Jeseníky moderne a komfortne - tak by sa dala zhrnúť dovolenka v Resorte Bobrovník. Čaká na vás moderná, krásne vybavená chatka s terasou, relax vo vonkajšej wellness zóne s fínskou saunou a vírivým sudom a úžasné výlety po kultúrnych pamiatkach aj prírodných krásach.

O ubytovaní

Resort Bobrovník sa nachádza v malej dedinke neďaleko obce Lipová-lázně, v kúzelnej krajine Jeseníkov, priamo pri lese. Lipová-lázně sú malebným mestečkom, ktoré láka predovšetkým na tradičné Lázně Dolní Lipová (6 km) založené v roku 1829 prírodným liečiteľom Johannom Schrothom. Do zákulisia jeho života a histórie kúpeľníctva nahliadnete v miestnom múzeu (3,7 km). Okrem kúpeľov tu objavíte klasicistický kostol sv. Václava (3,6 km), budovu Rychty (2,1 km) a niekoľko pomníčkov.

Okolie ubytovania je plné atraktívnych výletných cieľov. Značené turistické trasy vás zavedú k zaujímavostiam, ako sú Obří skály (7,7 km), jaskyňa Na Pomezí (4,8 km) alebo kúzelná prírodná rezervácia Rejvíz (11 km). Za poznaním sa vydajte po náučnom chodníku Johanna Schrotha a za relaxom do neďalekých kúpeľov Jeseník (4,9 km) s unikátnym balneoparkom Vincenza Priessnitza. Ďalej si naplánujte výlet na najvyššiu horu Jeseníkov – Praděd (35,4 km), navštívte zámok Jánský vrch (26,7 km) v Javorníku alebo objavte pevnosť Vodní tvrz (5,2 km).

V zime môžete vyskúšať hneď niekoľko lyžiarskych areálov v okolí. Najbližšie stredisko - Ski areál Lázeňský vrch (3,2 km), ktorý priamo nadväzuje na areál Schrotových liečivých kúpeľov, vám ponúkne modrú a červenú zjazdovku aj cvičný svah pre deti. Medzi populárne lyžiarske centrá v okolí patrí aj Ski areál Miroslav (5,3 km) s celkom 3 km zjazdoviek, prevažne nižšie a stredné obťažnosti, alebo Ski areál Ramzová (10,8 km), najväčšie lyžiarske stredisko na Morave.

Kde budete spať?

Tešiť sa môžete na naozaj nadštandardné ubytovanie v jednej z 12 štýlových chatiek. Tie sú moderné, skvele vybavené a poskytnú vám dostatok súkromia. Na hornom poschodí nájdete spálňu s manželskou posteľou a 2 jednolôžkami, na prízemí vám bude k dispozícii plne vybavená kuchyňa (varná doska, rúra, chladnička, rýchlovarná kanvica, kávovar...), obývacia zóna s rozkladacou pohovkou a televíziou, kúpeľňa so sprchovacím kútom a WC a ešte samostatná toaleta. Každá chatka má navyše vlastnú terasu.

Na čom si pochutnáte?

V modernej kuchyni chatky sa bude každý kulinár cítiť ako doma. Pokiaľ sa vám variť nechce, môžete vyskúšať reštauráciu Bobrovník, vzdialenú len cca 2 minúty chôdze, kde si pochutnáte na medzinárodných špecialitách a pokrmoch z grilu.

Kde budete relaxovať?

Punc luxusu dodáva rezortu vonkajšia wellness zóna s drevenou fínskou saunou až pre 6 osôb a horúcim vírivým sudom až pre 5 osôb. Sauna má panoramatické okno, z ktorého si užijete krásny výhľad do okolia, a na ochladenie môžete využiť okrem iného neďaleký potok. Na relax v saune aj vírivke je nutná predchádzajúca rezervácia.

Cestujete s deťmi?

V strede rezortu je veľké detské ihrisko s preliezkami a hojdačkami, kde sa vaše ratolesti skvele vybláznia. Vy na nich medzitým môžete dohliadať napríklad z pohodlia verandy.

Resort Bobrovník

Resort Bobrovník

Lipová-lázně 9 , Lipová-lázně
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
KP resort Jeseníky s.r.o. IČ: 09764739


+420777079043

info@resortbobrovnik.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc - plemená do 10 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Detské ihrisko
Lyžiareň
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,5 km
Vzdialenosť od kúpeľov
2,5 km
Zastávka
0,9 km
Zjazdovka
3 km
Bežkovanie
5,4 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Muzeum Vincenze Priessnitze
Muzeum Vincenze Priessnitze
Jaskyňa Na Pomezí
Jaskyňa Na Pomezí
Balneopark Vincenza Priessnitza
Balneopark Vincenza Priessnitza