Užite si parádny pobyt s celou rodinou či partiou priateľov v nedávno zrekonštruovanej Dubovej Stodole. Tá ponúka ubytovanie v 3 izbách až pre 10 osôb, k dispozícii je aj detská postieľka. Vziať so sebou môžete aj psíka! Vďaka skvelému umiestneniu to budete mať blízko k prírodným pamiatkam, na rozhľadne, do zaujímavých miest ako je Litomyšl či Ústí nad Orlicí či na slávnu atrakciu Sky Bridge 721.

O ubytovaní

Dubová Stodola sa nachádza na úpätí Orlických hôr v mestečku Cotkytle. Príďte načerpať nové sily na pokojné miesto obklopené nádhernou prírodou a užiť si pestré možnosti výletných cieľov a aktivít.

Prekrásnu krajinu na samom pomedzí Čiech a Moravy môžete preskúmavať pri výletoch pešo či na bicykli po mnohých značených turistických trasách. Na najbližšiu cyklotrasu sa môžete napojiť priamo pred dverami ubytovania. K atraktívnym cieľom v okolí patrí napríklad rozhľadňa Lázek (3 km), rozhľadňa Mariánka (12,4 km), zrúcanina hradu Hoštejn (12,5 km) alebo nádherný zámok Litomyšl (37 km), ktorý je pamiatkou UNESCO.

V neďalekom meste Lanškroun (8,5 km) objavíte pri prechádzke historickým centrom námestia s krásnou renesančnou radnicou a zámok s expozíciami mestského múzea. Krásami prírodného parku Lanškrounské rybníky (12 km) vás prevedie náučný chodník a v lete sa tu môžete okúpať.

Za návštevu stojí tiež mesto Zábřeh (18 km), kde narazíte na početné pripomienky slávneho rodáka - cestovateľa Jana Eskyma Welzla. Expozíciu o tomto dobrodruhovi si môžete pozrieť v dome Pod Podloubím. Centrom mesta vás prevedie Welzelov chodník, ktorého trasa sa vinie napríklad okolo meštianskych domov, kostola sv. Bartolomeja, farského múzea a starej radnice s galériou. Na kopci neďaleko mesta sa vypínajú mohutné múry zrúcaniny hradu Brníčko (29 km).

Mesto Ústí nad Orlicí (40 km) ležiace na sútoku Tichej Orlice a Třebovky má pekné historické centrum so štvorcovým námestím lemovaným barokovými domami s podlubiami. Za návštevu stojí tiež renesančný bratský zbor, baroková radnica s nárožnou vežou a mestské múzeum v secesnej Hernychovej vile. Za horúcich letných dní sa môžete osviežiť v letnom Aquaparku Ústí nad Orlicí (37 km).

Zaujímavým spestrením pobytu je návšteva Acrobat Parku Štíty (9 km), ktorý je jedným z najlepších svetových letných tréningových areálov pre freestyle lyžovanie a snowboard. Milovníci jedla by nemali premeškať príležitosť pozrieť sa do slávneho Múzea olomouckých tvarôžkov v Lošticiach (40 km).

Kopcovitá krajina regiónu Lanškrounsko ponúka skvelé podmienky na zimné športy. Zalyžovať si môžete napríklad v Horskom rezorte Buková hora (16 km), Ski areálu Čenkovice (16 km), Ski areálu Turek (30 km) Ski areálu Prívrat (43 km), Ski areálu Peklák (37 km) alebo vo Ski areálu Panorama (30 km).

Kde budete spať?

Vaším domovom sa počas pobytu stane celý dvojpodlažný dom, ktorý nedávno prešiel kompletnou rekonštrukciou a teraz ponúka moderné bývanie s historickým nádychom.

V dome sú celkom 3 spálne s kapacitou 8 lôžok a jednej detskej postieľky. Na 1. poschodí nájdete spálňu s manželskou posteľou, na 2. poschodí sú potom dve spálne. V jednej je taktiež manželská posteľ a k tomu detská postieľka, v druhej sú potom štyri jednolôžkové postele, ktoré môžete zraziť k sebe.

Nájdete tu tiež kúpeľňu so sprchovacím kútom, WC, práčkou a sušičkou a k tomu navyše samostatné WC s umývadlom. Obývacia izba je vybavená smart televíziou, skrinkou so spoločenskými hrami a krbom, v ktorom si predovšetkým na jeseň a v zime môžete rozložiť oheň a užiť si romantickú atmosféru.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou Dubovej Stodoly je vybavená kuchyňa s umývačkou, rúrou, varičom, chladničkou, mikrovlnnou rúrou, rýchlovarnou kanvicou a kávovarom. Môžete si tu teda uvariť všetko, načo budete mať chuť.

Ideálnym miestom pre príjemné posedenie je stodola s krbom a grilom. Využiť môžete aj priestor vedľa stodoly a posedieť vonku. Milovníkov vína poteší, že stodola má vlastnú vínnu pivnicu so zásobou vynikajúcich vín, ktoré je možné na mieste zakúpiť.

Cestujete s deťmi?

Súčasťou najväčšej spálne v objekte je aj menší detský kútik s hračkami. Na záhrade zase na deti čaká šmykľavka a hojdačky.

Dubová Stodola

Dubová Stodola

Herbortice 3 , Cotkytle
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
TP real estates s.r.o. IČ: 11880554


+420775500662

dubovastodola@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik je zadarmo
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Detský kútik
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
8,5 km
Zastávka
0,2 km
Zjazdovka
4 km