Osobne overené: Recenzia pobytu v Brne v Hoteli Rakovec ***

Vydajte sa spolu s Lenkou, členkou nášho Travelking tímu, do Brna. Konkrétne do Hotela Rakovec ***, ktorý leží pri brnianskej priehrade. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Brne v Hoteli Rakovec ***

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 11.3.2022 - 13.3.2022
  • Ubytované sme boli v: Hotel Rakovec ***
  • Lokalitou ubytovania je: Brno
  • Cestovala som s: Kamarátkou
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Vlakom

Kam a ako sme išli?

Na relaxačný pobyt sme sa s kamarátkou vybrali do brnianskeho Hotela Rakovec ***. Cestovali sme z Prahy a rozhodli sme sa pre vlakovú dopravu. Cesta z hlavnej stanice v Prahe na hlavnú stanicu v Brne trvala zhruba 3 hodiny. Cesta vlakom z Bratislavy by trvala približne 1,5 hodiny.

Následne sme v Brne prestúpili na električku č. 10 a pokračovali sme na zastávku Přístaviště, pretože náš hotel sa nachádza pri brnianskej priehrade na okraji Brna. Na miesto sa dá dostať aj autobusovou linkou č. 303, ktorá ide zo zastávky Zoologická záhrada až na zastávku Rakovec, ktorá je priamo pri hoteli. Využiť sa dá aj štýlová lodná doprava (zastávka Nové přístaviště - Kozí horka), ale v termíne nášho pobytu ešte nebola zahájená sezóna lodnej dopravy. My sme si teda zvolili cestu električkou a užili sme si navyše ešte 20-minútovú prechádzku zo zastávky k hotelu okolo priehrady, pretože bol pekný slnečný deň.

Kde sme sa ubytovali?

Naším cieľom bol Hotel Rakovec ***, ktorý sa nachádza pri brnianskej priehrade. Po príchode do hotela nás privítal milý pán recepčný, ktorý nám dal všetky potrebné informácie na pobyt. Povedal nám tiež, že za poplatok si môžeme rezervovať bowlingové dráhy, čo nás potešilo a túto možnosť sme využili.

Prekvapila nás veľkosť izby, ktorá bola naozaj priestranná. Okrem postele nechýbal odkladací priestor, nočné stolíky s lampičkami, chladnička a taktiež zrekonštruovaná kúpeľňa s veľkou vaňou. V letných mesiacoch je možné využiť aj klimatizáciu, ktorá bola v izbe k dispozícii.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Po ubytovaní sme už nemali na daný deň ďalšie plány, preto sme sa rozhodli ochutnať jedlá podávané v hotelovej reštaurácii. Dali sme si pochúťky tradičnej českej kuchyne ako je napríklad rezeň, porcie boli poriadne a chutné.

V cene balíčka sme mali raňajky, ktoré nás čakali ďalší deň ráno. Podávali sa formou bufetu v čase 8:00 - 10:00 hodín v jedálni s krásnym výhľadom na priehradu. Na výber boli vajíčka na rôzne spôsoby, párky, klobásky, opečená slaninka, šunky, syry, rôzne druhy pečiva a, samozrejme, aj zelenina. Kto preferuje sladké raňajky, mohol si dať pečivo s marmeládou, bábovku, jogurty... Na pitie sa potom podávala voda, džúsy, čaj a káva.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na obed sme zašli do talianskej reštaurácie Castelana Trattoria, ktorá sa nachádza v centre Brna. Ochutnali sme tu klasickú taliansku kuchyňu a s jedlom sme boli spokojné. Dvakrát sme taktiež využili priamo reštauráciu v hoteli.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou balíčka bol vstup do hotelového wellness centra na 90 minút, na čo sme sa veľmi tešili. Vstup je nutné rezervovať vopred, takže pri check ine sme na recepcii rovno nahlásili aj deň a čas, kedy by sme ho radi využili. Po výletoch a prechádzkach sme o 8 hodine večer zavítali do wellness, kde sme na recepcii dostali uteráky a plachty do sauny. V šatniach bola trochu nižšia teplota, tak sme sa obávali, aby nebolo chladno aj vo wellness, ale tam už bola teplota príjemná. Prekvapilo nás, že sme mali zo začiatku celý priestor wellness centra len pre seba, tak sme si poriadne bazén aj vírivku užili. Potešila nás voda v bazéne, ktorá bola vyhriata na parádnu teplotu. Asi po 20 minútach prišli do wellness ďalší hostia, aj napriek tomu, že priestor bol menší, tak sme sa nijako nekrčili a nemuseli čakať na využitie vírivky, bazéna ani sauny. K dispozícii boli tiež 4 lehátka a 2 kreslá určené na oddych, fínska sauna, para, ochladzovacia kaďa a vedro.

Kam sa vydať na výlet?

V deň príchodu bolo nádherné počasie, a pretože sme ešte neboli príliš unavené, vydali sme sa na malý výlet na hrad Veveří. Cesta z hotela na hrad trvá 2 hodiny (jeden smer), ale, samozrejme, je možné využiť aj autobusovú dopravu (v lete aj lodnú dopravu). Ďalšie dni sme zavítali aj na ďalšie miesta:


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Rakovec ***

„Pobyt v Hoteli Rakovec splnil naše očakávania. Hotel je umiestnený v tichej lokalite pri brnianskej priehrade, ktorá ponúka množstvo aktivít. Nesmierne sme si užili hlavne vstup do wellness, príjemne nás prekvapila jeho úroveň, priestor bol moderný a čistý. Raňajky boli veľmi chutné, jediné mínus bolo chýbajúce ovocie. Aj hotelový personál bol po celý čas pobytu milý a príjemný, takže služby hotela pri najbližšej ceste do Brna opäť radi využijeme.“


👍 Pobyt v Hoteli Rakovec *** bol osobne overený Lenkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Lenka LavováLenka Lavová
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet