Nie je nič lepšie, ako vymeniť sychravú jeseň napríklad práve za Turecko. Príjemné teploty, výlety po UNESCO pamiatkach a luxusné ubytovanie až v 5* hoteloch urobia vašu dovolenku nezabudnuteľnou.
Nie je nič lepšie, ako vymeniť sychravú jeseň napríklad práve za Turecko. Príjemné teploty, výlety po UNESCO pamiatkach a luxusné ubytovanie až v 5* hoteloch urobia vašu dovolenku nezabudnuteľnou.

Dovolenka v Turecku v 4* - 5* hoteloch

Kúpanie v tureckom mori je skvelá voľba, ako si spríjemniť jeseň. O to viac si ale dovolenku užijete, ak uvidíte kus tureckej kultúry.

A aby ste sa po organizovaných výletoch necítili príliš unavení, každý deň na vás čaká luxus v podobe 4* - 5* hotela. Vydajte sa letecky do Antalye, objavte oblasť Cappadocia (UNESCO) a relaxujte pri mori alebo pri hotelovom bazéne.

Ideálny čas pre návštevu Turecka - október až začiatok novembra

Návšteva Turecka v októbri (či na začiatku novembra) patrí k najvhodnejším obdobiam pre dovolenku v tejto lokalite. Vyhnete sa totiž neznesiteľne vysokým teplotám, ktoré tu panujú počas leta - môžete sa tak v priemere tešiť na príjemných 27°C.

Teda ideálne teploty pre podnikanie výletov do okolia aj na kúpanie. Vyhnete sa tiež preplneným plážam a davom turistov, ktoré tu prúdia počas hlavných letných mesiacov.

Výlety po pamiatkach UNESCO

Vďaka organizovaným výletom so sprievodcom sa nemusíte báť, že by ste prišli čo i len o jedinú zaujímavú pamiatku v tejto lokalite. Zavítate tak do preslávenej oblasti Cappadocia (UNESCO), kde môžete obdivovať podzemné mestá, alebo napríklad skalné svätyne.

Okrem toho si užijete mesto Antalya. Aj tu nájdete veľa architektonických skvostov a zaujímavých miest - navštívte napríklad impozantný minaret alebo tzv. Hadriánovu bránu, ktorá nesie meno po vtedajšom cisárovi.

Program

1. deň: Prílet do Antalye

  • Po prílete vás vyzdvihne anglicky hovoriaci sprievodca a odvedie vás na hotel, kde vám ponúknu osviežujúci uvítací drink. Prenocujete v hoteli v Antalyi (v jednom z týchto hotelov).

2. deň: Cappadocia a Konya

  • Konya je mesto s približne miliónom obyvateľov a je preslávené vďaka dervišským tancom Mevlana. Dervišovia sú muži, ktorí tancujú v zaujímavých krojoch pripomínajúcich dlhé šaty, majú roztiahnuté ruky a točia sa dokola. V Konyi navštívte napríklad práve palác Mevlana, ktorý pravidelne hosťuje festivaly týchto tancov. Potom budete pokračovať do Cappadocie, ktorá je vďaka svojej kráse zapísaná do kultúrneho dedičstva UNESCO (nájdete tu skalné kostoly, podzemné mestá, jaskyne...). Potom zostanete 3 noci priamo v Cappadocii v 4* - 5* hoteloch (napríklad tu).

3. deň: Göreme Park (UNESCO)

  • V tretí deň zavítate do Národného parku Göreme (UNESCO) - jedinečná oblasť, ktorá je vymodelovaná eróziou a ponúka množstvo úchvatných pohľadov na skalné mestá, do skál vysekané kostolíky a pod. Budete mať možnosť zviesť sa teplovzdušným balónom a užiť si jedinečný výhľad na Cappadociu.

4. deň: Cappadocia

  • Po raňajkách si prejdete čarovnou krajinou Cappadocie, kde môžete obdivovať tufové kužele a riečne údolia. Cappadocia je slávna tiež pre svoje víno, v údoliach sú skvelé podmienky pre pestovanie kvalitného vína vďaka tunajšej klíme. Potom si pozriete tradičnú výrobu miestnych kobercov.

 5. deň: Caravan-Serailu

  • Navštívite starodávny Caravan-Serailu, ktorý sa používal v otomanskej ére ako dôležitý bod pre stretnutia obchodníkov a pútnikov na cestách. Potom sa pokračuje cez úchvatné Tauruské pohorie. Prespíte v Sidu (v tomto či podobnom hoteli).

6. deň: Voľný program

  • Tento deň máte voľný program. Môžete nakupovať, alebo leňošiť v hoteli. Zúčastniť sa môžete dobrovoľnej exkurzie okolo rieky Managvat. Uvidíte idylickú krajinu aj miestne korytnačky. Pri tyrkysovej rieke ústiacej do mora môžete vyraziť na prechádzku, alebo si zaplávať a potom si na pláži dať nejakú grilovanú dobrotu (prespíte v jednom z hotelov tohto typu).

7. deň: Antalya-Perge

  • Vydajte sa do kedysi bohatého gréckeho mesta v Anatólii a do hlavného mesta Pamfýlie. Vidieť môžete jedinečné archeologické nálezy. Uvidíte divadlo a štadión, kolonády a helenistickú mestskú bránu. Pokračovať budete do Antayle. Navštívite UNESCOM ocenené Staré mesto, mestské hradby, Hadriánovu bránu a minaret. Tiež zavítate do továrne šperkov, kde budete mať skvelú príležitosť nakúpiť spomienkové predmety a turistické suveníry pre seba alebo svojich blízkych. Ak budete chcieť, zakončíte svoj posledný deň návštevou show "Türkis Night". Prenocovanie v Antalyi (napríklad tu).

 8. deň: Odlet

  • Odchod na letisko a odlet späť domov.
WOW Travel GmbH

WOW Travel GmbH

přesné lokalitu hotelů , budou upřesněny
Turecko

+ 49 230 491 159 88

info@wowtravel.de

Check In
Check Out
Domáci maznáčik
Bezbariérovosť
Parkovanie