Vyrazte do maďarského Hévízu a užite si relax v slávnom termálnom jazere a spoznávaní okolia ešte slávnejšieho jazera - Balatonu, od ktorého brehu vás bude deliť len pár kilometrov. V Park Hoteli Hévíz *** na vás bude čakať útulná izba a bohatá polpenzia, k termálnemu jazeru a kúpeľom to navyše budete mať iba 250 m.

O ubytovaní

Maďarský Park Hotel *** nájdete v centre malebného Hévízu len cca 250 m od slávneho termálneho jazera s jedinečnými kúpeľmi. Užijete si tu úžasný relax, krásne prechádzky po meste aj zaujímavé výlety v okolí Balatonu.

Spomínané termálne jazero Hévíz je údajne najväčším termálnym jazerom určeným na kúpanie na svete, právom si tak vyslúžilo status národnej prírodnej pamiatky. Minerálna a mierne rádioaktívna voda v jazere je vždy príjemne teplá, v lete dosahuje aj 38 °C, v zime sa drží okolo 25 °C, a má početné liečebné účinky. Pomáha najmä s problémami nervového systému alebo pohybového ústrojenstva.

Ak chcete ozdravnú kúru aplikovať aj zvnútra, zájdite si k fontáne s pitnou liečivou vodou na Rakócziho ulici (250 m). Oči aj žalúdok zase potešíte návštevou Farmárskeho trhu (500 m) s najvyberanejšími lokálnymi lahôdkami. A na pohár niečoho dobrého sa vydajte do štvrte Egregy (2,2 km), ktorá je známa pre svoje vinohrady a ochutnávky vína.

Na výlet si vyrazte do neďalekého Keszthely (7,3 km), ktoré nájdete priamo na brehu Balatonu. Okrem kúpania sa v jazere a vodných športov si tu užijete aj spoznávanie pamiatok a kultúry, napríklad pri prehliadke zámku Festetics s Múzeom Helikon, ktoré sa prezýva „maďarské Versailles“. Nájdete tu aj Georgikon – prvú poľnohospodársku univerzitu v Európe, Múzeum marcipánu, Múzeum Balatonu a termálne kúpele z roku 1864.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v komfortnej izbe ladenom do neutrálnych tónov. Každá izba má vlastnú kúpeľňu s toaletnými potrebami a je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, písacím stolom, stolíkom s posedením a úložnými skriňami. K dispozícii budete mať aj WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli sa servírujú pestré raňajky formou bufetu, kde si vyberiete presne podľa vašej chuti. Na tradičnej maďarskej kuchyni, ale aj medzinárodných špecialitách, si potom môžete pochutnať v obľúbenej reštaurácii Liget, vzdialenej cca 200 m od hotela.

Park Hotel Hévíz ***

Park Hotel Hévíz ***

Petőfi Sándor u. 26. , Hévíz
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
FE Villa Part Home Kft. IČ: 20-09-078003


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:30
Domáci maznáčik
za 5 000 Ft/noc - iba malé plemená
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma - 300 metrov od hotela

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Vzdialenosť od jazera
0,3 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Balaton

Balaton Tip na výlet

Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe a práve kvôli jeho veľkosti sa mu v maďarčine hovorí tiež Magyar tenger - Maďarské more. Dnes sa táto kedysi najobľúbenejšia letná destinácia stáva medzi Slovákmi opäť veľmi populárna. A niet divu, na svoje si tu prídu rodiny s deťmi, rybári, jachtári, surfisti, cyklisti i seniori. Mladí tu nájdu veľa možností zábavy až do ranných rodín, staršia generácia môže relaxovať v preslávených kúpeľoch. V okolí jazera sa ich nachádza hneď niekoľko.

Čo všetko môžete robiť pri Balatone?

  • vodné športy: napríklad surfing, vodné lyže, vodné bicykle
  • rybárčenie
  • pešia turistika
  • cykloturistika
  • kúpeľné procedúry

Z turistických cieľov možno menovať krásny barokový zámok Helikon, múzeum kočiarov či múzeum hračiek, v ktorom si deti budú pripadať ako v raji. Ak počas výletov vyhladnete, rozhodne nemusíte zúfať, pretože miestna ponuka pokrmov je naozaj široká. Dať si môžete napríklad aj u nás obľúbené langoše, rôzne upravované ryby alebo pikantnú rybiu polievku halászlé. Ďalej môžete vyskúšať túrógombóc - tvarohové knedle so smotanou a cukrom alebo studené ovocné polievky.

Viac informácií
Termálne jazero Hévíz
Termálne jazero Hévíz
Mesto Hévíz
Mesto Hévíz
Keszthely
Keszthely