávka
1,4 km
Aquapark
0,2 km

Tipy na výlet

Národný park Kornati

Národný park Kornati Tip na výlet

Park zaberá prevažnú časť Kornatských ostrovov v Jadranskom mori a je rajom ako vytrhnutým z inej doby. Hŕstka miestnych obyvateľov tu chová ovce a pestuje olivy, elektrinu vyrábajú agregátory a pitná voda sa dováža. Napriek tomu je táto oblasť rajom jachtárov a potápačov a plavia sa sem tiež výletné lode. Nájdete tu početné zátoky, kde sa v minulosti skrývali piráti, aj niekoľko nudistických pláží. Pozor ale na zber kameňov a mušlí, ich vývoz je prísne zakázaný.

Viac informácií
Vodice
Vodice
Národný park Krka
Národný park Krka
Prírodné parky Vransko jazero
Prírodné parky Vransko jazero