Privát Sofia je umiestnený na hranici historického centra Litomyšle. Ponúka izby disponujúce manželskou posteľou, alebo garsónku s vlastnou kúpeľňou, kuchyňou a priamym vstupom do záhrady. Na raňajky si pochutnáte v materskom zariadení Antik Hotel Sofia ***. Sedem minút chôdze od ubikácie leží jedna z najlepších ukážok renesancie v Česku - zámok Litomyšl, ktorý spadá pod UNESCO.

O ubytovaní

Privát Sofie ponúka príjemné a moderné ubytovanie v malebnej Litomyšli. V dochádzkovej vzdialenosti nájdete väčšinu významných pamiatok a zaujímavosti, ktoré vám môže toto krásne mesto ponúknuť.

Najznámejšou atrakciou je bezpochyby zámok Litomyšl (0,5 km), ktorý je od roku 1999 zapísaný na Zoznam svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. História samotného zámku siaha do 16. storočia, kedy ho nechal postaviť rod Pernštejnovcov. Cez početné úpravy interiéru sa exteriér zachoval prakticky nezmenený a zámok je jednou z najzachovalejších renesančných stavieb na území ČR. Mimochodom, narodil sa tu skladateľ Bedřich Smetana a v rámci expozície je tu jeho rodný byt.

Takmer na dohľad od zámku ležia zrenovované Kláštorné záhrady (0,7 km) s dominantným kostolom Nájdenie sv. Kríža. Rozprestierajú sa na vyvýšenej plošine, takže sa vám naskytne jedinečný pohľad na staré mesto, pričom si môžete oddýchnuť pri počúvaní ticho znejúcej klasickej hudby.

Populárnou destináciou je ďalej Smotanovo námestie s pomníkom (0,6 km), ktoré je lemované barokovými i renesančnými domami. Približne uprostred námestia stojí Stará radnica s vežou (0,8 km) postavená roku 1418 a prestavaná v barokovom štýle v 18. storočí. Poslednou veľkou úpravou prešla v roku 1907, kedy bol do nej vsadený moderný orloj.

Pokiaľ by ste uvažovali o návšteve vzdialenejších miest, nenechajte si ujsť napríklad zámok Nové Hrady (14,6 km) s impozantným anglickým parkom alebo Moravskou Třebovou a jej pamiatkovú rezerváciu (34 km).

V rámci zimných športov môžete navštíviť Skiareál Prívrat (12,3 km).

Kde budete spať?

Izby 001 a 002 (18 m²) sa nachádzajú na druhom poschodí a sú vhodné pre dve osoby. Môžete si užívať pohodlné manželské postele, televízie aj WiFi. Oddelená kúpeľňa a samostatné WC sú umiestnené na poschodí a sú spoločné pre 3 izby. Z oboch izieb je prístup na balkón.

Izba 003 sa nachádza na druhom poschodí, je o niečo väčšia (24 m²), vybavená manželskou posteľou a umožňuje prístelku na rozkladacom gauči. Bude tak vhodná až pre tri osoby. V izbe nechýba televízia a WiFi pripojenie. Kúpeľňa a WC sú zdieľané, táto izba nemá prístup na balkón.

Izba 004 (28 m²) na prízemí pojme dve osoby – ide v podstate o garsónku s vybavenou kuchyňou. K dispozícii vám bude komfortná manželská posteľ, TV aj WiFi, ale aj vlastná kúpeľňa. Vstup na záhradu nájdete rovno v izbe.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno dostanete výdatné raňajky v materskom podniku Antik Hotel Sofia ***, ktorý sa nachádza 5–7 minút chôdze od vás. Raňajky sú podávané formou bufetu alebo servírované - podľa obsadenosti ubytovania.

Privat Sofia

Privat Sofia

Lidická 113/1 , Litomyšl
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Antik Hotel Sofia, s.r.o. IČ: 05147565


+420 777 613 191

antikhotelsofia@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 100 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Zastávka
0,3 km