Objavte oblasť Dalmácie s preslávenou kuchyňou, krásnymi plážami a jedinečnými historickými pamiatkami! Vyrazte na ostrov Brač, ubytujte sa v Grand Hoteli View **** a užite si vysoký komfort izieb Superior, výbornú polpenziu a relax v hotelových bazénoch. Ubytovanie má navyše ideálnu polohu, iba 200 m od pláže. A vyraziť môžete aj s rodinou - 2 deti do 12 rokov majú pobyt zadarmo.

O ubytovaní

Moderný 4* Grand View Hotel sa nachádza v mestečku Postira na severnom pobreží ostrova Brač. Z hotela ste za 3 minúty chôdze na pláži a v okolí nájdete množstvo skvelých reštaurácií, krásnu promenádu a zaujímavé historické pamiatky, napríklad zrúcaninu antickej vily Mirje (2,6 km) alebo reliéf Herkula (3,7 km) vytesaný do skaly. Mestečko sa môže pochváliť aj dlhou rybárskou tradíciou, nezabudnite tak ochutnať lokálne rybie špeciality.

Na výlet môžete vyraziť do letoviska Supetar (8,5 km). To je zároveň najväčším mestom na ostrove a osloví predovšetkým milovníkov histórie, ktorá na vás bude dýchať na každom kroku vďaka pozostatkom starých rímskych stavieb, krásnym mozaikám a ďalším architektonickým pokladom, vrátane kostola Marijinog Navještenja z 18. storočia alebo mauzólea rodiny Petrinovičov . Na druhej strane ostrova nájdete obec Bol (36,4 km), považovanú za najstaršie miesto na ostrove. Leží tu jedna z najkrajších jadranských pláží, Zlatni rat, a najvyšší vrch jadranských ostrovov, Vidova hora. Za návštevu stoja tiež rybárske dediny Milna (27,2 km) a Sutivan (17,4 km).

Zo Supetaru ste cca za hodinu plavby trajektom v Splite (29,9 km), najväčším mestom chorvátskeho pobrežia, ktoré pravdepodobne netreba dlho predstavovať. Mesto je známe okrem iného mimoriadnym množstvom historických a kultúrnych pamiatok. Pri jeho návšteve uvidíte napríklad Diokleciánov palác, katedrálu sv. Domnia alebo Jupiterov chrám. Prejdite si krásnu promenádu Riva a zastavte sa na Námestí republiky (miestne nazývanom Prokurative) obklopenom neorenesančnými budovami s nezameniteľnou červenou fasádou. Pre obdivovateľov umenia je tu potom Galéria Meštrović a Galéria výtvarného umenia.

More a pláže

Priamo pred hotelom budete mať 150 m dlhú kamienkovú pláž Vrilo. Vďaka pozvoľnému zostupu do mora je vhodná aj pre malé deti, komfort všetkých návštevníkov zaistí dohľad plavčíka, sprchy, toalety, kabínky na prezlečenie sa a ležadlá či slnečníky na zapožičanie. V horúcom lete navyše oceníte prírodný tieň borovíc, ktoré pláž lemujú.

Letovisko Postira ponúka aj ďalšie krásne pláže. Jednou z najnavštevovanejších je piesočná pláž Lovrečina (4,7 km), pri ktorej nájdete kaviareň, reštauráciu a ohradu s somármi, z ktorých budú nadšené nielen deti. Zostup do mora je tu postupný a piesok skutočne jemný. Neďaleko hotela budete mať aj kamienkové pláže Rot (550 m) a Porat (200 m). Na pláž Rot môžu vďaka betónovému nájazdu do mora vyraziť aj vozíčkari.

Kde budete spať?

V hoteli na vás bude čakať krásny, štýlovo zariadený izba Superior. Súčasťou izby je moderná kúpeľňa so sprchovacím kútom a fénom na vlasy ak vybaveniu patrí dvojlôžková posteľ, písací stôl so stoličkou, klimatizácia, minibar, televízia, trezor a WiFi pripojenie. Izba má navyše vlastný balkón s vonkajším posedením a výhľadom na more.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii si pochutnáte na stredomorskej kuchyni, lokálnych špecialitách aj medzinárodných pokrmoch. Oblasť Dalmácie jepreslávená predovšetkým jedlami z čerstvých rýb a morských plodov, ochutnať môžete tiež napríklad dalmatínsky soparník, jedlo podobné talianskej pizze.

Kde budete relaxovať?

Dokonalého odpočinku sa vám dostane nielen na pláži, ale aj na terase hotela kde nájdete hneď 3 bazény - vonkajší panoramatický, vonkajší detský a čiastočne krytý.

Súčasťou hotela je aj wellness centrum s vyhrievaným bazénom, fínskou saunou, ľadovou saunou, parným kúpeľom, zážitkovou sprchou, soľnou odpočivárňou a výberom masáží a procedúr.

Cestujete s deťmi?

Pokiaľ vyrážate na pobyt s deťmi, určite oceníte možnosť zapožičania detskej postieľky, opatrovateľky, ohrievača fliaš, koša na plienok, prebaľovacieho pultu a vaničky. Pre najmenších hostí je pripravený aj pekný detský kútik s hračkami.

Niečo naviac

Okrem výletov a plávania v mori sa môžete rozpohybovať aj v hotelovom fitness centre.

Grand Hotel View ****

Grand Hotel View ****

Vrilo 42 , Postira
Chorvátsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Adria Coast Turizam d.o.o. IČ: 081060581


+ 385 51 800 480

allotments@jadran-crikvenica.hr

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 30 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 12 €/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od mora
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Ostrov Brač

Ostrov Brač Tip na výlet

Brač v Strednej Dalmácii je so svojou rozlohou 396 km² tretím najväčším ostrovom Jadranského mora. Od pevniny je oddelený bračským prielivom a z druhej strany ho od ďalšieho krásneho ostrova Hvar oddeľuje Hvarski prieliv. Pre svoju blízkosť k pevnine je Brač obľúbeným cieľom jednodenných lodných výletov z miest Makarska a Split.

Na Brači sa nachádza najvyšší vrchol na ostrovoch v Jadrane. Je ním Vítova hora (Vidova gora) s výškou 780 m nad morom. Na ostrove Brač je 22 obcí a osád, z ktorých najväčšie je prístavné mestečko Supetar. Najviac historických pamiatok pripomínajúcich dávne osídlenia ostrova nájdete práve v Supetaru. Počas prehliadania v jeho úzkych uličkách narazíte napríklad na stredoveké kostoly, ranokresťanské mozaiky, pozostatky rímskych víl a honosné mauzólea šľachtických rodov.

Ostrov ponúka rôzne typy pláží od tých s jemnými okruhliakmi s pozvoľným prístupom do vody cez upravené betónové pláty po skalnaté pobrežia. V blízkosti letiviska Bol NSE sa nachádza snáď najznámejšia pláž v celom Chorvátsku - Zlatni rat. Pláž s dĺžkou 630 m má ikonický tvar akéhosi trojuholníkového rohu (podľa ktorého tiež dostala svoj názov) a je tvorená drobnými okruhliakmi. Morské prúdy si s nimi každý deň pohrávajú, a tak sa tvar tejto pláže priebežne mení.

Ak preferujete aktívnu dovolenku, je tu pre vás rozvetvená sieť turistických chodníkov. Obľúbená je trebárs cesta olivovými hájmi Maslina put s dĺžkou 6 km alebo Chodník Dolcevita (tiež 6 km) vedúci malebnými mestečkami Donji Humac a Dračevica, kde môžete ochutnať vynikajúce miestne vína, olivy a ďalšie špeciality.

Viac informácií
Split
Split
Diokleciánov palác v Splite
Diokleciánov palác v Splite
Makarská
Makarská