Pobyt v srdci Vysokých Tatier si užijete v rodinnom Penzióne Encián v centre Tatranskej Lomnici. Na objavovanie krás najnižších veľhôr Európy sa stačí napojiť na niektorú z mnohých turistických trás. K bobovej dráhe či lanovke na Lomnický štít to budete mať iba pár minút. Tešiť sa môžete na lahodné raňajky či polpenziu aj vstup do wellness s vírivkou a saunou.

O ubytovaní

Penzión Encián sa nachádza v samom srdci Vysokých Tatier v Tatranskej Lomnici. Penzión je vďaka svojej lokalite skvelým východiskovým bodom pre turistiku a výlety po národnom parku.

Blízko to budete mať k bobovej dráhe (550 m), lanovka na Lomnický štít je vzdialená cca 1 km. Pokiaľ sa vám teda takú túru nechce celú absolvovať po svojich, vyvezte sa jej hore a urobte si krásnu prechádzku po okolí Skalnatého Plesa, napríklad rovno po náučnom chodníku. A núdza nebude ani o ďalšie prírodné aj historické krásy. Len niečo málo cez 5 km od penziónu sa nachádzajú nádherné Vodopády Studeného Potoka a vyznávačov náročnej vysokohorskej turistiky nabádajú k zdolaniu tatranské vrcholy ako Slavkovský štít (9,8 km) alebo najvyššia slovenská hora Gerlachovský štít (14,1 km). Za návštevu stoja aj nádherné ľadovcové jazerá Štrbské pleso (22,4 km) a Popradské pleso (22,4 km).

Všetkým zvedavcom určite urobí radosť návšteva galérie optických ilúzií Tricklandia v neďalekom Starom Smokovci (6 km). Za vodnými radovánkami a nerušeným relaxom potom môžete za každého počasia vyraziť do AquaCity Poprad (16,5 km). V zime bude hlavným zdrojom zábavy lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica (1,1 km), ktoré je skvelou voľbou pre skúsených lyžiarov, začiatočníkov i rodiny s deťmi. V dolnej časti areálu sú modré zjazdovky určené pre začiatočníkov. Na prestupnej stanici Štart je možné vydať sa na náročnejšie svahy pre pokročilých športovcov. Súčasťou areálu je tiež jedna z najstrmších tratí na Slovensku - čierna zjazdovka Lomnické sedlo s prevýšením až 1 300 m. Bežkári môžu krásy Vysokých Tatier obdivovať zo stoviek kilometrov upravovaných bielych stôp.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulne zariadených izbách s TV, minibarom, posedením so stolom a kreslom, a vlastným sociálnym zariadením (WC, sprcha, fén). Samozrejmosťou je tiež WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

Penzión má vlastnú štýlovú reštauráciu, kde si pochutnáte na raňajkách formou bufetu a servírovaných večerách. Počas posedenia v príjemnom prostredí s krbom a barovým pultom si vychutnáte nielen to najlepšie zo slovenskej kuchyne, ale i z medzinárodnej kuchyne. Počas letných mesiacov je otvorená aj letná terasa.

Kde budete relaxovať?

Oddych si doprajete nielen v prírode, ale aj počas návštevy privátneho wellness. Pripravená je vírivka, fínska sauna i lehátka.

Cestujete s deťmi?

Pre vašich drobcov je tu pripravené detské ihrisko s hojdačkami a šmýkačkou.

Penzión Encián

Penzión Encián

Tatranská Lomnica 32 , Tatranská Lomnica
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
GASTRO INTERNATIONAL, s.r.o. IČ: 36484873


+421 903 500 551

info@encian.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 10 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Detské ihrisko
Minibar
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
1,2 km
Zjazdovka
1,1 km
Bežkovanie
0,6 km

Tipy na výlet

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry Tip na výlet

Najvýznamnejšie hory na Slovensku každoročne navštívia tisíce turistov. Láka ich výstup na našu najvyššiu horu Gerlachovský štít (2 654,4 m n. m.). Vydať sa sem môžete aj vtedy, ak si na adrenalínový výstup zrovna netrúfate - Tatranský národný park môžete prejsť po stovkách kilometrov turistických chodníkov a cyklotrás.

Čo vo Vysokých Tatrách nesmiete vynechať?

  • najznámejšie hory Kriváň a Lomnický štít (dostupný aj lanovkou)
  • Štrbské pleso či Veľké a Malé Hincovo pleso
  • jazdu pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca na Hrebienok
  • Tricklandiu
  • Bobovú dráhu v Tatranskej Lomnici
  • Neďaleké aquaparky Tatralandia a Aquacity Poprad

V zime vám Vysoké Tatry pripravia nezabudnuteľný výhľad na zasneženú krajinu aj bohaté športové vyžitie. Zalyžujte si napríklad v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici, v Ski areáli v Starom Smokovci alebo v Lopušnej doline. Navštíviť môžete tiež expozíciu zimných športov v Ski Múzeu.

Viac informácií
Štrbské pleso
Štrbské pleso
Lomnický štít
Lomnický štít
Pozemná lanovka Starý Smokovec - Hrebienok
Pozemná lanovka Starý Smokovec - Hrebienok