Prýgel alebo Brnianska priehrada má čo ponúknuť v každom ročnom období. Aktivít a atrakcií je v jej bezprostrednom okolí neúrekom. Ubytujte sa v Hoteli Rakovec *** s polpenziou, krásnym wellness a vnútorným bazénom. Užite si prechádzky zasneženou krajinou, relax v saunách či prehliadku moravskej metropoly - Brna.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Hoteli Rakovec splnil naše očakávania. Hotel je umiestnený v tichej lokalite pri brnianskej priehrade, ktorá ponúka množstvo aktivít. Nesmierne sme si užili hlavne vstup do wellness, príjemne nás prekvapila jeho úroveň, priestor bol moderný a čistý. Raňajky boli veľmi chutné a pravidelne doplňované. Aj hotelový personál bol po celý čas pobytu milý a príjemný, takže služby hotela pri najbližšej ceste do Brna opäť radi využijeme.” Prečítajte si celú recenziu

Lenka Lávová - Zákaznícka podpora
Osobne overené v: Marci 2022

O ubytovaní

Pobyt v Hoteli Rakovec *** pri Prýgli, ako Brňania nárečovo hovoria priehrade na kraji Brna, si užijete v zime aj v lete. Centrum Brna je navyše z prístaviska ľahko dostupné aj mestskou hromadnou dopravou. Takže si aspoň jeden deň vyhraďte aj na moravskú metropolu samotnú.

Cca 11 kilometrov od hotela je známa Vila Tugendhat, ďalej park Lužánky a Botanická záhrada a arborétum Mendelovej univerzity. Námestie Svobody s množstvom pamiatok, atrakcií i obchodov je potom cca 13 km od hotela. Z námestia to nebudete mať ďaleko ani na Špilberk či Petrov.

Koliesko po centre si potom môžete pokojne dať ešte raz, stačí sa zanoriť do brnianskeho podzemia a čakajú vás úplne nové zážitky. Pod kostolom sv. Jakuba (11,5 km) napríklad leží kostnica, ktorá je s viac ako 50 000 pochovanými druhou najväčšou v Európe. Zo stien obložených lebkami sa vám naozaj bude tajiť dych.

V zime sú hlavnou atrakciou brnianske vianočné trhy s tradičnými stánkami, bohatou ponukou nápojov a pochutín aj zdobenou vianočnou „šalinou“. Priamo v centre mesta, na Moravskom námestí (12,3 km), tiež býva pripravené ľadové klzisko.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z moderných dvojposteľových izieb (24 m²) s komfortným vybavením. V každej izbe nájdete moderne vybavenú kúpeľňu so sprchou alebo vaňou, manželskú posteľ, WiFi pripojenie, TV a písací stôl. Súčasťou niektorých izieb sú aj balkóny s krásnym výhľadom na okolie priehrady.

Na čom si pochutnáte?

Reštaurácia Hotela Rakovec ponúka široký výber tradičných i medzinárodných jedál výhradne z čerstvých surovín, ktoré zaručujú výbornú chuť. Dočkáte sa tu sezónnych špecialít, predjedál, polievok, hlavných jedál i dezertov. V letných mesiacoch je možnosť príjemného posedenia na priestrannej vyhliadkovej terase, ktorá poskytuje dokonalý a ničím nerušený výhľad na priehradu.

Kde budete relaxovať?

V lete si užite vonkajší bazén, po celý rok však máte možnosť navštíviť hotelové wellness s vírivkou, saunami (parnou a fínskou) a ochladzovacími prvkami.

Hotel Rakovec ***

Hotel Rakovec ***

Rakovecká 1335/13 , Brno
Česká republika

+420 773 333 200

recepce@hotelrakovec.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
8,3 km
Vzdialenosť od jazera
0,2 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
5 km