Objavte to NAJ z Maďarska: 7 NAJtopovejších wellness hotelov po celom Maďarsku

Maďarské termálne pramene a špičkové kúpeľné služby sú preslávené po celom svete. Vybrali sme pre vás 7 najlepších wellness hotelov v Maďarsku, kde na vás čaká nezabudnuteľná dovolenka plná oddychu, vynikajúceho jedla a kúpeľných procedúr.
Objavte to NAJ z Maďarska: 7 NAJtopovejších wellness hotelov po celom Maďarsku

Kde v Maďarsku nájdete tie najlepšie wellness hotely? Poďte sa pozrieť na ten TOP výber hotelov, ktorý sme si pre vás pripravili.

1. Hotel Stáció **** - Prepychový wellness zážitok v hlavnom meste

Luxusný wellness s plochou 1 000 m² len cca 20 km od historického centra mesta s najznámejšími pamiatkami, čo viac si na dovolenke priať? V Hoteli Stáció **** sa prenesiete do sveta relaxácie. Vo wellness zóne si zaplávate vo vyhrievanom bazéne s hydromasážou, oddýchnete si v horúcej vírivke a naštartujete svoj imunitný systém v infra saune, parnej kabíne, fínskej saune a soľnej jaskyni. O dokonalý zážitok sa postará aj ponuka masáží a relaxačných procedúr, môžete sa nechať rozmaznávať napríklad masážou škoricovým olejom alebo hydratačným peelingom. Navyše si každý deň pochutnáte na vynikajúcej polpenzii. Ráno naštartujete raňajkami formou bufetu a kávou výnimočnej kvality Bencini Caffe Miscela Premium. Večer na vás budú čakať švédske stoly, z ktorých si vyberie každý. Čo hovoríte na pečené bravčové kolienko a maďarskú gulášovú polievku? Alebo si radšej dáte stredomorskú kuchyňu, špeciality z grilu alebo vegetariánske jedlo? Pokiaľ budete mať chuť, môžete si po výdatnom jedle tiež trochu zašportovať, okolie hotela je ako stvorené pre ľahký beh. Prípadne sa môžete zapotiť vo fitness centre alebo na tenisovom kurte.

Tipy na výlety

Budapešť patrí k najkrajším mestám Európy a stále je tu čo vidieť. Určite si nenechajte ujsť návštevu Budínskeho hradu či Rybárskej bašty, k dominantám mesta patrí aj budova Parlamentu alebo bazilika sv. Štefana. Skvelým zážitkom je večerná plavba po rieke Dunaj, odkiaľ uvidíte mnoho historických monumentov, navyše krásne nasvietených. Pre ešte lepší výhľad na mesto si môžete urobiť výstup na Gellértovu horu.


2. Vitajte na palube Vital Hotelu Nautis ****

Čo tak si užiť dokonalý relax v prostredí luxusnej lode? Nemusíte sa však vydávať na more, stačí vyraziť do prepychového Vital Hotela Nautis **** ležiaceho priamo na brehu jazera Velence, ktoré je plné liečivej minerálnej vody. Dominantou hotela je dvojposchodové wellness centrum s bazénmi, vírivkami, saunami a soľnou komorou. K dispozícii sú tu aj detské ihriská vrátane kútika pre tých najmenších. Pokiaľ si aj počas dovolenky v kúpeľoch radi zašportujete, môžete sa vyšantiť v posilňovni, pri bowlingu či squashi. Budete mať tiež možnosť vyskúšať niektorý z vodných športov, ako sú kanoe, kajaky či loďky. A keď počas športu či relaxácie vyhladnete, oceníte bohatú bufetovú polpenziu.

Tipy na výlety

Hotel sa nachádza iba 50 km od Budapešti a jazera Balaton, v rámci ktorých môžete navštíviť množstvo zaujímavých miest a pamiatok. K blízkym výletným cieľom patrí napríklad termálne kúpalisko Agard (2 km) alebo zámok Bory (13 km).


3. Thermal Hotel Visegrád ****superior - raj pre milovníkov procedúr

Thermal Hotel Visegrád ****superior sa nachádza v malebnom ohybe rieky Dunaj neďaleko Visegrádu, zhruba 40 km od centra Budapešti. Perlou hotela je wellness centrum s plochou 3 000 m² so siedmimi bazénmi s minerálnou vodou, ktorá je známa pre svoje liečivé účinky a vyviera len niekoľko metrov od hotela. Súčasťou wellness centra je aj saunový svet s dvoma fínskymi saunami, infrasaunou, parným kúpeľom a aromaterapeutickou parnou kabínou. Čerešničkou na torte budú pokročilé ozdravné procedúry, môžete si oddýchnuť v soľnej jaskyni, zažiť hĺbkovú relaxáciu Alphasphere alebo sa nechať nadnášať v kabíne so slanou vodou, ktorá uzdravuje pokožku a uľavuje svalom a kĺbom. Ak si chcete užiť aj trochu aktívneho odpočinku, určite oceníte pestré animačné programy pre deti i dospelých. A samozrejme nesmie chýbať chutná polpenzia s raňajkami aj večerou formou bufetu. Hotel má navyše aj letnú terasu s grilom, dve reštaurácie a dva bary.

Tipy na výlety

Lesopark Pilis neďaleko hotela (1,6 km) priamo láka na prechádzku prírodou. Mesto Visegrád (2,6 km) vám naopak, ako miesto so siahodlhou históriou, ponúkne celú plejádu historických a kultúrnych pamiatok na obdivovanie. Navštívte napríklad hrad Visegrád (7,5 km) a vystúpte na Šalamúnovu vežu, v centre mesta zase uvidíte Kráľovský palác Mateja Korvína (3,5 km) s múzeom venovaným tomuto slávnemu panovníkovi.


4. Za romantikou i relaxom do MJUS World Resort & Thermal Parku ****

Jedlo aj odpočinok si najlepšie vychutnáte vo dvojici! Zažite nezabudnuteľný wellness pobyt v MJUS World Resort & Thermal Parku **** v meste Körmend ležiacom na brehu rieky Rába v srdci národného parku Őrség. Okrem prepychových izieb tu na vás čaká veľkolepé wellness s viac ako 1 800 m² vodných plôch vrátane jaskynného bazéna s nádherným výhľadom, saunovým svetom, vírivkami, tureckými kúpeľmi a ďalšími relaxačnými prvkami. Pobyt s fantastickou polpenziou v talianskej reštaurácii Lo Spaghetto si užijú nielen páry, ale aj rodiny s deťmi. Na malých hostí tu čaká kútik s hračkami, detský bazén, bazénik a 2 tobogany. Zábavu počas animačných programov si užije celá rodina.

Tipy na výlety

Mestečko Körmend s nízkymi domami a veľkým námestím priamo nabáda k objavovaniu histórie tohto svojrázneho maďarského kraja. Je tiež ideálnym východiskovým bodom pre mnoho atraktívnych výletov. V okolí sa nachádza niekoľko významných kúpeľných miest, napríklad Szombathely (25 km), Sárvár (44 km), Zalaegerszeg (30 km). Za návštevu stoja aj kúpele Hévíz (60 km) známe vďaka najväčšiemu biologicky aktívnemu prírodnému termálnemu jazeru na svete. Milovníci zvierat sa môžu vydať na konskú biofarmu Kerca (30 km).


5. Caramell Premium Resort **** s obrovským wellness (2 000 m²)

Caramell Premium Resort **** nájdete v maďarskom kúpeľnom mestečku Bük. Jeho hlavným lákadlom je nádherné wellness centrum s rozlohou 2 000 m², ktoré sa skladá z niekoľkých častí. Exkluzívna kúpeľná časť s termálnou vodou ponúka vnútorné i vonkajšie bazény, relaxačnú zónu pre deti i dospelých, strešnú slnečnú terasu a k tomu bazénový bar a gril terasu. Pre ešte väčší odpočinok a súkromie je tu tichá zóna, ktorá je určená iba dospelým hosťom a vstup sem je povolený až od 16 rokov. V tejto zóne nájdete ďalší vnútorný aj vonkajší bazén, fínsku a infračervenú saunu, turecký parný kúpeľ s aromaterapiou a tepidárium. Pokiaľ by vám to stále nestačilo, zamierte ešte do saunového sveta. V tom sa nachádza soľná jaskyňa s himalájskou soľou, turecká parná komora, bylinková, fínska, aroma, infračervená a bio sauna.

Tipy na výlety

Keby vám relaxácia a wellness centrum v hoteli nestačilo, vždy sa môžete vydať do blízkych termálnych kúpeľov Bükfürdő.


Zsóry Liget Panzió ***

6. Nekonečný relax v Zsóry Liget Panzió ***

Dokonalé pohodlie v tichu moderného penziónu a luxusné wellness centrum len o pár metrov ďalej. Presne tak vyzerá pobyt v 3-hviezdičkovom Penzióne Zsóry Liget Panzió, ktorý sa nachádza v mestečku Mezőkövesd. Svoj pobyt každé ráno začnete kontinentálnymi raňajkami a potom vás už čaká len nerušený odpočinok v 200 m vzdialenom Balneo Hoteli Zsori Thermal & Wellness ***. Práve tu sa nachádza termálne wellness centrum, kam budete mať v rámci pobytu v penzióne každý deň neobmedzený vstup. Oddychovať tu budete v niekoľkých vnútorných aj vonkajších bazénoch, a tiež v 4 saunách, kde sa pravidelne konajú tiež saunové rituály. Relax vyšperkuje do dokonalosti masáž na 40-75 minút, ktorú sú doprajete vďaka kupónu. A čo ak sa vám odpočinok v hotelovom wellness s termálnou vodou predsa len omrzí? Potom zamierte do neďalekých termálov Zsóry s plážou, kam budete mať vstup za zvýhodnenú cenu.

Tipy na výlety

Je možné, že kvôli dokonalému vybaveniu penziónu sa vám z neho nebude chcieť urobiť ani krok. Ak sa k tomu odhodláte, môžete sa vydať do neďalekých termálnych kúpeľov Zsóry (100 m) alebo na prehliadku neďalekého historického mesta Eger (18 km).


7. Elegancia na zámku Batthyány Kastélyszálló ****

Doslova kráľovskú starostlivosť si užijete zámockom hoteli Batthyány Kastélyszálló ****. Nájdete ho v malebnej dedinke Zalacsány vo vzdialenosti iba 15 km od brehov jazera Balaton či biotermálnych kúpeľov Hévíz. Perfektným miestom na oddych je nielen nádherná zámocká záhrada, ale aj špičkové wellness centrum. V modernom a elegantnom spa čaká na hostí bazén s termálnou vodou, vírivka, fínska sauna, para, soľná komora či obľúbený vodný šach. Ak zatúžite po ešte väčšej porcii relaxácie, môžete vyskúšať neďaleké vychýrené kúpele Kehidakustány, kam vás z hotela dopravia zadarmo. Hlad vám počas pobytu rozhodne nehrozí vďaka bohatej bufetovej polpenzii.

Tipy na výlety

Neďaleký Hévíz (10 km) ponúka malebné historické centrum s promenádou a slávne termálne jazero. Kúsok je to aj do ďalšieho atraktívneho mesta Keszthely (15 km), kde nájdete zámok Helikon aj zaujímavé múzeá (marcipánu, hračiek či vozidiel Cadillac). Krásy jazera Balaton (15 km) môžete objavovať počas výletov po mnohých turistických trasách.


Pokiaľ sa vám náš článok páčil a radi by ste si prečítali ďalšie, staňte sa členom našej Travelking Family. Ako prvý sa dozviete nielen o našich cestovateľských tipoch, ale aj o tých najlepších ponukách!

Autor článku:

Aktualizované: 23. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet