Štýlový pobyt v prírode, ale s dobrou dostupnosťou do mesta, zažijete v Maringotke Za humny. Čaká tu na vás božský pokoj a súkromie, maringotka s vybavenou kuchynkou a powerbanka na dobíjanie elektroniky. Navyše ale budete len 6 km od centra Jihlavy, môžete si tak do sýtosti užiť aj návštevy pamiatok a zábavu v miestnom aquaparku.

O ubytovaní

Maringotka Za humny sa nachádza v obci Rančířov, pár kilometrov od centra Jihlavy (6 km). Lokalita vám zaistí ako pohodu v prírode, tak možnosti výletov v Jihlave a po celej krásnej Vysočine. Priamo na pozemku sa pasú kone, takže môžete relaxovať s krásnym výhľadom a šálkou dobrej kávy. Na výlet vyrazte na Pístovské mokrade (2,7 km), Vílanecké rašeliniská (5,9 km), alebo si užite pohľad na okolitú krajinu z Vyhliadky na Jihlavu (2,6 km).

A nevynechajte rozhodne ani návštevu samotnej Jihlavy, ktorá vás očarí historickými pamiatkami, tajomným podzemím i množstvom zábavných atrakcií. Pozrite si meštianske domy z 13. až 16. storočia, bránu Matky Božej alebo kostol sv. Jakuba Väčšieho. Pod mestom sa potom ukrýva spletitá podzemná sieť pivníc a chodieb, dokonca druhá najväčšia v Českej republike.

Na exkurzii si zájdite do miestneho pivovaru, Oblastnej galérie Vysočiny, Múzea Vysočiny alebo zoologickej záhrady. Za zábavou a relaxom potom môžete vyraziť do aquaparku Vodný ráj (8,2 km), najväčšieho na Vysočine, kde nechýba vonkajšie kúpalisko, tobogan, kryté bazény aj wellness centrum s fínskou a parnou saunou.

V zime zase môžete vyskúšať niekoľko menších lyžiarskych areálov v okolí. Najbližšie budete mať ski areál Luka nad Jihlavou (13,3 km) s modrou a červenou zjazdovkou (obe o dĺžke 600 m), v dostupnej vzdialenosti je tiež ski areál Jalovec (23 km) so 600 m dlhou zjazdovkou.

Kde budete spať?

Maringotka ponúka krásny, drevom obložený interiér. K vybaveniu patrí manželská posteľ, kuchynka s plynovým varičom, malé posedenie a powerbanka na dobíjanie elektroniky. Zima vám určite nebude, zakúriť si môžete v kachliach. O zázemie na hygienu sa postará vonkajšia kadibúdka a v letných mesiacoch sa môžete okúpať v rieke Jihlávke, ktorá preteká pozemkom.

Na čom si pochutnáte?

Na prípravu jedla poslúži vybavená kuchynka, prípadne si môžete urobiť klasickú opekačku pri vonkajšom ohnisku.

Maringotka Za humny

Maringotka Za humny

Rančířov , Jihlava 1
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Lucie Fukalová IČ: 87268639


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zdarma
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od rybníka
0,2 km
Aquapark
6,8 km
Zjazdovka
10,2 km
Bežkovanie
9,6 km

Tipy na výlet

Jihlava

Jihlava Tip na výlet

Jihlava bola kedysi predovšetkým banským mestom, okolo ktorého sa ťažilo striebro. Dnes je z nej moderné krajské mesto plné pamiatok a možností na odreagovanie.

Centrum mesta vás uchváti svojou architektúrou. Nájdete tu výborné kaviarne aj reštaurácie. Pod ním sa nachádza tajomné Jihlavské podzemie, ktoré tvorí druhý najväčší podzemný labyrint v Česku a ktoré preslávila najmä fosforeskujúca chodba.

S Jihlavou a okolím sú neodmysliteľne spojené tiež životné osudy slávneho hudobného skladateľa Gustava Mahlera (1860 - 1911). Môžete tu navštíviť expozíciu v jeho dome hovoriacu o jeho živote a tvorbe a dokonca aj park s vlastnou sochou.

Jihlava a okolie je tiež rajom cyklistov a po diaľkovej cyklotrase sa z nej môžete vydať až do Rakúska.

Rodiny s deťmi iste ocenia jihlavskú Zoo, aqupark Vodný raj alebo Ostrov zábavy Robinson - indoorový zábavný park s desiatkami originálnych atrakcií, vrátane rychlošmýkačky, opičích chodníkov či laserovej strelnice .

Viac informácií
Jihlavské podzemie
Jihlavské podzemie
Vodný ráj Jihlava
Vodný ráj Jihlava
Brána Matky Božej
Brána Matky Božej