Užite si dovolenku plnú oddychu, turistiky a dobrého jedla v Horskom hoteli Kyčerka vo Velkých Karloviciach, ktoré stoja sotva 15 km od slovenských hraníc. Na dosah budete mať Beskydy aj Slovensko, ale aj nový Vodný svet. Zabavíte sa pri biliarde, kolkách či ping-pongu a pre deti je tu vonkajšie ihrisko.

O ubytovaní

Horský hotel Kyčerka *** stojí vo valašskej obci Velké Karlovice na úpätí Javorníkov a Vsetínskych vrchov a sotva 15 km od hraníc so Slovenskom. Rozprestierajú sa tak pred vami stovky kilometrov turistických aj cyklistických trás a zaujímavé výletné ciele.

Radi by ste sa dozvedeli viac o miestnom kraji? Vydajte sa do Karlovského múzea alebo na vrch Soláň, kde nájdete náučný chodník venovaný prírode, kultúre a histórii Soláňu a okolia. S deťmi si môžete prejsť aj Chodník Valašských strašidielok nad Lanternou alebo Kulíškovu náučnú cestu. Zaujímavou atrakciou je aj takzvaná Fotostezka Valachy, ktorá vás prevedie zaujímavými a fotogenickými miestami a obohatí o rady odborníkov, ako získať ten najlepší záber.

V lete si vyrazte k prírodnému kúpalisku Na Stanoch, ktoré obklopuje umelo vytvorené jazero prezývané valašský Balaton. Vodná plocha o rozlohe 9,5 hektárov vám poskytne viac ako dostatok príležitostí na kúpanie aj vodné športy, v areáli je navyše aj umelá zjazdovka pre akrobatické skoky do vody na lyžiach a surfoch. Ďalším zaujímavou vodnou nádržou v okolí je Karlovské jazero. To síce nie je určené na kúpanie, aj tak ale stojí za návštevu. Nielenže je jeho breh krásnym miestom na prechádzku a odpočinok, ale podľa povestí tu žili a dokonca aj ešte žijú draci.

V zime si v okolí hotela užijete skvelú lyžovačku. K Ski areálu Kyčerka to budete mať len 800 m a čaká tu na vás 9 lanoviek a vlekov a 2,4 km zjazdoviek. O kus ďalej nájdete Ski areál Soláň s 2,9 km zjazdoviek a malý Ski areál Razula so snowtubingom a lyžiarskou školou. A pokiaľ sa budete chcieť po dni na zjazdovke tiež náležite zohriať, zájdite si do Wellness Horal s termálnymi bazénmi a saunovým svetom. Na dosah je tiež aquapark Vodný svet (200 m) so saunami, toboganmi a detským svetom.

Kde budete spať?

Izba Economy (min. 15 m² ) ubytuje 2 až 4 osoby a ide o jednoduchú, komfortne zariadenú izbu s vlastnou kúpeľňou a WC. V niektorých izbách tohto typu sú poschodové postele.

Izba Standard (15 m²) je o niečo komfortnejšia ako variant Economy - má navyše televíziu a balkón s výhľadom. Samozrejme nechýba ani kúpeľňa a toaleta.

Na čom si pochutnáte?

Menu hotela ponúka najmä poctivú domácu českú kuchyňu, je ale možné po predchádzajúcej dohode pripraviť aj jedlá vhodné pri bezlepkovej, bezvaječnej či bezlaktózovej diéte a vegetariánske pokrmy.

Cestujete s deťmi?

Deti sa skvele zabavia na vonkajšom detskom ihrisku.

Niečo naviac

Na posedenie v hoteli poslúži typický valašský šenk, naopak rozhýbať sa môžete na vonkajšom ihrisku na loptové hry, pri plážovom volejbale, ping-pongu, biliarde alebo vonkajších kolkách.

Horský hotel Kyčerka ***

Horský hotel Kyčerka ***

Pluskovec 788 , Velké Karlovice
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Milan Novák IČ: 48486175


+420 731171312

horskyhotelkycerka@gmail.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
0,2 km
Zjazdovka
0,8 km
Bežkovanie
0,4 km