Parádnu dovolenku zažijete v historickom meste Zlaté Hory v nedávno zrekonštruovanom Hoteli Praděd Thamm ***. Hotel ponúka okrem fantastického horského prostredia s najčistejším vzduchom v ČR polpenziu, neobmedzený vstup do wellness s bazénom, saunami a vírivkou, bowling a welcome drink v novom bare.

Vedeli ste, že...?

Hotel Praděd Thamm *** zakúpili manželia Kentonovci, ktorí sa zoznámili v Austrálii, kde pán George Kenton viedol Hotel Hilton a manželka pre neho pracovala ako asistentka. Po rokoch sa rozhodli, že kúpia starý hotel v Zlatých Horách - na mieste, ktoré sa pýši najčistejším vzduchom v Česku.


O ubytovaní

Hotel Praděd Thamm *** leží v meste Zlaté Hory obklopený nádhernou prírodou okolitých divokých Jeseníkov, len kúsok od niekoľkých turistických cieľov. História hotela siaha až do roku 1837, kedy ho rodina Thamm vybudovala ako hostinec. Hotel sa tiež pýši prvým miestom v súťaži Czech Hotel Awards pre rok 2021 a 2022.

Pešo alebo na bicykli sa odtiaľto vydajte napríklad na prehliadku Poštovej štôlne (4,9 km), ktorá bola vyhlásená za najlepšiu atrakciu roka 2018 v Olomouckom kraji, ku Zlatokopeckého skanzenu (2,7 km), na 19 m vysokú rozhľadňu Biskupská kupa (6,9 km) alebo na náučný chodník Rejvíz (11,8 km), ktorý vás 3 km prechádzkou dovedie až k Veľkému machovému jazierku, v strede najväčšieho moravského rašeliniska.

V Mestskom múzeu Zlaté hory (500 m) sa potom zoznámite s históriou tejto lokality a s miestnou banskou, ale aj kúpeľnou či čarodejníckou tradíciou. Na 7 km dlhom náučnom chodníku Vincenza Priessnitze v Jeseníku (24,7 km) ochutnáte vodu zo 14 rôznych prameňov a navštíviť môžete aj Maria Hilf (6,8 km) – významné pútnické miesto zasvätené Panne Márii.

V lete si nenechajte ujsť zábavu v interaktívnom parku Stratené mesto Rosenau (8,5 km) s letným kúpaliskom, obrovským skákacím hradom, kolotočom, lanovým parkom, 7D kinom, snowtubingom a ďalšími atrakciami. Vodné športy či relax na piesočnatej pláži si užijete pri Otmuchovskom jazere (39,5 km). V zime zase využite početné bežkárske trasy alebo ski areál Příčná – Zlaté Hory (1,7 km).

Kde budete spať?

V hoteli budete bývať v jednej z trinástich komfortne vybavených izieb. V každej je k dispozícii televízia, internet, telefón, minibar a samozrejme aj kúpeľňa so sprchou či vaňou a fénom.

  • Dvojlôžková izba (18 m²) je vybavená manželským dvojlôžkom alebo oddelenými posteľami, písacím stolom a šatníkovou skriňou.

  • Trojlôžková izba (20 m²) ponúkne manželské lôžko/dve samostatné postele + jednolôžko. Nechýba písací stôl so stoličkou a šatníková skriňa.

  • Dvojizbový apartmán (23 m²) sa skladá z dvoch samostatných spální, z ktorých jedna je vybavená manželskou posteľou/oddelenými posteľami a v druhej nájdete jednolôžkovú posteľ. V každej miestnosti je aj písací stôl a úložný nábytok.

Na čom si pochutnáte?

V reštaurácii Zlaté hory si pochutnáte na českej klasike aj medzinárodných špecialitách. Máte chuť na šťavnatý steak? Alebo dáte prednosť chrumkavému šalátu? Každý si nájde to svoje. Menu reštaurácie sa navyše pravidelne obmieňa, podľa dostupnosti čerstvých, regionálnych surovín.

Ak počas pobytu dostanete chuť na niečo dobré na pitie, zavítajte do Thamm baru na prízemí. Ten je známy predovšetkým pestrou ponukou rumov, pohostí vás ale aj lokálnym pivom, moravským vínom a ďalšími nápojmi. V ponuke je tiež drobné občerstvenie a v lete sa môžete tešiť na vonkajšiu terasu s vlastnou udiarňou.

Kde budete relaxovať?

Oddýchnite si vo wellness centre, ktoré nájdete na prízemí hotela. Uterák si vezmite z izby, prestieradlo do sauny vám zapožičajú na recepcii. Vstup do wellness je vždy potrebné nahlásiť, aby vás do šatní pustila pani recepčná.

A na čo sa môžete tešiť? K dispozícii je plavecký bazén s protiprúdom, vírivka s horúcou vodou, relaxačná zóna s ležadlami a tiež malý saunový svet s fínskou saunou, parou a ochladzovacím bazénikom.

Niečo naviac

Parádnu zábavu zažijete napríklad počas bowlingu na 2 profesionálne vybavených dráhach či pri degustácii rumov, oboje si môžete užiť priamo v hoteli. Aktívni jedinci určite radi využijú aj úschovňu športového náčinia.

Hotel Praděd Thamm ***

Hotel Praděd Thamm ***

Krnovská 197 , Zlaté Hory
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
GJK Hospitality s.r.o. IČ: 07320515


+420 584 453 724

recepce@hotelpraded.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,8 km
Vzdialenosť od jazera
2,3 km
Zastávka
0,7 km
Zjazdovka
1,7 km
Bežkovanie
1,7 km